aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΔεν ξεχνάει τον Γκάμπορ ο Απόλλωνας: «Για πάντα στις καρδίες μας»

Δεν ξεχνάει τον Γκάμπορ ο Απόλλωνας: «Για πάντα στις καρδίες μας»

14 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον χαμό του ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα, Γκάμπορ Ζαβάντσκι, και η οικογένεια των κυανόλευκων δεν ξεχνάει τα όσα πρόσφερε στην ομάδα της Λεμεσού.

Αναλυτικά:

«6 Ιανουαρίου σήμερα και στις μνήμες όλων των φίλων του Απόλλωνα και όχι μόνο, έρχεται η 6η Ιανουαρίου του 2006, η θλιβερή μέρα που σημαδεύτηκε από τον άδικο χαμό του ποδοσφαιριστή μας Γκάμπορ Ζαβάντσκι. 14 χρόνια μετά, η μνήμη του παραμένει ζωντανή στις καρδιές μας.

Ο Γκάμπορ ανήκε στο δυναμικό της ομάδας μας από τον Ιανουάριο του 2005. Είχε αποκτηθεί στην χειμερινή μετεγγραφική περίοδο 2004-05 και προτού έρθει στην ομάδα μας είχε αγωνιστεί στις Φερεντσβάρος, ΜΤΚ Βουδαπέστης και Ντούναφερ. Ήταν μεσοεπιθετικός, αλλά στο δεύτερο μισό της αγωνιστικής περιόδου 2004-05, χρησιμοποιήθηκε αδιαμαρτύρητα και με μεγάλη επιτυχία σε ρόλο λίμπερο από τον προπονητή Μπερντ Στάνγκε.

Βοήθησε μάλιστα την ομάδα μας να αποφύγει τις περιπέτειες στον μαραθώνιο του πρωταθλήματος. Αυτό το παιδί μάλαμα, στην αγωνιστική περίοδο 2005-06 είχε περιορισμένο χρόνο συμμετοχής, ωστόσο ποτέ δε δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα. Η τελευταία φορά που αγωνίστηκε με τη φανέλα του Απόλλωνα ήταν την Τετάρτη 04-01-2006 στον αγώνα κυπέλλου με την ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς. Είχε περάσει αλλαγή στη θέση του Πολωνού Ράντεκ Μίχαλσκι στο 71ο λεπτό.

Ο Απόλλωνας ως ελάχιστο φόρο τιμής προς το πρόσωπο του Γκάμπορ Ζαβάντσκι, από τότε έχει αποσύρει τον αριθμό “7” τον οποίο φορούσε.

Ποτέ δεν ξεχνούμε το χαμογελαστό παιδί του Απόλλωνα… Γκάμπορ, θα ζεις αιώνια στις καρδιές μας»!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ