aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΔεν μπλέκεις με την ιταλική μαφία! (vid)

Δεν μπλέκεις με την ιταλική μαφία! (vid)

Τέλειο ξεκίνημα για την Ιταλία στα γήπεδα της Γαλλίας. Η «σκουάντρα ατζούρα» δεν άφησε τους Βέλγους να ξεδιπλώσουν το μπόλικο ταλέντο τους κι επικράτησε 2-0!

Το πρώτο γκολ της ομάδας του Κόντε ήρθε στο 31ο λεπτό όταν ο Τζακερίνι μετέτρεψε σε ασίστ μια εξαιρετική μπαλιά του Μπονούτσι στην πλάτη της άμυνας. Ξεκίνημα-φωτιά στο δεύτερο ημίχρονο με τους Λουκάκου (εξαφανισμένος) και Πελέ να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες. Στο φινάλε κι ενώ οι κόκκινοι διάβολοι είχαν σκάσει ο Πελέ έγραψε το τελικό σκορ (90+3′).

Ο αγώνας:

Παραδόξως, το ματς είχε καλό ρυθμό στο ξεκίνημά του με τις δύο ομάδες να επιχειρούν γρήγορες επιθέσεις, «φορτώνοντας» τις πτέρυγές τους. Σταδιακά, τα δυνατά μαρκαρίσματα έριξαν το τέμπο. Παρότι θα πίστευε κανείς πως αυτή η εικόνα θα βόλευε τους Ιταλούς, το Βέλγιο πατούσε καλύτερα κι έφτιαξε την πρώτη φάση στο παιχνίδι με το σουτ του Ναϊνγκολάν (10’). Οι παίκτες του Βίλμοτς κρατώντας κοντά τις γραμμές τους δεν απειλήθηκαν στα μετόπισθεν και κρατούσαν σε εγρήγορση την αμυντική γραμμή των αντιπάλων τους, οι οποίοι έβγαζαν νευρικότητα.

Η «σκουάντρα ατζούρα» κατάφερε με τους Ντε Ρόσι και Παρόλο να παγώσει τον ρυθμό των Βέλγων, οι οποίοι την πάτησαν από το πουθενά. Μια εξαιρετική μπαλιά του Μπονούτσι πίσω απ’ την σέντρα βρήκε αμαρκάριστο στην περιοχή τον Τζακερίνι, που πλάσαρε εύστοχα ανοίγοντας το σκορ στο 31’. Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχασαν την συνοχή τους και κινδύνεψαν να δεχτούν και δεύτερο τέρμα, όμως ο Πελέ πέταξε στα σκουπίδια μοναδική ευκαιρία (36’). Τα επιθετικά ατού του Βίλμοτς δεν μπόρεσαν να απειλήσουν παρά την πίεση στο φινάλε του ημιχρόνου και η Ιταλία μπήκε στα αποδυτήρια με το 1-0 στην τσέπη.

Φοβερός ρυθμός στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου. Το γεγονός ότι οι Ιταλοί δεν οπισθοχώρησαν σε συνδυασμό με την «κάψα» των Βέλγων για γκολ έκαναν ροντέο το παιχνίδι. Ενώ η μπάλα μεταφερόταν με μεγάλη ταχύτητα από την περιοχή του Μπουφόν σε αυτή του Κουρτουά χάθηκαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για κάθε πλευρά. Αρχικά ο Λουκάκου δεν τελείωσε σωστά τετ-α-τετ (53’) και στο επόμενο λεπτό ο Πελέ είδε τον γκολκίπερ της Τσέλσι να του λέει «όχι». Σταδιακά, οι «κόκκινοι διάβολοι» έβαλαν περισσότερους παίκτες κοντά στην αντίπαλη εστία και κάπου εκεί η ομάδα του Κόντε άρχισε να στριμώχνεται.

Με το πέρασμα των λεπτών η Ιταλία έχασε πολλά μέτρα στο γήπεδο και το Βέλγιο έδειχνε το απόλυτο αφεντικό. Παρά την κατοχή της μπάλας οι παίκτες του Βίλμοτς δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ρήγματα και η παρέα των Μπονούτσι-Κιελίνι καθάριζαν κάθε εναέρια μονομαχία. Μοναδική εξαίρεση ήταν η φάση του Οριγκί, με τον νεαρό επιθετικό να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ στο 82’. Λίγο αργότερα, οι παίκτες του Κόντε θα μπορούσαν είχαν καθαρίσει νωρίτερα τη νίκη όμως ο Κουρτουά έδιωξε εντυπωσιακά ένα δυνατό σουτ του Ιμόμπιλε. Στα τελευταία λεπτά, οι κόκκινοι διάβολοι έσκασαν και οι Ιταλοί έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα της πρεμιέρας με γκολ του Πελέ στην εκπνοή (90+3′).

Την γηραιότερη Ιταλία ever κατέβασε ο Αντόνιο Κόντε με μέσο όρο 31 χρόνια και 169 μέρες

Ο Τζίτζι Μπουφόν γίνεται ο πρώτος παίκτης που φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού σε 3 διαφορετικά Euro (2008, 2012, 2016).

Live…

1′ Έναρξη του αγώνα.

4′ Σουτ αδύναμο απο τον Έντερ.

10′ Μακρινό σουτ απο τον Ναϊνγκολάν, σε κόρνερ ο Μπουφόν.

22′ Χωρίς φάσεις το ματς μετά το σουτ του Ναϊνγκολάν. Πιο μπροστά το Βέλγιο, όμως η Ιταλία είναι άνετη.

28′ Σουτ για την Ιταλία απο τον Πελέ, θα περάσει λίγο εξω.

32′ ΓΚΟΛ Εξαιρετική μπαλιά απο τον Μπονούσι και ο Τζιακερίνι θα στείλει την μπάλα στα δίκτυα.

35′ Αριστερό σουτ απο τον Καντρέβα, απόκρουση σε κόρνερ απο τον Κουρτουά.

36′ Μεγάλη ευκαιρία για την Ιταλία με τον Πελέ να χάνει κεφαλία απο κόντα.

39′ Σουτ εκτός περιοχής απο τον Βίτσελ για το Βέλγιο, η μπάλα θα περάσει έξω.

41′ Μέσα στην περιοχή ο Ντε Μπρόινε, μπλοκαρίστηκε το σουτ του.

45′ Λήξη πρώτου ημιχρόνου, στο 0-1 οι δύο ομάδες.

46′ Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

53′ Απίστευτη ευκαιρία χάνει το Βέλγιο! Τρελή κόντρα, ο Ντε Μπρόινε έβγαλε τον Λουκάκου τετ-α-τετ αλλά ο επιθετικός της Εβερτον πλάσαρε άουτ.

55′ Εξαιρετική επέμβαση του Κουρτουά στην κεφαλιά του Πελέ.

56′ Σουτ του Αζάρ εκτός περιοχής, στα χέρια του Μπουφόν.

58′ Αλλαγή για την Ιταλία, Νταρμίαν εκτός, μέσα ο Ντε Σίλιο.

62′ Αλλαγή για το Βέλγιο, Έξω ο Ναϊνγκολάν, μέσα ο Μέρτενς.

73′ Αλλαγή για το Βέλγιο Εξω ο Λουκάκου, μέσα ο Οριζί.

75΄Αλλαγή για την Ιταλία, Έξω ο Εντερ, μεσα ο Ιμόμπιλε. Αλλαγή και για το Βέλγιο, έξω ο Σιμάν, μέσα ο Καράσκο.

78′ Τελευταία αλλαγή για την Ιταλία, έξω ο Ντε Ρόσι, μέσα ο Τιάγκο Μότα.

81′ Κόντραρε το σουτ του Μέρτενς και πήγε κόρνερ.

82′ Μεγάλη ευκαιρία για το Βέλγιο, με τον Οριζί να χάνει κεφαλία απο κόντα.

84′ Στην κόντρα επίθεση πολύ δυνατό σουτ του Ιμόμπιλε, αποκρουεί σε κόρνερ ο Κουρτουά.

90′ Ολομόναχος ο Οριζί πιάνει αέρα σε κεφαλιά ύστερα από σέντρα από δεξιά.

Συμπληρώθηκαν τα 90′! Τρία λεπτά οι καθυστερήσεις.

90+3 ΓΚΟΛ 0-2 η Ιταλία, με τον Πελέ, έπειτα απο όμορφη ομαδική ενέργεια του Καντρέβα.

90’+3 Τέλος στην αναμέτρηση! Η Ιταλία κατάφερε να κερδίσει το Βέλγιο παρά την πίεση που δέχτηκε και σκόραρε το «κερασάκι» στο 90+3.

Βέλγιο (Μαρκ Βίλμοτς): Κουρτουά, Σιμάν, Αλντερβάιρελντ, Βερμάελεν, Βερτόνγκεν, Βίτσελ, Ναϊνγκολάν, Φελαϊνί, Ντε Μπρόινε, Αζάρ, Λουκάκου.

Ιταλία (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Καντρέβα, Νταρμιάν, Παρόλο, Ντε Ρόσι, Τζιακερίνι, Εντερ, Πελέ.

Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)

Γήπεδο: Stade de Lyon

Πατήστε πάνω στο παιχνίδι που βρίσκεται σε εξέλιξη για να δείτε όλες τις σημαντικές λεπτομέρειες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ