aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Δάγκωσε» δις η Γουλβς

«Δάγκωσε» δις η Γουλβς

Νικηφόρα ήταν η πρεμιέρα της Γουλβς στην Premier League. Η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο πέρασε από το «Μπράμαλ Λέιν», επικρατώντας με σκορ 2-0 της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και πήρε τους πρώτους της βαθμούς στον φετινό μαραθώνιο του πρωταθλήματος.

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα της Γουλβς, η οποία άνοιξε το σκορ στο 3’ με ένα εξαιρετικό τελείωμα του Χιμένες, μετά από σέντρα-ασίστ του Ποντένσε, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Σαΐς με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, «παγώνοντας» εντελώς το ούτως ή άλλως άδειο «Μπράμαλ Λέιν».

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι «λύκοι» πέτυχαν δύο γκολ στο πρώτο εξάλεπτο κάποιου αγώνα τους στην Premier League. Παράλληλα, η επίτευξη δύο τερμάτων στο πρώτο εξάλεπτο, αποτελεί ρεκόρ σε ματς πρεμιέρας της κορυφαίας κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Η Σέφλιντ μετά το σοκ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά βρήκε απέναντί της την καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι μπήκαν με πιο επιθετικές διαθέσεις και στο 51’ είχαν μεγάλη ευκαιρία με τον Φλεκ, που σημάδεψε το δοκάρι. Πίεσαν πολύ, αλλά παρά τις ευκαιρίες, δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Αντ’ αυτού, παραλίγο να δεχθούν τρίτο γκολ στο 71’ από τον Σαΐς, ο οποίος «μιμήθηκε» τον Φλεκ, σουτάροντας στο δοκάρι και χάνοντας την ευκαιρία να «κλειδώσει» το ματς, ενώ ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Χιμένες στο 83’. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι κι έτσι η Γουλβς κράτησε εύκολα το υπέρ της σκορ, φτάνοντας στη νίκη με 2-0.

Αναλυτικά η 1η αγωνιστική:

Σάββατο 12/9

Φούλαμ-Άρσεναλ 0-3
(8′ Λακαζέτ, 49′ Μαγκαλιάες, 57′ Ομπαμεγιάνγκ)

Κρίσταλ Πάλας-Σαουθάμπτον 1-0
(13′ Ζαχά)

Λίβερπουλ-Λιντς 4-3
(4’ πεν., 33’, 88’ πεν., Σαλάχ, 20’ Φαν Ντάικ – 12’ Χάρισον, 30’ Μπάμφορντ, 66’ Κλιχ)

Γουέστ Χαμ-Νιουκάστλ 0-2
(56’ Γουίλσον, 87’ Χέντρικ)

Μπέρνλι-Μάντσεστερ Γιουν. (αναβλήθηκε)
Μάντσεστερ Σίτι-Άστον Βίλα (αναβλήθηκε)

Κυριακή 13/9
Γουέστ Μπρομ-Λέστερ 0-3
(57′ Καστάιν, 73′, 83′ πεν. Βάρντι)

Τότεναμ-Έβερτον 0-1
(55′ Κάλβερτ-Λιούιν)

Δευτέρα 14/9
Σέφιλντ Γιουν.-Γουλβς 0-2
(3′ Χιμένες, 6′ Σαΐς)

Μπράιτον-Τσέλσι (22:15)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ