aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΧωρίς καθαρό μυαλό και… φρέσκες ιδέες

Χωρίς καθαρό μυαλό και… φρέσκες ιδέες

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Πικραμένοι και αδικημένοι νιώθουν στην Ανόρθωση για την απώλεια δύο βαθμών στο ντέρμπι με την ΑΕΛ. Αν και η ομάδα του Ρόνι Λέβι ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης εντούτοις δεν κατάφερε να πάρει το ζητούμενο που ήταν οι τρεις βαθμοί. Πάθος, θέληση, πείσμα και μαχητικότητα ήταν στοιχεία που παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο η «Κυρία», αλλά δεν ήταν αρκετά για να της χαρίσουν το τρίποντο. Τι ήταν αυτό που έλειψε στην Ανόρθωση; Το καθαρό μυαλό και κάποιες τελικές μεταβιβάσεις που θα δημιουργούσαν ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους στην άμυνα της ΑΕΛ.

Αυτή τη φορά το ένα γκολ δεν ήταν αρκετό. Ο Αμπντουλάγιεφ σκόραρε το πρώτο του τέρμα με την Ανόρθωση όμως δεν έφθανε για να έρθουν άλλοι τρεις βαθμοί. Ο Λέβι, από την πλευρά του, έκανε ό,τι μπορούσε από τον πάγκο για να αλλάξει κάποια πράγματα και να βοηθήσει την ομάδα του. Προς το τέλος άλλαξε και σύστημα παίζοντας με 4-4-2 θέλοντας να γεμίσει περισσότερο την περιοχή του αντιπάλου.

Το γεγονός ότι κρατούσε μπάλα η Ανόρθωση και είχε καλύτερη κυκλοφορία, δεν ήταν αρκετό για να της χαρίσει και τη νίκη. Δεν είχε τις λύσεις απέναντι στην καλά οργανωμένη ΑΕΛ και όποτε έβρισκε χώρους, πέτυχε άλλα τρία γκολ τα οποία ακυρώθηκαν ορθά από τους βοηθούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο γκολ ο Καμαρά βρίσκει εξαιρετικά τον Αμπντουλάγιεφ, ο οποίος πέρασε και τον Βοζίνια για να σκοράρει.

Παρόμοιες κάθετες μπαλιές δεν είδαμε στο παιχνίδι ή δεν περνούσαν. Μεσοεπιθετικά φαίνεται ότι κάτι λείπει στην Ανόρθωση και όσο δεν το βρίσκει θα έχει θέματα. Ειδικά στο εύκολο γκολ. Ακόμη και τώρα που σκόραρε νωρίς δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα και «προδόθηκε» από μία στατική φάση. Είναι φανερό ότι σε κάποιες περιπτώσεις, η «Κυρία» ξεμένει από ιδέες. Από πάθος και θέληση ξεχειλίζει. Αυτό που της λείπει είναι το εύκολο γκολ.

Αν το βρει θα λύσει πολλά από τα προβλήματά της. Γι’ αυτό και ο Λέβι και οι συνεργάτες του έχουν αρχίσει ήδη να αξιολογούν κάποιες περιπτώσεις ενόψει Ιανουαρίου. Οι θέσεις που «καίνε» είναι αυτή του επιθετικού και του ακραίου επιθετικού, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει κίνηση και για τη μεσαία γραμμή. Κόντρα στην ΑΕΛ ο Γκάντσιεφ ήταν βελτιωμένος σε σχέση με άλλα του παιχνίδια, αλλά σε γενικές γραμμές είναι παίκτης από τον οποίο περιμένουν ακόμη περισσότερα στην «Κυρία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ