aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΔείγμα θετικό και ελπιδοφόρο για την ΑΕΛ

Δείγμα θετικό και ελπιδοφόρο για την ΑΕΛ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το δείγμα της ΑΕΛ στις πρώτες 12 αγωνιστικές είναι θετικό και ελπιδοφόρο. Η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου ήταν ξανά στην ίδια θέση και την πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη του 2011, τη σεζόν που κατέκτησε τον πρωτάθλημα. Απλή σύμπτωση θα πει κάποιος. Ναι, αλλά κάτι λέει για την ομάδα της Λεμεσού.

Η μέχρι τώρα πορεία ήταν εξαιρετική, με εξαίρεση εκείνη την εβδομάδα στην οποία γνώρισε την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα από την ΑΕΚ, ενώ είχε προηγηθεί και η ισοπαλία με την ΑΕΖ. Το ζητούμενο δεν είναι τι έχει δείξει μέχρι τώρα αλλά πώς θα συμπεριφερθεί στη συνέχεια, αφού ο δρόμος είναι μακρύς και δύσβατος.

«Εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Να κοιτάζουμε ένα προς ένα τα παιχνίδια, να βελτιωνόμαστε και να είμαστε έτοιμοι σε κάθε πρόκληση», δηλώνει πριν από κάθε παιχνίδι ο Πάμπος Χριστοδούλου. Για την ΑΕΛ αυτό που θέλουν, είναι μέχρι το τέλος κάθε παιχνίδι της να έχει ενδιαφέρον. Για την ώρα κρατάνε τα θετικά και στοχεύουν σε βελτίωση των αρνητικών στοιχείων που παρουσιάστηκαν προσδοκώντας σε ακόμη καλύτερες μέρες.

ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ

1. Η άμυνα είναι το δυνατό «όπλο» της ομάδας. Η τετράδα, με τους Αϊρόσα, Ζούνιορ, Σιέλη και Φορτούνα, που έχει συμπληρωθεί με τους Λαφράνς και Χ. Κυριάκου, αλλά και τη σταθερότητα που δείχνει ο Ρόμο. Η καλή αμυντική συμπεριφορά ξεκινά και από την πολύ καλή ανασταλτική συμπεριφορά, με τους Σοάρες και Σόουζα να κάνουν εξαιρετική δουλειά.

2. Ο Πάμπος Χριστοδούλου καλλιέργησε από την αρχή τη σωστή νοοτροπία και το καλό κλίμα, που βοήθησε την ομάδα. Ο Κύπριος τεχνικός έχει δώσει σε όλους να καταλάβουν πως η ομάδα είναι υπεράνω απ’ όλους και πως μέσα στο γήπεδο θέλει παίκτες μαχητές.

3. Η ΑΕΛ είναι εξίσου ποιοτική, ομαδική και αθλητική ομάδα. Συνδυάζει και τα τρία πιο πάνω στοιχεία και φαίνεται με τον τρόπο που αγωνίζεται, ακόμη και στα παιχνίδια που δεν είχε το απόλυτο βαθμολογικό κέρδος.

ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ

1. Αν και η ΑΕΛ έχει έντονη επιθετική δραστηριότητα, φτιάχνοντας ευκαιρίες, δεν έχει το εύκολο γκολ. Έχει ανάγκη από έναν ποδοσφαιριστή που θα «καθαρίζει» τις φάσεις αλλά θα πρέπει να ψάξει και τον τρόπο για να διασπά πιο εύκολα τις κλειστές άμυνες.

2. Δεν ξεχωρίζει για τις εναλλακτικές λύσεις σε κάποιες θέσεις, όπως στα άκρα και στην κορυφή της επίθεσης. Και είναι άγνωστο αν αυτό θα της στοιχίσει στο μέλλον, όταν ενδεχομένως θα προκύψουν σημαντικές απουσίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ