aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΔεν λέει «όχι» στην Κύπρο ο Κίνγκσλεϊ, ιδρύει Ακαδημία στη Νιγηρία

Δεν λέει «όχι» στην Κύπρο ο Κίνγκσλεϊ, ιδρύει Ακαδημία στη Νιγηρία

«Όταν άρχισε η πανδημία, ανησυχούσα για την κόρη μου. Δεν την είχα δει για πέντε μήνες. Δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ προτού δω την κόρη μου. Αυτό προέχει για μένα. Μετά θα δω τις διαπραγματεύσεις και τις προτάσεις που θα έχω». Αυτά ανέφερε ο Κίνγκσλεϊ Ονουέγκμπου μιλώντας στον Super ΣΠΟΡ FM, επιβεβαιώνοντας πως θα συνεχίσει να παίζει μπάλα και πως δεν προτίθεται να κρεμάσει τα παπούτσια.

Σχετικά με τις διαφωνίες που προέκυψαν με τη διοίκηση και αν αυτό αποτέλεσε μία από τις αιτίες να αποχωρήσει, απάντησε: «Όχι. Ήταν μία διαφορετική άποψη και τίποτε άλλο. Ακόμα και στις οικογένειες, αυτό συμβαίνει. Όταν έχεις μια δυνατή προσωπικότητα, είναι δύσκολο να δεχτείς τα πάντα. Στο τέλος είχαμε μία συμφωνία και όλοι ήμασταν χαρούμενοι. Είμαστε όλοι διαφορετικοί χαρακτήρες και είναι φυσιολογικό να υπάρχουν παρεξηγήσεις και διαφωνίες. Καθίσαμε ως άνδρες στο τέλος και τα βρήκαμε. Με ρώτησαν αν θέλω να συνεχίσω και τους είπα ότι θέλω να πάω να δω την κόρη μου».

Αν δέχθηκε κρούση από άλλες ομάδες στην Κύπρο, τόνισε: «Η Κύπρος είναι μία ωραία χώρα και πέρασα πολύ καλά εδώ. Με πήραν 1-2 τηλεφωνήματα, αλλά δεν είχα καμία επίσημη πρόταση. Αν έρθει θα την αξιολογήσω, αν όχι θα πάω στη Γερμανία για το επόμενο βήμα. Είμαι 34 χρονών, είμαι σε πολύ καλή κατάσταση και είμαι υγιής. Θέλω να απολαύσω το ποδόσφαιρο. Γιατί όχι να συνεχίσω στην Κύπρο; Θα πρέπει όμως να πάω στην κόρη μου, μετά στη Νιγηρία όπου και θα ανοίξω Ακαδημία. Επίσημα θα ανοίξει αυτό το καλοκαίρι. Το δουλεύω τα τελευταία χρόνια και θέλω να βοηθήσω τα ταλέντα της περιοχής. Η Αφρική έχει πολλά ταλέντα, αλλά το πρόβλημα είναι το οικονομικό. Κατάγομαι από μία φτωχή πόλη και θέλω να τους βοηθήσω. Έχω δίπλωμα στο Sports Management, άρα έχω δύο επιλογές. Η μία με την ακαδημία και η άλλη να γίνω Sports Director».

Αναφορικά με την πολύ καλή σεζόν που έκανε είπε: «Ποτέ δεν είμαι ικανοποιημένος από τον εαυτό μου. Πάντα θέλω το καλύτερο και πάντα λέω ότι μπορώ να κάνω περισσότερα. Δεν θα πω ότι ήταν καλή σεζόν, γιατί μπορούσα να κάνω περισσότερα πράγματα».

Για την πορεία της Νέας Σαλαμίνας στα δύο χρόνια που έπαιζε στα ερυθρόλευκα, είπε: «Την πρώτη μου χρονιά στην ομάδα, κάναμε μία φανταστική σεζόν, όμως, την επόμενη χάσαμε κάποιους πολύτιμους ποδοσφαιριστές. Οι Μαργκάσα, Γκολομπάρτ και Τιάγκο, ήταν οι πιο πολύτιμοι ποδοσφαιριστές για μένα. Ήρθαν παίκτες που έπρεπε να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο και ήταν δύσκολο. Είχαμε κάποιους νέους παίκτες και μας πήρε χρόνο για να δέσουμε».

Μιλώντας για τον Σάββα Πουρσαϊτίδη είπε: «Είναι πολύ καλός προπονητής. Πάντα είχα μία ειλικρινή συζήτηση μαζί του. Όταν είχα πρόβλημα μιλούσα μαζί του. Ήταν ανοικτός σε επικοινωνία και λέγαμε τι ήταν καλό και τι όχι».

Για τους Κορέια και Ελουντού που θα συνεχίσουν στην Ανόρθωση κατέληξε: «Είμαι χαρούμενος γι’ αυτούς. Ο Κορέια μου έδωσε πολλές ασίστ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ