aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Δεν είμαι ο δεύτερος χειρότερος αμυντικός του κόσμου»

«Δεν είμαι ο δεύτερος χειρότερος αμυντικός του κόσμου»

Πριν λίγες μέρες η ισπανική εφημερίδα «Marca» διενήργησε μια ψηφοφορία για τους χειρότερους παίκτες της προηγούμενης σεζόν, στην οποία ψήφισαν περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι. Σε αυτήν ο Σκοντράν Μουστάφι της Άρσεναλ ψηφίστηκε ως δεύτερος χειρότερος αμυντικός της χρονιάς, πίσω μόνο από τον Φιλ Τζόουνς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε σε συνέντευξή του στη γερμανική «Spiegel», ο ποδοσφαιριστής των Λονδρέζων γέλασε, δείχνοντας ότι δεν τον ενοχλεί η ψηφοφορία, ωστόσο παραδέχθηκε την έλλειψη φόρμας του: «Κάνω αρκετή αυτοκριτική για να συνειδητοποιώ τα λάθη μου. Μπορώ επίσης να δεχθώ την σκληρή κριτική. Αλλά η κριτική έχει κλιμακωθεί πολύ και έχει γίνει παράλογη. Έχω στοχοποιηθεί. Κάποια στιγμή, με κατηγόρησαν ακόμη και για μια ήττα που δεν είχα παίξει καθόλου».

Ο Γερμανός αμυντικός έχει χάσει τη θέση του στην άμυνα της Άρσεναλ, καθώς στη φετινή Premier League δεν έχει αγωνιστεί λεπτό. Σχετικά με την πτωτική πορεία της θητείας του στους «κανονιέρηδες» δήλωσε: «Τα δύο πρώτα χρόνια μετά τη μεταγραφή μου στην Άρσεναλ το 2016, τα πράγματα πήγαιναν πολύ καλά για μένα. Αλλά λίγο μετά τα Χριστούγεννα το 2018 υπήρξε μια αλλαγή. Έχω κάνει μερικά λάθη και έχουν δημιουργήσει μια πολύ άσχημη κατάσταση που δεν έχω ξαναβιώσει».

Το πρόσωπο που προσπαθεί να τονώσει την πεσμένη ψυχολογία του 27χρονου είναι η γυναίκα του, όπως αποκάλυψε: «Κάτι που μου είπε η γυναίκα μου με βοήθησε πολύ. Μου έιπε ‘’Αν ήσουν πραγματικά τόσο κακός που λένε, δεν θα είχες ποτέ έναν τίτλο Παγκόσμιου Πρωταθλητή και δεν θα ήσουν παίκτης της Άρσεναλ. Κάτι πρέπει να σε έφερε εδώ’’. Από τότε μπορώ να το χειριστώ καλύτερα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ