aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΔεν διαθέτει «φίρμες», αλλά...

Δεν διαθέτει «φίρμες», αλλά…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο χρόνος θα δείξει μέχρι που μπορεί θα φτάσει η ΑΕΛ. Οι ενδείξεις είναι θετικές και αν μπορούμε να πιστώσουμε κάτι στον Μπρούνο Μπαλταζάρ, είναι πως δεν γκρέμισε την περσινή ομάδα για να φτιάξει από την αρχή κάτι καινούργιο. Η δουλειά του Πορτογάλου ήταν να ενδυναμώσει το σύνολο που παρέλαβε πέρυσι τον Μάρτιο και όχι να αρχίσει από το μηδέν.

Ο τεχνικός της ΑΕΛ διαθέτει πλειάδα εξαιρετικών ποδοσφαιριστών και το ζητούμενο είναι κερδίσουν όσο περισσότερα ματς μπορούν και παράλληλα την ικανοποίηση του κόσμου. Η ΑΕΛ δεν διαθέτει τα πολλά εκατομμύρια ευρώ που έχουν άλλες μεγάλες ομάδες και το κτίσιμο της ομάδας για την τρέχουσα περίοδο, έγινε με πολλή περισυλλογή. Ο σύλλογος της Λεμεσού επέλεξε την οδό των χαμηλών τόνων και του στενού προϋπολογισμού, αλλά αυτό δεν αφαιρεί το δικαίωμα στην ΑΕΛ να διεκδικήσει νίκες και βαθμούς που θα τον αξιώσουν να κερδίσει ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Οι αλήθειες βγαίνουν μέσα στο γήπεδο και η ΑΕΛ μπορεί να μην διαθέτει παίκτες-φίρμες, έχει όμως σαν παρακαταθήκη την ομαδικότητα και την διάθεση των ποδοσφαιριστών της. Μέχρι τώρα δεν βγήκε κάποιο σοβαρό αρνητικό σχόλιο, εκτός από τη «χλωμή» παρουσία 2-3 παικτών της. Σε γενικές γραμμές, άρχισαν όλοι καλά, παρουσιάζουν σημεία βελτίωσης και αν συνεχίσουν έτσι, θα βγάλουν και την ποιότητα που θα τους βοηθήσει περισσότερο για να πάρουν και άλλους βαθμούς.

Οι γαλαζοκίτρινοι είναι ομάδα συνόλου και έτσι θα συνεχίσουν. Δεν αμφιβάλλει κανείς, πως ποδοσφαιριστές, όπως οι Βοζίνια, Αβραάμ, Αϊρόσα, Σοάρες, Νικολάου, Μπενίτεθ, Ντε Λεόνσο, Σασί, Φιντέλις δεν τους συναντάς συχνά. Έχει πίσω και μια σπουδαία φουρνιά πολύ καλών νέων ποδοσφαιριστών, οπόταν γιατί να μην τα καταφέρει στο τέλος της διαδρομής; Οι προκλήσεις είναι εκεί για την ΑΕΛ. Πιο πολύ όμως, οι πραγματικοί της  αντίπαλοι είναι ο κακός  της εαυτός και η μουρμούρα όσων την έχουν στον τοίχο εδώ και μερικά χρόνια, ψάχνοντας να βρουν τρόπους να πλήξουν πρόσωπα με επακόλουθο την ίδια τους την ομάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ