aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΔεσμός ζωής Νάπολι-Χάμσικ!

Δεσμός ζωής Νάπολι-Χάμσικ!

Λίγες ώρες πριν τον τελευταίο αγώνα της Νάπολι για το 2017 (σ. φιλοξενείται στην, Κροτόνε, από τα τοπικά «σκυλόψαρα»), ο ατζέντης του Μάρεκ Χάμσικ, Γιουράϊ Βένγκλος, μιλώντας στον Ναπολετάνικο ραδιόφωνικο σταθμό Radio Kiss Kiss και την εκπομπή Radio Goal προέβη – εκτός από απολογισμό της χρονιάς του πελάτη του – σ’ αποκαλύψεις για τους προσεχείς στόχους του, αλλά και το τι προτίθεται να κάνει, ο άσος των «παρτενοπέϊ», εφόσον το όνειρο του «σκουντέτο» υλοποιηθεί!

Κοντολογίς, ο Σλοβάκος αρχηγός της Νάπολι προτίθεται να χαράξει στο δέρμα του ανεξίτηλα, ενδεχόμενη κατάκτηση του 3ου πρωταθλήματος των «ατσούρι», αλλά – το κυριότερο – ν’ αποχωριστεί την, σήμα κατατεθέν του, κώμη, αλά …Μοϊκανού! Πιο συγκεκριμένα ο ατζέντης του Χάμσικ είπε: «Ήταν χρονιά πολύ σημαντική, το 2017, για τον Μάρεκ. Καταρχάς, ξεπέρασε το ρεκόρ του Μαραντόνα κι είναι πολύ υπερήφανος γι αυτό. Είναι μια εξέλιξη που αυξάνει το ήδη υψηλό αίσθημα ευθύνης του απέναντι στην ομάδα και το κοινό της. Τώρα είναι ευτυχής κι απολαμβάνει την Νάπολι πρωτοπόρο. Πλέον έχει στόχο την πρωτιά και στις συμμετοχές.

Ωστόσο, πέραν των στατιστικών, παίζει περισσότερο για την ομάδα κι όχι για την ικανοποίηση των προσωπικών του φιλοδοξιών. Για το 2018 θέλει το σκουντέτο, για να χαρούν οι φίλαθλοι, παρότι είναι δύσκολο βάσει του ανταγωνισμού. Όμως αν η Νάπολι συνεχίσει ν’ αποδίδει, όπως τώρα, είναι εφικτό. Σε περίπτωση, μάλιστα, που κατακτηθεί το πρωτάθλημα ο Μάρεκ θα κάνει ένα, σχετικό, τατουάζ και θα κόψει την μοϊκάνα!»

Η Νάπολι κερδίζοντας, απόψε, την Κροτόνε κατακτά… μισό πρωτάθλημα, αναδεικνυόμενη πρωταθλήτρια χειμώνα, αφού ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος του Καμπιονάτο, αλλά ο 30χρονος Σλοβάκος – που από τις 23 Δεκέμβρη είναι ο πρώτος σκόρερ στα χρονικά των «παρτενοπέι», βάσει όλων των μετρήσεων (σ.σ. η «Gazzetta dello Sport» υποστηρίζει ότι είναι ρέκορντμαν από την 1η Οκτώβρη, σκοράροντας κόντρα στην Κάλιαρι…) ξεπερνώντας τα 115 γκολ του Ντιέγκο Μαραντόνα – θέλει να μπει στο πάνθεον της ομάδας ως ο πρώτος αρχηγός, μετά τον εμβληματικό Αργεντινό, που θα σηκώσει τρόπαιο πρωταθλητή!
Όντας ήδη 10 χρόνια στην ομάδα (απ’ όταν επέστρεψε στην Serie A) ο Χάμσικ είναι ένας ακόμη Ναπολιτάνος.

Λατρεμένος των τιφόζι. Όχι μόνο για το αδιάκοπο τρέξιμο στα χαφ, τις ασίστ ή τα γκολ. Αλλά για την αφοσίωση του στην ομάδα. Ενώ παίκτες (π.χ. Καβάνι, Ιγκουαΐν) και προπονητές (π.χ. Ματσάρι) έφευγαν, εκείνος παρέμενε, πεισματικά. Εκπροσωπεί τη «νέα εποχή» της ομάδας και μετά από δύο Κύπελλα (2012, 2014) κι ένα Σούπερ Καπ (2014) ο 6 χρονιές (τις 4 τελευταίες σερί) κορυφαίος Σλοβάκος ποδοσφαιριστής στοχεύει στην απόλυτη καταξίωση. Όσο για το μέλλον του, ο εκπρόσωπος του τόνισε: «Το τρέχον συμβόλαιο εκπνέει το 2020, αλλά, σίγουρα, θα παίξει άλλα πέντε χρόνια. Μπορεί ν’ ανανεώσει, διαφορετικά δεν αποκλείεται η ανάληψη διοικητικού πόστου στην ομάδα…». Δεσμός ζωής αυτός μεταξύ Νάπολι και Χάμσικ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ