aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΔεν θα πιέσουν τον Φλοριάν Τολεμές

Δεν θα πιέσουν τον Φλοριάν Τολεμές

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Προς το παρόν θα ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και στην πορεία, αναλόγως από το πώς θα αισθάνεται θα πράξει. Για τον Φλοριάν Τολεμές ο λόγος, με τον επιθετικό της ΑΕΚ να βρίσκεται στην πόλη Οπαλένιτσα  της Πολωνίας όπου πλέον συνεχίζει την προετοιμασία της ομάδας. Επί της παρούσης, δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή του Γάλλου, αν και στην ΑΕΚ θέλουν να ελπίζουν ότι θα είναι έτοιμος μέχρι τις 26 Ιουλίου για το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Δεν θα πιέσουν τον παίκτη ασφαλώς. Όταν αισθάνεται απολύτως καλά τότε θα ανεβάσει ρυθμό.

Ο τραυματισμός του στο μετατάρσιο δεν είναι απλός, εξ ου και ταξίδεψε στην Ισπανία για να εξεταστεί από ειδικό γιατρό. Υπέφερε αρκετά μετά το πρόβλημα που αντιμετώπισε στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα στις 11 Φεβρουαρίου, χρειάστηκε χρόνος για να επανέλθει και τώρα, οι ενοχλήσεις επανήλθαν. Οπότε, θα του πάρει χρόνο ώστε να μπει σε φουλ ρυθμό εκγύμνασης και να καλύψει, προφανώς, το χαμένο έδαφος. Πρόκειται για την πιο αξιόπιστη επιλογή της ΑΕΚ όσον αφορά στο σκοράρισμα, γι’ αυτό επιβάλλεται να ακολουθήσει κατά γράμμα ειδικό πρόγραμμα που θα τον φέρει το συντομότερο εκ νέου στην αγωνιστική δράση. Και πρωτίστως, θα είναι υγιής ώστε να προσφέρει τα αναμενόμενα.

Από εκεί και πέρα, η προετοιμασία στην Πολωνία συνεχίζεται με έντονους ρυθμούς, με τις προπονήσεις να είναι διπλές, πρωί και απόγευμα. Ο Αντονι Ιραόλα δίνει έμφαση στον τομέα φυσικής κατάστασης, αλλά και στην τακτική. Επιδιώκει, βεβαίως, η ομάδα του να είναι σε πολύ καλό βαθμό ετοιμότητας ενόψει του πρώτου αγώνα στις 26 Ιουλίου με αντίπαλο την Ντάνταλκ Ιρλανδίας ή τη Λεβάντια Ταλίν.  Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, η ΑΕΚ θα δώσει σήμερα το πρώτο φιλικό παιχνίδι απέναντι στην πολωνική Λεχ Πόζναν (19:00). Θα αποτελέσει καλή ευκαιρία για τον προπονητή της ομάδας για να αντλήσει τα πρώτα συμπεράσματα, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε πολλούς παίκτες. Η σημερινή αντίπαλος που μάλλον θα αγωνιστεί με εφεδρείες, την περασμένη σεζόν είχε τερματίσει στην τρίτη του πρωταθλήματος της χώρας με 60 βαθμούς, επτά λιγότερους από τη Γιαγκιελόνια και 10 λιγότερους από την πρωταθλήτρια Λέγκια Βαρσοβίας.

Όσον αφορά στον Μικέλ Γκονθάλεθ, είχε βρεθεί προσφάτως στην Κύπρο, πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις, επέστρεψε στην Ισπανία για να διευθετήσει προσωπικά θέματα και είναι πλέον θέμα χρόνου να πάρει το αεροπλάνο για Πολωνία ώστε να ενσωματωθεί στις προπονήσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ