aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΔεν είναι μυστικό στον Απόλλωνα, και ας μην το λένε

Δεν είναι μυστικό στον Απόλλωνα, και ας μην το λένε

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

O Απόλλων είχε καλή απόδοση, είχε και ουσία στα τρία πρώτα ντέρμπι του 2017. Και έτσι θέλει να συνεχίσει σε αυτά που ακολουθούν, έστω αν στα χαρτιά οι αντίπαλοί του δείχνουν πιο αδύνατοι από τους προηγούμενους.

Οι κυανόλευκοι, δεν είναι μυστικό και ας μην το λένε οι παράγοντες του, ότι ξαναμπαίνουν δυναμικά στο κυνήγι του τίτλου. Οι έξι βαθμοί διαφορά από την κορυφή μπορούν να μειωθούν, αν στα επόμενα παιχνίδια, μέχρι το επόμενο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, δεν χαθούν βαθμοί.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι να δώσουν συνέχεια στις καλές εμφανίσεις για να μην υπάρξει καμιά άλλη υποχώρηση. Κάλυψαν σημαντικό μέρος από το χαμένο έδαφος, όμως τώρα, αν χαθούν βαθμοί, ίσως να μην είναι εύκολο να τους καλύψουν. Το ηλεκτροσόκ με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Σωφρόνη Αυγουστή απέδωσε.

Η αλλαγή ψυχολογίας και διάθεσης επέστρεψε και οι πέντε νίκες με τον Κύπριο τεχνικό στον πάγκο ανέβασαν τη διάθεση και την εμπιστοσύνη του κόσμου προς την ομάδα. Ο Απόλλων έχει αποφύγει το βραχυκύκλωμα από το οποίο κινδύνευε να καεί και κοιτάζει μπροστά με νέο σταθμό το παιχνίδι με τον Ερμή. Ο νέος κόουτς προχώρησε στα αυτονόητα και η ομάδα έγινε «εξπρές». Το 4-1-4-1, που άφησε πληγές στον Απόλλωνα, μετατράπηκε σε 4-2-3-1 και οι παίκτες βρήκαν αυτό που χρειάζονταν.

Αποδείχθηκε πόσο πολύ ταιριάζει αυτό το σύστημα στον Απόλλωνα. Φυσικά και μπορεί, ανάλογα με την εξέλιξη ενός αγώνα, το σύστημα να διαμορφωθεί ανάλογα, αλλά έτσι όπως βλέπουμε τώρα την ομάδα, αποδίδει, όπως τη θέλει ο κόσμος, προσφέροντας θέαμα και ουσία.  Και ενόψει της συνέχειας, ούτε  που σκέφτονται ότι θα χάσουν άλλο έδαφος. Ειδικά στο Τσίρειο αύριο, το μόνο που σκέφτονται είναι πώς θα φθάσουν στη νίκη, η οποία θα τους δώσει φτερά στα πόδια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ