aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΔεν χάνει αυτόν τον τίτλο... (vids)

Δεν χάνει αυτόν τον τίτλο… (vids)

Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του ισπανικού Super Cup έκανε η Μπαρσελόνα, επικρατώντας 2-0 της Σεβίλης στο Sanchez Pizjuan. Ο Λουϊς Σουάρες στο 54΄ και ο Μουνίρ στο 81΄ πέτυχαν τα δύο γκολ για τους Καταλανούς που αναμένεται να σφραγίσουν την κατάκτηση του πρώτου τροπαίου της σεζόν, στη ρεβάνς της Πέμπτης στο Camp Nou.

Ένα τετ α τετ του Λουίς Σουάρες που εξουδετέρωσε ο Σέρχιο Ρίκο ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους, ενώ ένα πεντάλεπτο πίεσης των γηπεδούχων προκάλεσε ανησυχία στην Μπαρσελόνα. Στην «επανάληψη» οι Καταλανοί βρήκαν ρυθμό και άνοιξαν το σκορ στο 54′ μετά από εκπληκτική συνεργασία των Μέσι, Αρντά Τουράν και Σουάρες, με τον τελευταίο να γράφει το 1-0.

Οι Σεβιγιάνοι ανέβηκαν μερικά μέτρα και άφησαν κενά στα μετόπισθεν, με συνέπεια να κινδυνέψουν. Από τις αλλαγές των δύο προπονητών, αυτή του Μουνίρ ελ Χανταντί αποδείχθηκε πιο κομβική, αφού ο νεαρός Ισπανός έκανε το 2-0 στο 81ο λεπτό και ουσιαστικά «κλείδωσε» τον τίτλο για την Μπάρσα. Πρόβλημα για τον Λουίς Ενρίκε οι τραυματισμοί των Ματιέ και Ινιέστα (έγιναν και οι δύο αναγκαστική αλλαγή στο πρώτο 45λεπτο).

Σεβίλλη (Χόρχε Σαμπάολι): Σέρχιο Ρίκο, Μαριάνο, Ραμί, Μερκάδο, Σέρχιο Εσκουδέρο (55′ Σαράμπια), Κρανεβίτερ (69′ Γκάνσο), Εν’Ζονζί, Βάσκεθ, Κιγιοτάκε, Βιτόλο, Βιέτο (Μπεν Γιεντέρ)

Μπαρσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Μαστσεράνο, Ματιέ (27′ λ.τρ. Ντίνιε), Πικέ, Σέρχι Ρομπέρτο, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Ινιέστα (36′ λ.τρ. Ντένις Σουάρεθ), Τουράν (77′ Μουνίρ Ελ Χανταντί), Σουάρες, Μέσι

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ