aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΧριστοφόρου: «Να καταλάβουμε όλοι ότι η ΚΟΠ δεν πουλάει παγωτό»

Χριστοφόρου: «Να καταλάβουμε όλοι ότι η ΚΟΠ δεν πουλάει παγωτό»

Τις αποφάσεις που πάρθηκαν στο Δ.Σ. της ΚΟΠ, την κλήρωση των προημιτελικών του κυπέλλου και τα αγωνιστικά δεδομένα ενόψει ΑΕΚ σχολίασε μιλώντας στον Super Sport FM ο εκπρόσωπος Τύπου της Ανόρθωσης, Δημήτρης Χριστοφόρου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Για τις αποφάσεις που πάρθηκαν στο Δ.Σ. της ΚΟΠ, είπε: «Είναι γεγονός ότι ήταν μια εβδομάδα πλούσια. Ξεκίνησε με παιχνίδι και καταλήγει με το αυριανό ντέρμπι και τις εξωαγωνιστικές συζητήσεις. Εμείς τοποθετηθήκαμε και ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης με βάση αρχών και το πρωτάθλημα θα πρέπει να διεξάγεται με τα δεδομένα που έχει όταν ξεκινάει. Η πρόταση του ΑΠΟΕΛ τελικός υιοθετήθηκε και δεν επηρεάζεται ούτε το πως θα γίνει του χρόνου, ούτε το πρώτο γκρουπ, αλλά για τις ομάδες του υποβιβασμού και από τη στιγμή που συμφώνησαν αυτές οι ομάδες δεν θεωρήσαμε ότι πρέπει να εναντιωθούμε.

Δεν είναι μία απόφαση για φέτος και του χρόνου αλλά αφορά τριετές πλάνο μέχρι το 2025 δηλαδή και εμείς λέμε ότι πρέπει το πλάνο να μην είναι αποκλειστικά το πόσοι πέφτουν και ο αριθμός των ομάδων αλλά μια συζήτηση για όλα τα θέματα είτε για το οικονομικό κομμάτι και τις χορηγίες ενός πρωταθλήματος, είτε την προκήρυξη και όλες τις διατάξεις της, τους πειθαρχικούς κανονισμούς και ελπίζουμε να έρθουν αυτά. Πρέπει πρώτα να καταλάβουμε όλοι ότι η ΚΟΠ δεν πουλάει παγωτό αλλά διαχειρίζεται πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και δεν μπορούν να είναι όλοι ικανοποιημένοι από τις αποφάσεις που λαμβάνονται. Πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τι είναι ορθό και δίκαιο και είναι και το εμπορικό θέμα. Η εμπορικότητα του καθενός, ναι παίζει ρόλο στο κομμάτι της πίττας που του αναλογεί».

Για την κλήρωση του κυπέλλου που έφερε την Ανόρθωση αντιμέτωπη με την Καρμιώτισσα: «Είναι προημιτελικοί κυπέλλου, θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του αντιπάλου που αγωνίζεται σε αυτή τη φάση και είναι μεγάλο κίνητρο. Όμως, επειδή έχουμε χρόνια να διακριθούμε στον θεσμό θέλουμε να φτάσουμε στην κατάκτηση του τροπαίου. Η Καρμιώτισσα με τις εμφανίσεις της στα μεταξύ μας παιχνίδια μας αναγκάζει να την αντιμετωπίσουμε με κάθε σοβαρότητα».

Για το ντέρμπι με την ΑΕΚ και αν θα είναι διαθέσιμοι όλοι οι παίκτες: «Αυτό θα το μάθουμε απόψε όταν βγει η αποστολή. Ο Οκριασβίλι όντως προπονείται κανονικά και συμβαδίζει με το πλάνο και τα όσα είχαμε πει προ δύο εβδομάδων, πήγε βάση προγράμματος. Είναι απόφαση του Τιμούρ αν θα είναι στην αποστολή. Για το ντέρμπι τώρα, είναι σπουδαίας σημασίας απέναντι σε μια ομάδα που φιλοδοξεί να μπει στην τετράδα και εμείς θέλουμε να καλύψουμε την απόσταση με την κορυφή. Ένα ματς που είναι σημαντικό από μόνο του και οι δύο ομάδες είναι σε πολύ καλή κατάσταση και εμείς πάμε για τη νίκη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ