aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΔεν θα σταματήσει, ούτε θα κοιτάξει πίσω

Δεν θα σταματήσει, ούτε θα κοιτάξει πίσω

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κάποια στιγμή θα ερχόταν και η πρώτη βαθμολογική απώλεια. Μάλλον ανέλπιστα χάθηκαν οι δύο βαθμοί στο προψεσινό παιχνίδι με τη Δόξα, όμως το τελικό 1-1 δεν μπορεί να πάρει πίσω τον Απόλλωνα. Τρεις οι λόγοι, που δεν μπόρεσε ο Απόλλωνας, να κερδίσει προψές.

Κυνηγούσε το γκολ, που σημειώθηκε από θέση οφσάιντ και αυτό έφερε σε πλεονεκτική θέση τον αντίπαλο, ο οποίος ταμπουρώθηκε, για να μη δεχτεί γκολ, δεν είχε φρεσκάδα η ομάδα της Λεμεσού και φάνηκε μια κούραση στους ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη Αυγουστή, ενώ έλειψε από την αντίπαλη περιοχή ο Μάγκλιτσα που ήταν τραυματίας και σε κάθε παιχνίδι, ακόμη και όταν δεν σκοράρει, ανοίγει διαδρόμους για τους συμπαίκτες του.

Οι κυανόλευκοι τα έχουν με τη διαιτησία, γιατί στη φάση του γκολ της Δόξας, έγιναν δύο παραβάσεις. Ο Μπόλιεβιτς υπέπεσε σε φάουλ που δεν δόθηκε στον Καραγιόλ και στην εξέλιξη της φάσης, από θέση οφσάιντ, άνοιξαν το σκορ οι γηπεδούχοι. Διπλό λάθος στην ίδια φάση, από διαιτητή και βοηθό. Και δεν έφτανε αυτό, στις διαμαρτυρίες που ακολούθησαν ο Σατσέτι δέχθηκε την κίτρινη κάρτα, που ήταν η τρίτη, με αποτέλεσμα να μην υπολογίζεται για τον αγώνα με την Ανόρθωση.

Στην επανάληψη, σε τρεις φάσεις ο Απόλλωνας, στάθηκε άτυχος. Στο 58’ το σουτ φάουλ του Μάρκοβιτς σταμάτησε στο δοκάρι, στο 68’ την κεφαλιά του Παπουλή απέκρουσε ο τερματοφύλακας, με τον Γκρεμσλ στο 86’ να σταμάτα την πορεία της μπάλας στο σουτ του Σαρδινέρο. Στο πρώτο ημίχρονο, αυτό που ήταν φανερό, ήταν πως είχε έλλειψη φαντασίας, γρηγοράδας και φρεσκάδας. Ήταν απόλυτα φυσιολογικό, λόγω της μεγάλης προσπάθειας που έγινε την περασμένη Πέμπτη απέναντι στην Άιντραχτ αλλά και της κούρασης από το ταξίδι.

Ο Απόλλων έβγαλε αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο και η είσοδος στο παιχνίδι του Παπουλή, έφερε το γκολ της ισοφάρισης. Είχαν τις ευκαιρίες για να φτάσουν στην ολική ανατροπή, οι ποδοσφαιριστές του, αλλά σε κάποιες φάσεις δεν είχαν καθαρό μυαλό. Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο ίδιο γήπεδο, την περσινή περίοδο ο Απόλλωνας άφησε τους πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα. Τότε, στην 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος συμβιβάστηκε με τον Ολυμπιακό (1-1). Με 16 βαθμούς, 5 νίκες και μια ισοπαλία, βρίσκεται στο -3 από την πρωτοπόρο ΑΕΛ. Ο Απόλλωνας έχει όμως έναν αγώνα λιγότερο, αυτό με την ΑΕΚ στη Λάρνακα, που είναι προγραμματισμένος  για τις 9 Ιανουαρίου.

Ο Απόλλων δεν μπορεί να κοιτάξει πίσω, ούτε να σταθεί στο θυμό ή στην απογοήτευση, επειδή δεν νίκησε τη Δόξα. Είμαστε ακόμη στην αρχή και απλά το 1-1 στο Μακάρειο, δίνει και το στίγμα της προσαρμογής της ομάδας στις εγχώριες διοργανώσεις. Οι πολύ καλές εμφανίσεις στην Ευρώπη, θα πρέπει να συνεχιστούν στο πρωτάθλημα.

Ο στόχος είναι αταλάντευτος και χωρίς καμιά διαπραγμάτευση. Ο τίτλος του πρωταθλητή. Αυτή θα είναι η απόλυτη επιβράβευση και αυτό που έχει να κάνει, είναι να προετοιμαστεί για τον αγώνα με την Ανόρθωση. Ο Σουμά, αποχώρησε τραυματίας, ο Μαγκλίτσα είναι ακόμη αμφίβολος, ενώ δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί ο Σατσέτι. Αργεί ακόμη ο Μπρου, που επίσης δεν υπολογίζεται, ενώ ο Γιούστε, έγινε ξεκάθαρο, πως θα επανέλθει αρχές Ιανουαρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ