aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Δεν θα είναι έκπληξη αν μείνει εκτός Μουντιάλ η Βραζιλία»

«Δεν θα είναι έκπληξη αν μείνει εκτός Μουντιάλ η Βραζιλία»

Η Βραζιλία έχει χάσει τον δρόμο της. Ο Τοστάο, παγκόσμιος πρωταθλητής το 1970 στο πλευρό του Πελέ, ένας από τους αξιοσέβαστους αρθρογράφους στον Τύπο της χώρας, σημείωσε πως μετά το 7-1 από τη Γερμανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, τον αποκλεισμό από την Παραγουάη στο Κόπα Αμέρικα 2015 και από το Περού στο Κόπα Αμέρικα Σεντενάριο, δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν η «σελεσάο» ηττηθεί από τη Βολιβία ή αν μείνει εκτός του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Αυτή η ομάδα δεν ξέρει ποια είναι…

Ο Μάρκο Πόλο Ντελ Νέρο, πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Βραζιλίας, για χρόνια σκοτεινή φιγούρα κινούμενη στα παρασκήνια, βγήκε στο προσκήνιο μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο επειδή κυνηγούσαν τον Ζοσέ Μαρία Μαρίν, προκάτοχό του. Στα χέρια του βρίσκεται το μέλλον της «σελεσάο», η αναγέννησή της.

Γι’ αυτό και αποφάσισε πως θα πρέπει να διευρύνει τους ορίζοντές του και θέλει να προσλάβει τον Τιτέ, προπονητή της Κορίνθιανς, ο οποίος έξι μήνες πριν ζητούσε την παραίτησή του από το κεφάλι της CBF διαμέσου του κινήματος ποδοσφαιριστών στη Βραζιλία, Bom Senso FC.

Ο Τιτέ είναι προπονητής που δεν συμβαδίζει με το παραδοσιακό αλέγρο παιχνίδι της Βραζιλίας, αλλά είναι ο μοναδικός τεχνικός που δουλεύει σταθερά σε μια ομάδα σ’ ένα περιβάλλον που επικροτεί τις αλλαγές προπονητών στους συλλόγους σε κάθε στραβό αποτέλεσμα, όπου ο φόβος της ήττας (και της απόλυσης) οδηγεί παίκτες και προπονητές να λαμβάνουν συντηρητική στάση.

Ο Τιτέ είναι εξοικειωμένος με τις τάσεις που επικρατούν στην Ευρώπη, τις μεθόδους των Πεπ Γκουαρδιόλα, Ζοσέ Μουρίνιο, Ντιέγκο Σιμεόνε. Στην πρώτη κουβέντα που είχαν ο Μάρκο Πόλο Ντελ Νέρο με τον Τιτέ υπήρξαν διαφωνίες. Μια από τις διαφορές είναι η ολυμπιακή ομάδα.

Ο Τιτέ δεν θέλει τέτοια ευθύνη και στους Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο αναμένεται να την καθοδηγήσει ο Ροζέριο Μικάλε, υπεύθυνος των «μικρών» εθνικών ομάδων της Βραζιλίας. Ωστόσο, οι πληροφορίες υποδεικνύουν πως τα έχουν βρει για να αναλάβει, ενώ ο Λεονάρντο προορίζεται για τεχνικός διευθυντής της «σελεσάο».

Ο Μάρκο Πόλο Ντελ Νέρο, αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στο γίγνεσθαι του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, ελπίζει σ’ αυτό το ταξίδι να ανακαλύψει και πάλι τον δρόμο του μεταξένιου ποδοσφαίρου.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ