aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΔεν… χαμπαριάζει τίποτα η Ρεάλ! (video)

Δεν… χαμπαριάζει τίποτα η Ρεάλ! (video)

Νίκη που δείχνει… χαρακτήρα έκανε μέσα στο Σαν Μαμές η Ρεάλ Μαδρίτης! Η βασίλισσα επικράτησε 2-1 της Μπιλμπάο, έσπασε το αήττητο σερί 19 αγώνων των Βάσκων στο «σπίτι» τους και προχωράει απτόητη προς το πρωτάθλημα.

Οι μερένχες ανέβηκαν στους 65 βαθμούς και στο +5 από την «αιώνια» αντίπαλο, Μπαρτσελόνα, την ώρα που και οι δύο έχουν παιχνίδι λιγότερο (οι Καταλανοί υποδέχονται αύριο τη Βαλένθια και οι Μαδριλένουν χρωστούν το ματς με τη Θέλτα στο Βίγκο).

Μετά από ένα κακό τέταρτο, όπου η Μπιλμπάο έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο (και λίγο έλειψε να σκοράρει όταν ο Γιεράι αστόχησε εξ επαφής), σιγά-σιγά οι παίκτες του Ζιντάν ανέβασαν την απόδοσή τους και θέλησαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις.

Αφού, λοιπόν, έστειλαν… προειδοποιητικά μηνύματα (με την κεφαλιά του Ράμος να φεύγει μόλις άουτ και τον Κεπά να βγάζει δύσκολα το σουτ του Ρονάλντο), ήρθε το 0-1. Με φοβερή βαθιά μπαλιά του Καζεμίρο και υποδειγματική ασίστ του Ρονάλντο για τον Μπενζεμά, ο Γάλλος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 26’. Ως την ανάπαυλα, η Ρεάλ… κοίμισε την αντίπαλό της και κράτησε σχετικά εύκολα το προβάδισμα.

Στην εκκίνηση του δεύτερου μέρους, η Μπιλμπάο έβγαλε πάθος και έδειξε έτοιμη για την αντεπίθεση. Μπορεί, λοιπόν, ο Νάβας να έσωσε στο πλασέ του Ινιάκι Γουίλιαμς από κοντά, ωστόσο στο 65’ δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα. Ραούλ Γκαρθία και Αντούριθ έπαιξαν… κεφαλιές στην καρδιά της μαδριλένικης άμυνας (που γενικά αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα σήμερα) και ο γερόλυκος επιθετικός ισοφάρισε σε 1-1.

Πάνω που είχαν ξεσπάσει πανηγυρισμοί στο Σαν Μαμές, η Ρεάλ… διέταξε σιγή. Τρία λεπτά αργότερα, λοιπόν, ο Κριστιάνο έπιασε την κεφαλιά προς τα πίσω, ο εκπληκτικός (και MVP) Καζεμίρο βρέθηκε αφύλαχτος στην βάσκικη περιοχή και με ολύμπια ψυχραιμία έγραψε το 1-2.

Χρόνος υπήρχε, η ομάδα του Βαλβέρδε πίεσε για ένα… χρυσό γκολ, ωστόσο όποτε κρίθηκε αναγκαίο, ο Νάβας βρέθηκε στη σωστή θέση και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να πανηγυρίσουν, με αποκορύφωμα την απόκρουσή του στο γυριστό του Ινιάκι Γουίλιαμς στο 77′.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ