aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΔεν τον τρομάζει τίποτα τώρα πια

Δεν τον τρομάζει τίποτα τώρα πια

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Απόλλων, με το καλημέρα των αγωνιστικών του υποχρεώσεων ήταν πειστικός και καταιγιστικός. Το γεγονός, ότι σε ένα μισάωρο καθάρισε το παιχνίδι με την Ζάρια φανερώνει και την φιλοσοφία του προπονητή του. Ο Σωφρόνης Αυγουστή, ρίχνει το σύνθημα από τα αποδυτήρια. Να μπαίνουν από την αρχή δυνατά και να μην αφήνουν περιθώρια στον αντίπαλο τους. Αυτό ήθελε και από πέρσι, να ξεκινά ιδανικά η ομάδα του. Σε όσους αγώνες μπήκε φορτσάτα κατάφερε να βγει νικητής ο Απόλλωνας. Σε όσα έδωσε «δικαιώματα» στους αντιπάλους  του είχε πρόβλημα.

Φέτος όμως έχει περισσότερες λύσεις και μπορεί να σκοράρει πιο εύκολα. Το πρώτο δείγμα του  Απόλλωνα, όπως τον θέλει ο προπονητής του ήταν θετικό. Ο κόσμος έφυγε ενθουσιασμένος από το γήπεδο και το ζητούμενο πλέον είναι να έχει την ανάλογη συνέχεια στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Γιατί είναι κοινό μυστικό πως ο στόχος είναι οι όμιλοι του Γιουρόπα Λίγκ. Με την Ζάρια μένει ο επαναληπτικός και μετά θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Αμπερτίν-Σιρόκι.

Δεν τρομάζουν ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος, όμως για να πάρει αυτά που θέλει, χρειάζεται και ανάλογη σοβαρότητα. Ακόμη και αυτός ο επαναληπτικός στην Μολδαβία, παρά το 3-0 του πρώτου αγώνα χρειάζεται προσοχή. Και για να μην προτρέχουμε, επιβάλλεται ο αγώνας στο Κισινάου, να τύχει της ανάλογης σοβαρότητας. Γιατί αν δεν είναι σοβαροί οι ποδοσφαιριστές, είναι πιθανό να μπουν σε καταστάσεις που θα τους δημιουργήσουν προβλήματα.

Δεν υπάρχουν περιθώρια υποτίμησης του αντιπάλου. Φάνηκε στο β’ ημίχρονο του αγώνα στο «ΑΕΚ Αρένα» ότι ο Απόλλων δεν είχε το ίδιο πρόσωπο με αυτό του α’ ημιχρόνου και η Ζάρια αντέδρασε και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για ένα εκτός έδρας γκολ. Ο Σωφρόνης Αυγουστή το γνωρίζει καλά αυτό και κρατά τους ποδοσφαιριστές του αφοσιωμένους στον στόχο της πρόκρισης. Γι’ αυτό και η μόνη σκέψη όλων στην ομάδα είναι ο επαναληπτικός της Πέμπτης.

Παράλληλα, η ικανοποίηση πηγάζει και από τις καλές εμφανίσεις των νέων αποκτημάτων. Γιούστε, Σαντάνα, Σκέμπρι και Ζελάγια αγωνίστηκαν από την αρχή την Πέμπτη και άφησαν πολλές υποσχέσεις με την απόδοση τους. Ο Ζαντέρ είναι ένα επιθετικό μπακ με πολλές προωθήσεις, ο Σκέμπρι σκόραρε το πρώτο του γκολ με την φανέλα της ομάδας, ενώ και οι άλλοι δύο ήταν θετικοί σε απόδοση και έστειλαν υποσχέσεις.

Στον επαναληπτικό με τους ίδιους έντεκα: Οι κυανόλευκοι θα προπονηθούν σήμερα και αύριο το πρωί στο Κολόσσι, ενώ το βράδυ της Τρίτης θα αναχωρήσουν για τη Μολδαβία. Μεθαύριο απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η τελευταία προπόνηση στο γήπεδο όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας με τη Ζάρια. Ο Σωφρόνης Αυγουστή δεν θα αλλάξει κάτι στην ενδεκάδα που χρησιμοποίησε στο πρώτο παιχνίδι. Θα παρατάξει τον Απόλλωνα με τους ίδιους έντεκα και δεν έχει λόγο άλλωστε για να προχωρήσει σε αλλαγές.

Είναι ευκαιρία για τον Κύπριο τεχνικό να δώσει άλλο ένα επίσημο παιχνίδι στους βασικούς του, για τους έχει ακόμη πιο έτοιμους στη συνέχεια. Ειδικά για τους νέους στην ομάδα -τον Γιούστε, τον Σαντάνα, τον Σκέμπρι και τον Ζελάγια- είναι ευκαιρία να δέσουν και άλλο με τους συμπαίκτες τους και να παρουσιαστούν πανέτοιμοι σε Ευρώπη και πρωτάθλημα. Θα μείνει πάλι εκτός ο Σαρδινέρο και θα είναι ευκαιρία για τον Ισπανό να αναρρώσει πλήρως και να ετοιμαστεί για τους αγώνες του γ’ προκριματικού γύρου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ