aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΧριστοφόρου: «Να δίνουν πληροφορίες για τον VAR για να ξέρουμε…»

Χριστοφόρου: «Να δίνουν πληροφορίες για τον VAR για να ξέρουμε…»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ανόρθωσης Δημήτρης Χριστοφόρου, μίλησε πριν από λίγο στον Σούπερ Σπορ FM, για το αυριανό ντέρμπι με την Ομόνοια. Παραλλήλως, σχολίασε και τον ντόρο που δημιουργήθηκε για τον VAR, με αφορμή τις αποφάσεις στη 15η αγωνιστική.

Για το σούπερ ντέρμπι αύριο με την Ομόνοια: «Είναι από τα παιχνίδια που δεν χρειάζονται συστάσεις είναι από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της χρονιάς γενικότερα. Αν είχαμε κόσμο στο γήπεδο θα είχαμε εξαντλήσει τα εισιτήρια από πολύ νωρίς αλλά δυστυχώς δεν γίνεται και πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις που λαμβάνονται για την προστασία της υγείας μας. Η Ανόρθωση διεκδικεί τη κορυφή το ίδιο και η Ομόνοια, είναι το τελευταίο μας παιχνίδι για το 2020 και θέλουμε τη νίκη για να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά».

Για τα αγωνιστικά δεδομένα: «Όλα θα ξεκαθαρίσουν σήμερα στην τελευταία προπόνηση. Δύσκολα τα πράγματα για Οκριασβίλι, Βριγκτς και Σελίν δεν θα αλλάξουν μάλλον τα δεδομένα ίσως πάμε με τις ίδιες απουσίες αλλά η σημερινή προπόνηση θα ξεκαθαρίσει αρκετά τα αγωνιστικά δεδομένα».

Για τη νίκη στο παιχνίδι με την Πάφο: «Ήταν ένα παιχνίδι που βοήθησαν και οι δύο ομάδες για να δούμε καλό ποδόσφαιρο και η Πάφος έπαιξε ανοιχτά και εμείς το 0-0 δεν αντικατόπτριζε την εικόνα του αγώνα που ήταν πολύ καλή. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι θα μπορούσε να μας δοθεί και το πέναλτι και να σημειώναμε κι’ άλλο γκολ, όταν έρχεσαι από αρνητικά αποτελέσματα η νίκη είναι επιτακτική πλέον».

Για όλα όσα συμβαίνουν με το VAR: «Είναι δύο τα θέματα. Το πρώτο η φιλοσοφία πως θα αντιμετωπίζονται όπως η δικιά μας με τον Κβιλιτάϊα. Αν δεν εξεταζότανε από VAR τότε δεν θα εξεταζότανε για οφσάιντ. Είναι φάση όπως έχουμε ξανά δει και στην Αγγλία και πως γίνονται τέτοιες φάσεις. Είμαστε πολύ προσεκτικοί πως θα εξετάζονται φάσεις σαν τι δικιά μας στο μέλλον αν θα εξεταστεί τόσο εξονυχιστικά όπως έγινε με την δικιά μας φάση. Το δεύτερο κομμάτι είναι η ουσία της φάσης. Οι γραμμές δεν μπήκαν εκεί που έπρεπε και ο παίκτης μας φαίνεται οφσάιντ. Περιμένουμε να μας εξηγήσουν με ποιον τρόπο μπαίνουν οι γραμμές ποιος αποφασίζει για τις γραμμές. Η γραμμή που βλέπουμε στον φακό δεν είναι η ίδια με αυτήν που βλέπουν στο VAR. Είναι λεπτομέρεια η οποία όμως ακύρωσε πέναλτι. Εμείς θέλουμε να δούμε αν η γραμμή που έχει μπει είναι σωστή ή όχι. Στα μαθήματα που έγιναν στις ομάδες δεν εξηγήθηκαν που και πως μπαίνουν και ποιος ορίζει που θα μπουν. Αυτές τις λεπτομέρειες να τις γνωρίζει ο κόσμος και θα πρέπει να δίνουν τις πληροφορίες και να ξέρουμε ποιον κρίνουμε».

Για την έλλειψη ενημέρωσης για το VAR και τα πολλά λάθη:«Εμείς θεωρούμε ότι μπορεί να βοηθήσει και πρέπει να γίνει πιο σωστή ενημέρωση για να ξέρουμε ποιος κρίνεται. Όπως για το ποιος βάζει τις γραμμές. Πιθανόν να δημιουργηθεί πρόβλημα σε λάθος ανθρώπους. Είναι οι πρώτες εβδομάδες εφαρμογής και είναι φυσιολογικό να μην γνωρίζει ο κόσμος και γι’ αυτό πρέπει να δοθούν λεπτομέρειες στον κόσμο».

Τέλος, αναφέρθηκε στην ψεσινή πρόκριση της ομάδας χειροσφαίρισης επί της τουρκικής Μπεϊκόζ: «Περήφανή πρόκριση της ομάδας μας του χάντμπολ επί της τουρκικής Μπεϊκόζ. Ιστορική πρόκριση απέναντι σε έναν ιδιαίτερο αντίπαλο».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ