aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΔεν υπάρχει... παράδεισος!

Δεν υπάρχει… παράδεισος!

Η εικόνα του Λιονέλ Μέσι στις εξέδρες του Καμπ Νόου με δεμένο χέρι προκάλεσε έντονη απογοήτευση και θλίψη στους ποδοσφαιρόφιλους. Το κάταγμα στο δεξί χέρι αφήνει τον Αργεντίνο σταρ εκτός για τρεις εβδομάδες και κάνει το Clasico πιο… φτωχό!

Μπαρσελόνα χωρίς Μέσι και Κριστιάνο στη Γιουβέντους συνιστούν ένα σκηνικό… πρωτόγνωρο, αφού την τελευταία φορά που διεξήχθη ντέρμπι χωρίς αυτούς ήταν τον Δεκέμβρη του 2007! Ο Πορτογάλος ήταν στην προτελευταία –και πιο επιτυχημένη– σεζόν με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ ο 20χρονος Μέσι έδειχνε τα πρώτα εξαιρετικά του δείγματα στους Καταλανούς, όμως δεν είχε θέση στην ενδεκάδα!

Ο Φρανκ Ράικαρντ παρουσίαζε τη Μπαρσελόνα με τους Βαλδές κάτω από τα δοκάρια, Πουγιόλ, Μάρκεζ, Μιλίτο, Αμπιντάλ ήταν η τετράδα της άμυνας, Τουρέ, Ντέκο και Τσάβι στον άξονα. Την τριάδα της επίθεσης συνέθεταν οι Ροναλντίνιο, Ινιέστα, Ετο. Η Μπαρσελόνα ήταν στο -4 από τους Μαδριλένους και ο Ράικαρντ δεν μπορούσε να ρισκάρει με τη συμμετοχή του Μέσι, ενώ τον άφησε εκτός αποστολής! Αλλωστε, δε χρησιμοποίησε στο ντέρμπι τόσο τον Ανρί όσο και τον Γκούντιονσεν.

Στον αντίποδα, ο Σούστερ έπαιξε με τον Κασίγιας κάτω από τα δοκάρια, Ράμος, Πέπε, Καναβάρο, Χάιντσε ήταν στην άμυνα, Ντιαρά, Σνάιντερ, Μπαπτίστα στο κέντρο. Ραούλ, Ρομπίνιο και Φαν Νίστελροϊ ήταν στην επίθεση. Τη δόξα σε εκείνο το Clasico είχε κλέψει ένας παίκτης με το παρατσούκλι «The Beast»! Ο Φαν Νίστελροϊ μοίρασε ιδανικά στον Μπαπτίστα, ο οποίος διαμόρφωσε το 1-0 και ουσιαστικά ήταν το γκολ… τίτλου! Αυτή τη φορά η Ρεάλ άρχισε τη σεζόν χωρίς τον Κριστιάνο και τα αποτελέσματα είναι κάτι παραπάνω  από απογοητευτικά.

Αυτή τη φορά οι Καταλανοί είναι στο +4 από τη «Βασίλισσα», τότε ο Ράικαρντ έπαιζε το κεφάλι του, τώρα συμβαίνει με τον Λοπετέγκι! Μέχρι πριν μια εβδομάδα η Ρεάλ ήταν χωρίς γκολ για  485 λεπτά (10 λεπτά λιγότερα από το χειρότερο σερί της ιστορίας της), χωρίς νίκη για πέντε αγώνες και με εικόνα διάλυσης. Η δύσκολη νίκη κόντρα στην Πλζεν έφερε ηρεμία, αλλά όλοι ξέρουν πως ενδεχόμενη ήττα θα φέρει τσουνάμι εξελίξεων! Σύμμαχος για το Μαδριλένους η απουσία του Λιονέλ Μέσι, αφού χωρίς αυτόν δεν υπάρχει… παράδεισος για τη Μπάρτσα στα Clasico.

Τι έχει κάνει όμως ο Αργεντινός σταρ στα μεγάλα ντέρμπι που θα λείψει από την πρωταθλήτρια; Έχει αγωνιστεί σε 38 Clásico μετρώντας 17 νίκες, αλλά και 12 ήττες! Ο αρχηγός των Καταλανών έχει σημειώσει 26 γκολ κόντρα στη Ρεάλ, έχοντας βρει δίχτυα στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία. Τον Μάρτιο του 2007 πέτυχε το πρώτο του χατ τρικ σε Clasico και το δεύτερο το σημείωσε επτά χρόνια αργότερα στο Μπερναμπέου.

Δυο φορές έχει παρουσιαστεί η Μπαρτσελόνα χωρίς Μέσι σε Clasico από το ντεμπούτο του, το 2006 στο εντός έδρας 1-1 με τον Ράικαρντ στον πάγκο, αλλά και την επόμενη σεζόν που ηττήθηκε 1-0.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ