aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΔεν τους... βλέπει η Λίβερπουλ, «κηδεία» για Τσέλσι, όλο κι ανεβαίνει η Τότεναμ

Δεν τους… βλέπει η Λίβερπουλ, «κηδεία» για Τσέλσι, όλο κι ανεβαίνει η Τότεναμ

Και τώρα πιάστε την!

Η Λίβερπουλ έκανε τα εύκολα… δύσκολα (έχοντας αποβληθεί ο Άλισον), αλλά εν τέλει πήγε στο +11 από τη Μάντσεστερ Σίτι, επικρατώντας 2-1 της Μπράιτον στο «Άνφιλντ» με τον Φαν Ντάικ να κάνει του… κεφαλιού του.

Συνεπώς, εκμεταλλεύτηκε τη νέα απώλεια των «Πολιτών» (2-2 με τη Νιούκαστλ) και η απόστασή της από τη 2η θέση έφτασε σε διψήφιο αριθμό.

Την ίδια ώρα, η Τσέλσι υπέστη ήττα-σοκ με 1-0 από τη Γουέστ Χαμ στο «Stamford Bridge» και είδε την Τότεναμ να πλησιάσει στο -6 με το 3-2 επί της Μπόρνμουθ στο «Tottenham Hotspur Stadium» για το «3×3» του Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο των Λονδρέζων. Πέρασε με 2-0 από την έδρα της Μπέρνλι η Κρίσταλ Πάλας.

Έχοντας πάρει… φόρα από τα ευχάριστα νέα στο «St. James’ Park», η Λίβερπουλ μπήκε αγριεμένη κόντρα στην Μπράιτον και την έριξε στα… σχοινιά, πριν συμπληρωθεί το πρώτο μισό του α’ μέρους. Ο Φαν Ντάικ έδειξε τον δρόμο προς τη νίκη, εκμεταλλευόμενος τα κέφια του Αλεξάντερ-Άρνολντ. Ο Άγγλος μπακ εκτέλεσε φάουλ στο 18’ για το κεφάλι του Ολλανδού, που με παρόμοια συνταγή έκανε το 2-0 στο 24’, όταν ο διεθνής άσος εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά.

Όλα έδειχναν ότι οι «reds» με την ορμή που είχαν, θα έφταναν σε μια άνετη και ευρεία νίκη. Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος… ξεθύμαναν οι πρωταθλητές Ευρώπης κι ενώ στο 37’ ο Μπισούμα, είχε… κρούσει το «καμπανάκι», με τη μεγάλη ευκαιρία που έχασε. Το παιχνίδι κυλούσε στα μέτρα της Λίβερπουλ μέχρι το 76’, όταν ο Άλισον σταμάτησε επικίνδυνη επίθεση των φιλοξενούμενων, βρίσκοντας την μπάλα με τα χέρια εκτός περιοχής.

Από εκεί και πέρα αγχώθηκε η ομάδα του Κλοπ, αφού και ο Ντανκ αιφνιδίασε τους γηπεδούχους με πονηρή εκτέλεση φάουλ στο 79’, αλλά το φινάλε βρήκε τους παίκτες της Λίβερπουλ να αποχωρούν από το γήπεδο με σφιγμένες γροθιές.

Θύμα μεγάλης έκπληξης έπεσε η Τσέλσι, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι σε καλό… φεγγάρι, με το εντός έδρας 1-0 από τη Γουέστ Χαμ και παρέμεινε χωρίς νίκη για τρίτο σερί ματς. Ο Κρέσγουελ χόρεψε την αντίπαλη άμυνα στο 48’ και με πανέμορφο σουτ νίκησε τον Κέπα. Μάλιστα, αυτή η ήττα για τους «μπλε» έρχεται από μια ομάδα που ήταν ντεφορμέ και πριν τον αγώνα μετρούσε επτά παιχνίδια χωρίς νίκη.

Σε άλλο mood είναι η Τότεναμ, η οποία ανέβηκε στην 5η θέση, με το 3-2 επί της Μπόρνμουθ για το «3×3» του Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της. Με την… αύρα του «Special One» (και όχι μόνο) να της έχει δώσει άλλο αέρα, η ομάδα του Λονδίνου έδωσε συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα έπειτα από τις νίκες κόντρα σε Γουεστ Χαμ και Ολυμπιακό, αν και ζορίστηκε στο β’ μέρος. Σε αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο ο Ντελέ Άλι, ο οποίος εκτέλεσε από κοντά στο 21’, αφού πρώτα του έστρωσε την μπάλα ο Σον, έπειτα από μακρινή μπαλιά. Ο Αλντεβάιρελντ βρήκε τον διεθνή μεσοεπιθετικό, ξεπέρασε τον Ραμσντέιλ και σκόραρε. Ο Σισοκό έκανε με προβολή το 3-0 μετά τη σέντρα του Σον στο 69’ και κάπου εκεί άρχισε να ρίχνει στροφές η Τότεναμ.

Πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε μέρος, η Κρίσταλ Πάλας επικράτησε 2-0 της Μπέρνλι. Ο Ζαχά σκόραρε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με εκτέλεση στην κλειστή γωνία του Πόουπ και ο Σλουπ στο 78’ με παρόμοιο τρόπο.

Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής:

Σάββατο 30 Νοεμβρίου

Νιούκαστλ-Μάντσεστερ Σίτι 2-2
(25’ Βίλεμς, 88’ Σέλβι – 22’ Στέρλινγκ, 82’ Ντε Μπρόινε)

Μπέρνλι-Κρίσταλ Πάλας 0-2
(45+2′ Ζαχά, 78′ Σλουπ)

Τσέλσι-Γουέστ Χαμ 0-1
(48′ Κρέσγουελ)

Λίβερπουλ-Μπράιτον 2-1
(18′ 24′ Φαν Ντάικ – 79′ Ντανκ)

Τότεναμ-Μπόρνμουθ 3-2
(21′ 50′ Άλι, 69′ Σισοκό – 73′ 90+6′ Γουίλσον)

Σαουθάμπτον-Γουότφορντ 19:30

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου

Νόριτς-Άρσεναλ 16:00
Γουλβς-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 16:00
Λέστερ-Έβερτον 18:30
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άστον Βίλα 18:30

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ