aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Δεν πάει άλλο», λένε στην ΑΕΚ

«Δεν πάει άλλο», λένε στην ΑΕΚ

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Οι δύο σερί ήττες πλήγωσαν όλους στην ΑΕΚ. Η ομάδα απώλεσε ήδη έξι βαθμούς και σε καμία περίπτωση δεν θέλει να αφήσει κι άλλους στο σημερινό ντέρμπι με την Ανόρθωση. Για να γίνει αυτό θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές να παρουσιάσουν διαφορετική εικόνα απ’ ό,τι στα προηγούμενα ματς, για να μην προκύψει άλλο ένα στραβό αποτέλεσμα που θα προκαλέσει μεγαλύτερη απογοήτευση και ενδεχομένως να φέρει εξελίξεις. Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ δούλεψε αρκετά στις προπονήσεις, όχι μόνο στον τομέα της τακτικής αλλά και της ψυχολογίας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Τρουγιόλς έμεινε εκτός αποστολής όπως και οι Εγγλέζου και Μαλόκου. Στις επιλογές του Ισπανού τεχνικού βρίσκεται ο Τρισκόφσκι (φωτό) και εκτός απροόπτου θα πάρει φανέλα βασικού. Λογικά θα δούμε κάποιες αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, όμως κανείς δεν μπορεί να μπει στο μυαλό του Ιδιάκεθ. Να αλλάξει το σύστημα είναι ένα ορατό σενάριο, όμως η τριάδα στην άμυνα (3-5-2) παραμένει πρώτη επιλογή.

Κάτω από τα δοκάρια θα διατηρηθεί ο Πάμπλο, αν και δεν είναι στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Στο κέντρο της άμυνας θα αγωνιστούν οι Μοϊσόφ, Μουρίγιο και Αντωνιάδης, με τον Καταλά να διεκδικεί θέση. Δεξιά της μεσοεπιθετικής γραμμής ο Ακοράν ή ο Νέλσον και αριστερά ο Τέτε και στη μεσαία γραμμή οι Κάσες και Λαρένα είναι οι επικρατέστεροι. Επιτελικός μέσος ένας εκ των Τομάς ή Χέφελ.

Στην κορυφή οι Τολεμές και Τρισκόφσκι. Δεν αποκλείεται ο Ιδιάκεθ να προβεί σε εκπλήξεις, κάτι που συνηθίζει σε πολλές περιπτώσεις. Να παρουσιάσει την ομάδα του με τετράδα στην άμυνα είναι ένα σενάριο, όμως επειδή δούλεψε πολύ περισσότερο το σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς ίσως το προτιμήσει. Το σημαντικό είναι κάποιοι παίκτες-κλειδιά να βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο τον καλό τους εαυτό και να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους. Ο Ιδιάκεθ ανέλυσε στους παίκτες του τον αντίπαλο και περιμένει ότι θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα απέναντι σε μιαν ομάδα που παρουσιάζεται δυνατή.

Με τη δύναμη της έδρας: Πάντα τα ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ανόρθωση συγκεντρώνουν το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου. Οι δύο ήττες σερί πίκραναν τον κόσμο της ΑΕΚ, όμως αναμένεται να δώσει μαζικά το «παρών» του στο σημερινό ματς. Η ΑΕΚ θα θελήσει να αξιοποιήσει την έδρα της και να επιστρέψει στις επιτυχίες. Η προπώληση των εισιτηρίων θα συνεχιστεί και σήμερα από την μπουτίκ του συλλόγου, που θα είναι ανοικτή μέχρι και τις 16:00. Οι είσοδοι του σταδίου θα ανοίξουν στις 18:30.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ