aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Δεν ήταν απλό να επιλέξω την ΑΕΚ, παρόλο που ήμουν χαρούμενος»

«Δεν ήταν απλό να επιλέξω την ΑΕΚ, παρόλο που ήμουν χαρούμενος»

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Από τις αθόρυβες μετεγγραφές της ΑΕΚ, που όμως έχουν μπει από το πρώτο λεπτό που πάτησαν το πόδι τους στην Κύπρο στο πετσί της ομάδας. Στο κέντρο της άμυνας, η παρουσία του είναι επιβλητική και σημαντική. Άλλωστε, τόσα χρόνια στην Πριμέρα Ντβιζιόν δεν μπορεί να ήταν τυχαία.

Ο Μίκελ Γκονθάλεθ είναι βασικός στο πλάνο του Ιραόλα και βοήθησε σημαντικά στην πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ο ίδιος μίλησε σε ΜΜΕ της πατρίδας του για την παρουσία του στην Κύπρο, την προσπάθεια στους ομίλους του Γιορόπα Λιγκ, αλλά και για το πώς έφυγε από την Ισπανία.

«Την περασμένη σεζόν στη Σαραγόσα φτάσαμε στα πλέι οφ, αλλά δεν ανεβήκαμε κατηγορία. Όταν ήρθε η πρόταση της ΑΕΚ ήξερα ότι δεν ήταν απλή απόφαση, γιατί ήμασταν πολύ χαρούμενοι στη Σαραγόσα. Τελικά, αποφάσισα να παίξω στο εξωτερικό, σε μια άλλη κουλτούρα, με μια άλλη γλώσσα. Προτού πάρουμε την απόφαση, πήγαμε μερικές ημέρες στη Λάρνακα με τη σύζυγο μου και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε», δήλωσε ο Βάσκος σέντερ μπακ.

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε σε ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη χώρα μας: «Τα αγγλικά μου δεν είναι πολύ καλά, αλλά τα βελτιώνω σταδιακά. Τα κυπριακά είναι ελληνική διάλεκτος, κάτι το οποίο με βοηθάει, ενώ δουλεύουμε και στα αγγλικά. Η Λάρνακα είναι πολύ τουριστική πόλη και η καλοκαιρινή περίοδος διαρκεί από τον Μάρτιο ως τον Οκτώβριο. Η οικογένειά μου έχει προσαρμοστεί σε μεγάλο βαθμό».

Για τη ζωή στην Κύπρο και το φαγητό πρόσθεσε: «Το ελληνικό φαγητό είναι πολύ παρόμοιο: σουβλάκια, τυρί και σαλάτες, αλλά στην πραγματικότητα περίμενα να προσφέρουν περισσότερα ψάρια. Οι ντόπιοι δεν είναι πολύ ψαράδες, φαίνεται ότι τους αρέσει πολύ το σουβλάκι, όπως εμένα. Η ζέστη είναι από τους παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Μπορεί να είναι ωραίο για να πας στην παραλία, αλλά όχι για προπόνηση. Για να αποφύγουμε την ζέστη, ξεκινάμε προπόνηση στις οκτώ το πρωί».

Τέλος, αναφέρθηκε στην προσπάθεια στην Ευρώπη: «Θα αγωνιστούμε με τη Λουντογκόρετς, τη Ζυρίχη και τη Λεβερκούζεν. Μπορεί να μην είμαστε φαβορί, αλλά έχουμε πιθανότητες να περάσουμε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ