aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΧτισμένη σε γερά θεμέλια

Χτισμένη σε γερά θεμέλια

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Η σοβαρότητα που τη διακατέχει, η εμπειρία και η ποιότητα, είναι στοιχεία τα οποία διατηρούν την ΑΕΚ στην κορυφή και ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Τα προηγούμενα χρόνια διεκδίκησε μέχρι τέλους το πρωτάθλημα, αλλά αυτό δεν ήρθε. Φέτος, όλοι νιώθουν ότι είναι η κατάλληλη σεζόν, ότι ωρίμασε και ότι ίσως ήρθε η ώρα για να γράψει ιστορία.

Σίγουρα, η πεντάρα απέναντι στην Ομόνοια ήταν τεράστιο αποτέλεσμα, όμως ανήκει στο παρελθόν. Η δουλειά που γίνεται εδώ και χρόνια φέρνει τις επιτυχίες και την πίστη. Μπορεί ένας τίτλος να μην ήρθε την τελευταία εκπληκτική τριετία, αλλά η ΑΕΚ έχτισε σε στέρεες βάσεις μία μεγάλη ομάδα. Μία ομάδα που εμπνέει, που βγάζει υγεία και η οποία έχει τα φόντα να βλέπει μόνο ψηλά. Το επιστέγασμα και η ανταμοιβή της προσπάθειας των τελευταίων θα είναι η κατάκτηση ενός τίτλου.

Πάντως, η κορυφή δεν φαίνεται να ζαλίσει καθόλου την ΑΕΚ. Ξέρει να διαχειρίζεται πολύ καλά καταστάσεις και στο τέλος αισιοδοξεί ότι θα μπορέσει να κάνει το όνειρο πραγματικότητα. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να συνεχίσει να κερδίζει και φυσικά να αποφεύγει τις παγίδες με φαινομενικά εύκολους αντιπάλους. Όπως είναι και το μεθαυριανό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, όπου η ΑΕΚ είναι το μεγάλο φαβορί, αλλά θα πρέπει να το δείξει και να το αποδείξει και στον αγωνιστικό χώρο.

Από εκεί και πέρα, ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ είδε χθες τους Έκτορ Χέφελ και Τέτε να ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης και συνεπώς, η συμμετοχή τους παραμένει αμφίβολη. Πάντως, ο Ισπανός εξτρέμ έχει περισσότερες πιθανότητες να συμπεριληφθεί στην αποστολή σε σχέση με τον Ολλανδό μέσο. Από τη στιγμή που τα πήγε και πολύ καλά ο Τομάς, όμως, ο Βάσκος τεχνικός δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί. Το ίδιο με τον Τέτε, καθώς ο Αντωνιάδης που κλήθηκε να τον αντικαταστήσει ήταν εξαιρετικός.

Πάντως, ο Ιδιάκεθ έχει στο μυαλό του να κάνει μία ή δυο αλλαγές. Σίγουρος απών θα είναι ο τιμωρημένος Μοϊσόφ και τη θέση του στο κέντρο της άμυνας θα πάρει ο Μουρίγιο ή ο Αντωνιάδης. Πιθανό είναι να ξεκουραστεί και ο Λαρένα, προκειμένου να παρουσιαστεί πιο φρέσκος σε παιχνίδια πιο δύσκολα από το επικείμενο. Αν συμβεί αυτό, θα πάρει θέση βασικού ο Κάσες ή ο Μπόλιεβιτς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ