aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΔεύτερη νίκη, μετά η Πρόγκρες

Δεύτερη νίκη, μετά η Πρόγκρες

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Πριν από μερικές μέρες το μυαλό όλων στην ΑΕΛ ήταν στη Ρέιντζερς. Αυτή φάνταζε ως η πιο πιθανή αντίπαλος των γαλαζοκίτρινων στον β’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Από προχθές όμως, που ήλθαν τα νέα από το Λουξεμβούργο, η προσοχή έχει στραφεί στην Πρόγκρες, η οποία ταπείνωσε τους Σκωτσέζους θέτοντάς τους εκτός Ευρώπης. Εκεί που γινόταν πολύς λόγος για τα αγωνιστικά δεδομένα της ΑΕΛ και της Ρέιντζερς και τις δυσκολίες που θα είχε να αντιμετωπίσει στο «Άιμπροξ», προέκυψε η άγνωστη ομάδα από το Λουξεμβούργο. Και η οποία, βέβαια, κάθε άλλο παρά μπορεί να υποτιμηθεί αφού για να φθάσει στην ανατροπή και πρόκριση στο «Stade Josy Barthel» πάει να πει πως διαθέτει ένα καλό σύνολο.

Ο Μπρούνο Μπαλταζάρ, που βρέθηκε εκεί προχθές και παρακολούθησε το ματς, κράτησε αρκετές σημειώσεις. Ο Πορτογάλος, ωστόσο, στις χθεσινές του δηλώσεις δεν ανέφερε τίποτα για την Πρόγκρες, τονίζοντας πως λόγω σεβασμού στη Σεντ Τζόζεφς δεν θα πει οτιδήποτε για όσα διαπίστωσε προχθές.

«Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Αυτό το καταλάβαμε στο πρώτο τριαντάλεπτο του πρώτου αγώνα, όταν μας δημιούργησαν κάποια προβλήματα. Πετύχαμε ένα γρήγορο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και στην επανάληψη επιβάλαμε τον ρυθμό μας για μια μεγάλη νίκη. Δεν περιμένω ότι θα έχουμε εύκολο παιχνίδι. Δεν έδωσα σε κανέναν να καταλάβει ότι θα είναι εύκολο. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, επαγγελματίες και να κερδίσουμε», είπε ο Πορτογάλος στη συνέντευξη Τύπου με αφορμή το σημερινό ματς (17:00, Cytavision 1). Και συνέχισε: «Υπάρχει μεγάλη θέληση στην ομάδα και γι’ αυτό είμαι αισιόδοξος. Περιμένουμε δύσκολο παιχνίδι αλλά εμείς θέλουμε να παίξουμε καλά και να πάρουμε άλλη μια νίκη. Η χρονιά έχει ξεκινήσει και είμαστε όλοι πολύ συγκεντρωμένοι». Και κατέληξε με έμφαση: «Στο ποδόσφαιρο μπορείς να κερδίσεις με πολλά συστατικά. Αν τα ενώσεις όλα, θα έχεις μια πολύ καλή ομάδα».

Ο Μπαλταζάρ ασχολείται και είναι επικεντρωμένος στο αποψινό παιχνίδι με τη Σεντ Τζόζεφς στο Τσίρειο (17:00) και μετά να σκεφτεί τα παιχνίδια με την Πρόγκρες. Ο τεχνικός της ΑΕΛ θα ξεκινήσει μάλλον με τους ίδιους έντεκα που χρησιμοποίησε στο πρώτο ματς στην Πορτογαλία, παρόλο που είναι ορατό το ενδεχόμενο τη θέση του Σαβάν να πάρει ο Μπενίτεθ. Ο 29χρονος Ισπανός μπορεί να αγωνιστεί ως εξτρέμ αλλά και ως επιτελικός μέσος. Στο πρώτο παιχνίδι αγωνίστηκε μόλις ένα μισάωρο και έδειξε πως πρόκειται για πολύ καλό χειριστή της μπάλας. Δεν αποκλείεται και ο Φιντέλις να πάρει χρόνο συμμετοχής. Παρότι η πρόκριση έχει κριθεί από το πρώτο παιχνίδι, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ θα έχουν στόχο να παρουσιάσουν μια καλή εικόνα στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν μπροστά στον κόσμο τους. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί νωρίς, η ζέστη θα είναι αφόρητη, όμως ο στόχος δεν αλλάζει και θα είναι μια δεύτερη νίκη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ