aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΔείχνει χαρακτήρα η ΑΕΛ, έχει πολλές αντοχές

Δείχνει χαρακτήρα η ΑΕΛ, έχει πολλές αντοχές

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Είναι δικαίωση για την ΑΕΛ η συμμετοχή στην επόμενη διοργάνωση του Γιουρόπα Λιγκ, όπως και η πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου. Αν μάλιστα κατακτήσει το τρόπαιο στις 22 του Μάη, η σεζόν θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Οι γαλαζοκίτρινοι κατέκτησαν το κύπελλο για τελευταία φορά το 1989, όταν στην παράταση κέρδισαν με 3-2 τον Άρη. Ακολούθησαν όμως έξι χαμένοι τελικοί, με την Ανόρθωση, την ΑΕΚ, την Πέγεια, την Ομόνοια και τον ΑΠΟΕΛ!

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν αυτή τη φορά θα καταφέρουν να πανηγυρίσουν το κύπελλο, ή αν θα μείνουν πάλι με άδεια χέρια. Προς  το παρόν αυτό που έχει σημασία είναι πως η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ έβγαλε χαρακτήρα στον προχθεσινό επαναληπτικό, υπερασπίστηκε με σθένος τη νίκη στο πρώτο παιχνίδι και πήρε την πρόκριση απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλό της. Η ΑΕΛ είχε τα στοιχεία που έλαμψαν και στον πρώτο αγώνα, πάθος και αποφασιστικότητα. Στάθηκε όρθια σε ένα παιχνίδι κρίσιμο, με ιδιαιτερότητες και παγίδες. Έχει αντοχές, στέλνοντας θετικά μηνύματα όσον αφορά στην προοπτική της.

Είναι σημαντικό πως έβγαλε ομαδικό πνεύμα, δημιουργώντας προβλήματα στον Απόλλωνα, ο οποίος δεν έβρισκε τρόπους να αντιδράσει. Κανένας ποδοσφαιριστής δεν υστέρησε και όλοι έβαλαν το λιθαράκι τους για να έλθει η πολυπόθητη πρόκριση. Ο Βοζίνια ήταν σταθερός, ο Ζούνιορ δεν έχασε μάχη και η αυταπάρνησή του βοήθησε  πολύ την ομάδα. Ο Ντα Σίλβα ήταν πολύ καλός και συνέτεινε με το πάθος και το κράτημα της μπάλας να κερδίσει πολλές μάχες η ομάδα του στη μεσαία γραμμή.

Ο Γκαστανιάγα λειτούργησε σαν κυματοθραύστης, ενώ και ο Ζντραφκόσκι ήταν θετικός αποφεύγοντας λανθασμένες μεταβιβάσεις. Ο Μακρής με τον Χουράδο διένυσαν πολλά χιλιόμετρα και με την πίεση που έβαζαν, δυσκόλευαν τον αντίπαλό τους να κάνει παιχνίδι από πίσω.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ