aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΔεν είναι ψέμα: Νίκησε η Βαλένθια

Δεν είναι ψέμα: Νίκησε η Βαλένθια

Επιτέλους, σήκωσε κεφάλι η Βαλένθια. Παρότι και η Αλαβές έφτασε μια ανάσα απ’ την ζημιά στο «Μεστάγια», οι νυχτερίδες πήραν στο τέλος την πρώτη τους νίκη (2-1) στο φετινό πρωτάθλημα.

Aν και το παιχνίδι ξεκίνησε καλά για τους γηπεδούχους, που πίεσαν και βρέθηκαν μπροστά στο σκορ χάρη σε αυτογκόλ του Λαγκάρντια (28’) η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Τα λεπτά περνούσαν και οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα και τελικά έφτασαν στο γκολ της ισοφάρισης με τον Τοκέρο (45’) λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο, η μαζική άμυνα της Αλαβές με εξαίρεση δυο-τρεις περιπτώσεις δεν αγχώθηκε ιδιαίτερα, την στιγμή που οι παίκτες της Βαλένθια δεν μπορούσαν να αντέξουν την πίεση. Η φάση που έκρινε το παιχνίδι ήρθε στο 87’ όταν ο Μπακαλί κέρδισε έξυπνα πέναλτι από τον Γιορέντε και ο Παρέχο ευστόχησε από την «άσπρη βούλα». Έτσι, μετά από πέντε αγωνιστικές οι νυχτερίδες πήραν το πρώτο τους τρίποντο και ξεκόλλησαν από την τελευταία θέση. Απ’ την άλλη πλευρά η ομάδα του Πελεγκρίνο έμεινε στους έξι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πέμπτης αγωνιστικής:

Τρίτη 20/9

Μάλαγα – Έιμπαρ 2-1
(44΄Ραμίρες, 76′ Εν Νεσιρί – 41′ Νάνο)

Σεβίλλη – Μπέτις 1-0
(52′ Μερκάδο)

Τετάρτη 21/9

Θέλτα – Χιχόν 2-1
(66’ Μάγιο, 87’ πεν. Άσπας-80’ πεν. Τσοπ)

Ρεάλ Μαδρίτης – Βιγιαρεάλ 1-1
(48’ Ράμος- 45+1 πεν. Σοριάνο)

Σοσιεδάδ – Λας Πάλμας 4-1
(1’, 53’ πεν. Γουίλιαν, 22’ πεν. Βέλα, 35’ Σουρουτούθα-56’ Τάνα)

Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1
(4’ Ράκιτιτς-61’ Κορέα)

Γρανάδα – Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-2

(44’ Καρσελά-15’ Γκαρθία, 77′ Λαπόρτ)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ