aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΧόρεψε… σάμπα και έμεινε μόνη πρώτη η Ρεάλ Μαδρίτης (video)

Χόρεψε… σάμπα και έμεινε μόνη πρώτη η Ρεάλ Μαδρίτης (video)

Έντονο βραζιλιάνικο χρώμα είχε η νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Οσασούνα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» (2-0), σε ένα ματς που ο Ζιντάν επιχείρησε εκτεταμένο ροτέισον.

Με… γκολάρες από τους δύο πιτσιρικάδες Βραζιλιάνους της (Βινίσιους, Ροντρίγκο) ξεμπέρδεψε και πάει με την καλύτερη ψυχολογία στο ντέρμπι με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Ζινεντίν Ζιντάν για ένα βράδυ κατάφερε να έχει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Όχι μόνο ξεκούρασε όλα τα βαριά χαρτιά του (Μπενζεμά, Μόντριτς, Μπέιλ, Κουρτουά, Καρβαχάλ, Βαράν, Αζάρ), αλλά πήρε και χωρίς άγχος αυτό που ήθελε απέναντι στην Οσασούνα.

Όχι, ότι έκανε καμία μεγάλη εμφάνιση. Η ομάδα της Παμπλόνα με φουλ αμυντική τακτική πούλησε ακριβά το τομάρι της και χρειάστηκε ένα μαγικό γκολ (πάνω που άρχιζαν κάποιες δειλές αποδοκιμασίες) από τον Βινίσους (26’) για να διευκολυνθεί η κατάσταση για την «βασίλισσα».

Η Ρεάλ Μαδρίτης συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο, όμως το VAR ακύρωσε για… χιλιοστά το πρώτο γκολ του Γιόβιτς (56’), με την Οσασούνα να δείχνει με τις αλλαγές της ότι θέλει να διεκδικήσει περισσότερα πράγματα. Ένα όμορφο τελείωμα του Ροντρίγκο σε κόντρα επίθεση (72’, 2-0) έδιωξε οριστικά το άγχος από τους παίκτες του Ζιζού, που με 14 πόντους θα κοιμηθούν μόνοι στην κορυφή και θα πάνε με την καλύτερη ψυχολογία στο ντέρμπι με την Ατλέτικο.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

Τρίτη, 24/9

Βαγιαδολίδ-Γρανάδα 1-1

(12’ Πλάνο – 42’ Φερνάντεθ)

Μπέτις-Λεβάντε 3-1

(45’+3’, 48’ Μορόν, 67’ Ιγκλέσιας – 7’ Ερνάνι)

Μπαρτσελόνα-Βιγιαρεάλ 2-1

(6’ Γκριεζμάν, 15’ Αρτούρ – 44’ Καθόρλα)

Τετάρτη, 25/9

Μαγιόρκα-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2

(26′ Ντιέγκο Κόστα, 64′ Ζοάο Φέλιξ)

Λεγκανές-Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-1

(61′ Όσκαρ Ροντρίγκεθ – 59′ πεν. Ραούλ Γκαρθία)

Βαλένθια-Χετάφε 3-3

(30′, 34′ Μάξι Γκόμες, 39′ Λι – 1′ Μάτα, 66′ Τζέισον, 69′ Άνχελ)

Ρεάλ Μαδρίτης-Οσασούνα 2-0

(36′ Βινίσιους, 72′ Ροντρίγκο)

Πέμπτη, 26/9

Εϊμπάρ-Σεβίλλη (20:00)

Θέλτα-Εσπανιόλ (21:00)

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Αλαβές (22:00)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ