aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΔεν θέλει κόπο, θέλει… τρόπο!

Δεν θέλει κόπο, θέλει… τρόπο!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η αδυναμία του Απόλλων στον ανασταλτικό τομέα φαινόταν σε πολλά παιχνίδια, γι’ αυτό και δεχόταν εύκολα γκολ. Ο Σωφρόνης Αυγουστή, τι έκανε σε μια προσπάθεια να διορθώσει την κατάσταση; Τοποθέτησε τον Χάμπο Κυριάκου δίπλα από τον Εστέβαν Σατσέτι και η αμυντικός μηχανισμός άρχισε να δουλεύει καλύτερα.

Τo «ηλεκτροσόκ» με την αλλαγή της δομής της μεσαίας γραμμής έδωσε την ευκαιρία στον Άλεξ ντα Σίλβα να απελευθερωθεί και να ανιχνεύει περισσότερους χώρους ώστε να κινηθεί προς την αντίπαλη εστία.

Δεν έχει και τόσο την έγνοια των αμυντικών καθηκόντων και έτσι ο Βραζιλιάνος η ομάδα επωφελείται περισσότερο τις επιθετικές του αρετές. Ο Ντα Σίλβα, μάλιστα, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του σε δηλώσεις που έκανε μετά τον αγώνα με την Ομόνοια για τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του.

«Με τον Χάμπο και τον Σατσέτι λίγο πιο πίσω από εμένα έχω ελευθερία στις κινήσεις μου. Ψάχνω πλέον πιο εύκολα τον ελεύθερο χώρο στην αντίπαλη περιοχή και έτσι είναι γεγονός ότι βοηθώ περισσότερο την ομάδα μου. Με αυτόν τον τρόπο η ομάδα είναι καλύτερη και μαζί είμαι κι εγώ καλά, αφού μου αρέσει έτσι», είπε ο Ντα Σίλβα μιλώντας στη Cytavision.

Από τα πόδια του έμπειρου μέσου περνά όλο το παιχνίδι της ομάδας του. Ο Απόλλων  δεν είχε βέβαια ποτέ στη φετινή περίοδο επιθετικό πρόβλημα. Έφτιαχνε ευκαιρίες και τις αξιοποιούσε, γι’ αυτό και έχει τη δεύτερη καλύτερη επιθετική γραμμή. Ακόμη όμως και με τα 42 γκολ που έχει πετύχει, ο νέος τεχνικός γνωρίζει ότι η ομάδα του θα φτάσει στη διάκριση μόνο αν βελτιωθεί και αμυντικά.

Άλλωστε, οι ομάδες που έχουν κερδίσει τίτλους πιο πολύ στηρίχθηκαν στην καλή αμυντική συμπεριφορά. Και όπως φαίνεται, με τον νέο τρόπο παιχνιδιού όλα κυλούν αγωνιστικά καλύτερα στους κυανόλευκους. Το απέδειξε ο Απόλλων στα τρία τελευταία ντέρμπι (με ΑΕΚ, ΑΕΛ και Ομόνοια) ότι δηλαδή με δύο ανασταλτικούς μέσους μπορεί να φτάσει πιο εύκολα στον στόχο του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ