aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΔεν έπεισε, αλλά απέδρασε από το «Μπουτάρκε» η Μπαρσελόνα! (vid)

Δεν έπεισε, αλλά απέδρασε από το «Μπουτάρκε» η Μπαρσελόνα! (vid)

Τα… χρειάστηκε στο «Μπουτάρκε» η Μπαρτσελόνα, αλλά απέδρασε με το διπλό (1-2) από την έδρα της Λεγκανές έχοντας και σύμμαχο την τύχη, ειδικά στη φάση του δεύτερο τέρματος.

Έτσι, η ομάδα του Βαλβέρδε πανηγύρισε τη 2η συνεχόμενη νίκη της και ξέφυγε προσωρινά με +3 από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Αντιθέτως, οι «πεπινέρος» έμειναν δίχως τρίποντο για 4η σερί αγωνιστική (0-1-3) και παραμένουν στον πάτο της βαθμολογίας. Για τους Μαδριλένους αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά ο Σιόβας.

Η Λεγκανές ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι και προηγήθηκε στο 12’ με καταπληκτικό σουτ του Εν Νεσίρι, που τίναξε τα δίχτυα του Τερ Στέγκεν. Οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά τρία λεπτά αργότερα, ωστόσο ο Όσκαρ δεν σημάδεψε σωστά.

Από ‘κει και πέρα, οι Καταλανοί ανέλαβαν πλήρως τον έλεγχο του αγώνα και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εντούτοις, οι παίκτες του Βαλβέρδε δεν είχαν τον τρόπο για να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των Μαδριλένων και περιορίστηκαν σε άσκοπη κατοχή μπάλας.

Η λύση δόθηκε στο δεύτερο ημίχρονο μέσω στημένων φάσεων. Συγκεκριμένα, στο 52’ ο Μέσι εκτέλεσε φάουλ και βρήκε στην αντίπαλη περιοχή τον Σουάρες, ο οποίος ισοφάρισε με κεφαλιά.

Στο 80’, η Μπάρτσα στάθηκε τυχερή και ολοκλήρωσε την ανατροπή της: μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Ρούμπεν Πέρεθ και κατέληξε στον Βιδάλ, ο οποίος ήταν αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή και πλάσαρε σωστά για το 1-2.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής:

Παρασκευή (22/11)

Λεβάντε-Μαγιόρκα 2-1
(52’ Μάρτι, 73’ Ροσίνα – 65’ Ροντρίγκεθ)

Σάββατο (23/11)

Λεγκανές-Μπαρτσελόνα 1-2
(12′ Εν Νεσίρι – 53′ Σουάρες, 80′ Βιδάλ)

Μπέτις-Βαλένθια (17:00)
Γρανάδα-Ατλέτικο Μαδρίτης (19:30)
Ρεάλ Μαδρίτης-Σοσιεδάδ (22:00)

Κυριακή (24/11)

Εσπανιόλ-Χετάφε (13:00)
Οσασούνα-Αθλέτικ Μπιλμπάο (15:00)
Έιμπαρ-Αλαβές (17:00)
Βιγιαρεάλ-Θέλτα (19:30)
Βαγιαδολίδ-Σεβίλλη (22:00)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ