aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΔεν συνέρχεται με τίποτα η Φενέρ: Βρήκε νέο τρόπο να χάσει!

Δεν συνέρχεται με τίποτα η Φενέρ: Βρήκε νέο τρόπο να χάσει!

Δεν έχει τέλος η κατηφόρα για τη Φενέρμπαχτσε…

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς γνώρισε την 4η διαδοχική της ήττα στην Ευρωλίγκα, αφού έχασε στην παράταση 100-98, υποδεχόμενη τη Βαλένθια στην «Ούλκερ Σπορτς Αρίνα», στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής.

Σε ένα ματς, στο οποίο παρά του ότι πήγε με +11 στην τέταρτη περίοδο (πέντε παίκτες της διψήφιοι, με ηγέτη τον Ντε Κολό με 31 πόντους συνολικά) και στα μέσα του έξτρα χρόνου έδειξε να έχει το πάνω χέρι, στο τέλος… κατάφερε να αποχωρήσει και πάλι με σκυμμένο το κεφάλι. Πλέον, έχει ρεκόρ 5Ν-11Η.

Από την άλλη, οι νικητές (7Ν-9Η) οφείλουν πολλά στον εκπληκτικό Ντούμπλιεβιτς (30 πόντους με 9/11 διπ., 2/3 τριπ., 6/7 βολές, 12 ριμπ.) για την επιστροφή τους στα θετικά αποτελέσματα (προέρχονταν από την εκτός έδρας ήττα από την Αρμάνι).

Το ματς:

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξεκίνησε με τους Κάλινιτς, Σλούκα, Ντε Κολό, Γουίλιαμς και Ντατόμε. Από την άλλη, η αρχική πεντάδα των φιλοξενούμενων αποτελούταν από τους Λόιντ, Λαμπεϊρί, Ρόσομ, Ντούμπλιεβιτς και Ντόρνεκαμπ.

Σε ένα παραγωγικό πρώτο δεκάλεπτο (24-22) καμία εκ των δύο ομάδων δεν κατάφερε να ξεφύγει σε κανένα χρονικό σημείο στο σκορ. Ο Ντούμπλιεβιτς με δέκα πόντους «κουβαλούσε» τους φιλοξενούμενους που είχαν σε καλή μέρα και τον Ντόρνεκαμπ, ο οποίος ισοφάρισε με τρίποντο σε 20-20 ένα λεπτό πριν τη λήξη της περιόδου.

Αντιθέτως, σε ό, τι αφορά το τούρκικο κλαμπ, το σκοράρισμα στο ξεκίνημα δεν αποτελούσε υπόθεση ενός ατόμου με τους Σκλούκα (4), Ντε Κολό (4), Γουίλιαμς (7) και κυρίως τον Ντατόμε (9π., 3 τρίποντα) να συνεισφέρουν σε αυτό.

Η Βαλένθια ξεκίνησε με καλάθι του Εντούρ στο δεύτερο δεκάλεπτο, ωστόσο, η Φενέρ απάντησε με ένα σερί 9-1 για να κάνει το 33-25 στα 7’09’’ πριν το ημίχρονο. Στη συνέχεια αμφότερες το πήγαιναν καλάθι-καλάθι, για να έρθει στο 4’34’’ ο Γουίλιαμς να δώσει με τρίποντο, προβάδισμα έντεκα πόντων στο κλαμπ του.

Αν και η διαφορά έφτασε μέχρι και το +13, οι «νυχτερίδες» τη μάζεψαν και πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το εις βάρος τους 48-40.

Η Φενέρ έτρεξε ένα μικρό σερί 5-0, στις αρχές της 3ης περιόδους με τους Ντατόμε (φτάνοντας τα 4/5 τρίποντα) και Γουίλιαμς. Ωστόσο, η Βαλένθια, χάρη στον εκπληκτικό Ντούμπλιεβιτς διατηρούσε τη διαφορά σε αναστρέψιμα επίπεδα.

Συγκεκριμένα, ο σέντερ των φιλοξενούμενων ευστοχώντας σε δίποντο δύο λεπτά πριν τη λήξη του 3ου δεκαλέπτου, μείωσε σε 63-55 φτάνοντας ταυτόχρονα τους 23 πόντους. Μάλιστα, ο Αμπάλδε με εύστοχες βολές έγραψε το 63-57. Όμως, σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο Ντίξον, ο οποίος με δύο σουτ από τα 6.75 ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 69-59.

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε στο 70-59. Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν σε καμία περίπτωση τη διάθεση να παρατήσουν το ματς. Με… πρωτεργάτη τον Μότουμ έτρεξαν ένα υπέρ τους 11-2, μειώνοντας σε 72-70 έξι λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού. Οι Σλούκας και Ντατόμε, βέβαια, δεν τους άφησαν να χαρούν και πολύ, αφού έγραψαν το 77-72 στο 4’49’’.

Και εκεί ήρθαν τα πάνω-κάτω!

Οι Ντούμπλιεβιτς, Μότουμ και Ρόσομ σκόραραν και έβαλαν μπροστά στο σκορ τη Βαλένθια με 79-77, δυόμισι λεπτά πριν την τελευταία κόρνα. Οι βολές του Ντε Κολό έφεραν το ματς στα ίσα και ο Ντατόμε με εύστοχο τρίποντο στο 1’27’’ έδωσε «ανάσα» στους γηπεδούχους.

Ο Λόιντ με επιβλητικό κάρφωμα έκανε το 82-82 32’’ πριν το τέλος. Ο Λόιντ εκτέλεσε για τρεις, η μπάλα χτύπησε στεφάνι και εκεί βρέθηκε ο Αμπάλδε για να μαζέψει το ριμπάουντ και να γράψει το 84-82 με μόλις τέσσερα δέκατα να απομένουν. Κι όμως, αυτά αρκούσαν στη Φενέρ. Ο Ντατόμε έκανε την επαναφορά, οι φιλοξενούμενοι άφησαν ολομόναχο κάτω από τη ρακέτα τον Ντε Κολό, με τον τελευταίο να στέλνει το ματς στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο, η Φενέρ μπήκε δυνατά και με καλή άμυνα έκανε γρήγορα-γρήγορα το 88-84. Ταυτόχρονα, το τρίποντο του Ντε Κολό (91-85) στα 2’25’’ πριν το τέλος της παράτασης φάνηκε να της δίνει πλεονέκτημα.

Κάτι που όμως δεν αξιοποίησε, προσπαθώντας να βγάλει… μόνη της τα μάτια της. Ένα καλάθι και φάουλ του Λόιντ 8 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη έδωσε προβάδισμα δύο πόντων στη Βαλένθια (100-98), με τη Φενέρ να επιλέγει να επιχειρήσει τρίποντο στην τελευταία της φάση. Κάτι που δεν της βγήκε, με αποτέλεσμα οι Βαλενθιάνοι να αποχωρήσουν με τεράστια χαμόγελα από την «Ούλκερ Σπορτς Αρίνα».

Τα δεκάλεπτα: 24-22, 48-40, 70-59, 84-84, 98-100 (παρ).

Φενέρμπαχτσε (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Βέστερμαν, Μαχμούτογλου, Κάλινιτς 2, Μπιμπέροβιτς, Σλούκας 10, Ντε Κολό 31, Γουίλιαμς 20, Ντίξον 14, Ντουβερίογλου 1, Ντατόμε 20.

Βαλένθια (Χάουμε Πονσαρνάου): Κολόμ 3, Μαρίνκοβιτς, Λόιντ 14, Εντούρ 4, Αμπάλδε 8, Λαμπεϊρί 2, Βαν Ρόσομ 5, Τόμπεϊ 12, Μότουμ 14, Ντούμπλιεβιτς 30 (9/11 διπ., 2/3 τριπ., 6/7 βολές, 12 ριμπ.), Σάστρε, Ντόρνεκαμπ 8.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ