aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΔεύτερη ισπανική άφιξη τη Δευτέρα

Δεύτερη ισπανική άφιξη τη Δευτέρα

Η ΑΕΛ τα βρήκε σε όλα με τον Φρανσίσκο Λούνα, γνωστό ως Πίτι. Τη Δευτέρα, ο 35χρονος Ισπανός επιθετικός αναμένεται στην Κύπρο για να ενταχθεί στο δυναμικό της ομάδας της Λεμεσού. Αν περάσει τις ιατρικές εξετάσεις, ο Πίτι θα αποτελέσει τη δεύτερη μετεγγραφή, μετά τον συμπατριώτη του Αλάιν Μπλάνκο.

Άλλες κινήσεις ενίσχυσης δεν αναμένονται. Οι γαλαζοκίτρινοι έδειξαν στις πρώτες 16 αγωνιστικές άλλωστε πως διαθέτουν πολύ καλό δυναμικό. Με τις δύο μετεγγραφές πιστεύουν πως θα λυθεί σε μεγάλο βαθμό και το επιθετικό τους πρόβλημα, που φάνηκε σε κάποια παιχνίδια. Εκεί χρειαζόταν ενίσχυση η ΑΕΛ και γι’ αυτό έγινε προσπάθεια να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές που θα τη βοηθήσουν στο σκοράρισμα.

Παράλληλα, ο Πάμπος Χριστοδούλου έχει επικεντρώσει την προσοχή του στην προετοιμασία της ομάδας του για τη συνέχεια. Ο στόχος της ΑΕΛ είναι να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αν μπορέσει να κυνηγήσει και τον τίτλο, δεν θα το αρνηθεί. Όλοι και όλα θα κριθούν με το τέλος της σεζόν.

Η διακοπή του πρωταθλήματος ήταν ωφέλιμη για την ΑΕΛ, η οποία με την επανέναρξη του πρωταθλήματος θα κληθεί σε διάστημα τεσσάρων ημερών να δώσει δύο παιχνίδια, πρώτα με την Καρμιώτισσα (Τετάρτη 4/1) και ακολούθως με τον Απόλλωνα (Σάββατο 7/1). Ο στόχος της ΑΕΛ είναι να συνεχίσει από εκεί που έμεινε το 2016.

Βρίσκεται στην 3η θέση, με διαφορά δύο βαθμών από την κορυφή και με προοπτική να ανέβει ψηλότερα. Οι 11 νίκες μέχρι τη 16η αγωνιστική είναι από τις καλύτερες επιδόσεις της ΑΕΛ. Παρόμοια επίδοση είχε καταγραφεί την περίοδο 2013-14.

Η προσπάθεια της ΑΕΛ θα είναι πιο δύσκολη στη συνέχεια, εκτιμούν οι άνθρωποί της. Η μέχρι τώρα καλή πορεία δεν προκαλεί εφησυχασμό. Οι γαλαζοκίτρινοι παραμένουν ρεαλιστές και δεν τίθεται θέμα να υποτιμήσουν κανέναν αντίπαλό τους.

Έχει αποδειχθεί άλλωστε πως η απόδοσή τους σε οποιονδήποτε αγώνα καθορίζεται από τη σοβαρότητα και τη συγκέντρωση που δείχνουν. Το πρώτο παιχνίδι του 2017, με την Καρμιώτισσα, το θεωρούν δύσκολο. Άλλωστε και στον πρώτο γύρο, κέρδισαν μόλις με 1-0, συναντώντας πολλές δυσκολίες στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ