aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΧόφενχαϊμ… πέντε αστέρων, διέσυρε τη Σάλκε!

Χόφενχαϊμ… πέντε αστέρων, διέσυρε τη Σάλκε!

Παρέλαση από το Γκελζενκίρχεν έκανε η Χόφενχαϊμ που διέλυσε τη Σάλκε με το ευρύ 5-2 στο παιχνίδι με το οποίο έπεσε σήμερα η αυλαία της 30ης αγωνιστικής στη Bundesliga και χάρη στη νίκη της ελπίζει σε ευρωπαϊκή έξοδο, ακόμα και στο Champions League, τη νέα χρονιά… 

Συγκεκριμένα, οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στην έκτη θέση της βαθμολογίας, με 50 πόντους, την ώρα που οι γηπεδούχοι συνεχίζουν να… ασθμαίνουν και τους σώζει η ακόμα χειρότερη Στουτγκάρδη, από την οποία απέχουν έξι βαθμούς, στη μάχη για την αποφυγή της 16ης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής.

Η Χόφενχαϊμ είχε πέντε τελικές και τις μετέτρεψε όλες σε γκολ, με τη Σάλκε να μην μπορεί να απαντήσει στις… ορέξεις των Μπελφοντίλ, Κράμαριτς, Αμίρι και Ζαλάι και να αποτρέψει την μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη της καριέρας του Γιούλιαν Νάγκελζμαν!

Στο πρώτο ημίχρονο, αμφότερες οι ομάδες ξεκίνησαν με πρωταρχικό στόχο να εξουδετερώσουν τα αντίπαλα ατού, ενώ οι επιθετικές τους προσπάθειες έμεναν συνήθως ημιτελείς ή απλά γεμίσματα στις δύο περιοχές. Οι φιλοξενούμενοι είχαν λίγη περισσότερη ώρα την κατοχή της μπάλας, με τον Γκρίλιτς να κάνει το πρώτο επικίνδυνο σουτ στο 19’, αλλά να αστοχεί. Οι «κένιγκσμπλαου»… απάντησαν, με τον Μπούργκσταλερ να τον… μιμείται τρία λεπτά αργότερα, μετά τη σέντρα του Καλιγκιούρι.

Για να έρθει ωστόσο το 0-1, όταν ο φορμαρισμένος Μπελφοντίλ άνοιξε το σκορ στο 25ο λεπτό, με φοβερό μονοκόμματο σουτ! Πετυχαίνοντας παράλληλα το έκτο του τέρμα στα τέσσερα τελευταία ματς στο πρωτάθλημα και φτάνοντας τα 14 συνολικά, μετά από ασίστ του Αμίρι.

inner

Η Σάλκε θα μπορούσε να ισοφαρίσει πάντως, αν ο Μπούργκσταλερ επέλεγε να σουτάρει μέσα από την περιοχή, αντί να αφήσει τη μπάλα για τον Εμπολό που ήταν δίπλα του, με το σουτ του δεύτερου να σταματάει πάνω στα σώματα, μετά από δύο λεπτά… Δεν το έκανε και αντ’ αυτού ήρθε το 0-2, στο 45’. Με τον Κράμαριτς να σκοράρει, όπως και στο ματς του πρώτου γύρου, το υπ’ αριθμόν 16 γκολ του στη Bundesliga, χάρη στην έβδομη φετινή ασίστ του Ντεμιρμπάι, που έβγαλε τον συμπαίκτη του στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας κι εκείνος νίκησε τον Νίμπελ!

inner

Στην επανάληψη, η ομάδα του Γκελζενκίρχεν ξεκίνησε καλύτερα και έδειξε τις διαθέσεις της για να μειώσει από νωρίς. Ο Μακ Κένι στο 53’ και ο Καλιγκιούρι στο 57’… προειδοποίησαν, για να ακολουθήσει η ανατροπή του Εμπολό από τον Καντεράμπεκ στο επόμενο λεπτό. Ο διαιτητής Ντίνγκερτ καταλόγισε το πέναλτι και ο Καλιγκιούρι ευστόχησε στο 60’, μειώνοντας σε 1-2…

Κι ενώ θα περίμενε κανείς η Σάλκε να πιέσει ακόμα περισσότερο για την ισοφάριση, τελικά ακολούθησε… θρίαμβος από πλευράς Χόφενχαϊμ, με την ομάδα του Κράιχγκαου να πετυχαίνει όχι ένα ούτε δύο αλλά… τρία ακόμα τέρματα μέσα σε διάστημα 15 λεπτών! Ο Ζαλάι πέρασε αλλαγή στο 56’ και μετά από εννιά λεπτά αποκατέστησε το προβάδισμα δύο τερμάτων για την ομάδα του, σκοράροντας παράλληλα για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβρη, με το κεφάλι, μετά από σέντρα του Μπελφοντίλ.

Στη συνέχεια, ο Αμίρι έγινε από… σερβιτόρος σκόρερ, καθώς μετέτρεψε σε γκολ την ασίστ του Κράμαριτς στο 73’, σουτάροντας με το αριστερό μέσα από την περιοχή των γηπεδούχων, που είδαν το δοκάρι να σταματάει το σουτ του Σερντάρ στην αμέσως επόμενη φάση… Οι παίκτες του Γιούλιαν Νάιγκελζμαν έμοιαζαν… ασταμάτητοι και στο 80ο λεπτό ο Μπελφοντίλ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, με «τούνελ» στον Νίμπελ, μετά από πολύ ωραία σέντρα του Ντεμιρμπάι στο δεύτερο δοκάρι, για το 1-5!

Το μόνο που κατάφεραν οι… αποκαμωμένοι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν σε 2-5 στο 90’ μετά από ωραία σέντρα του Εμπολό και πλασέ του Μπούργκσταλερ, με το γήπεδο να έχει αδειάσει κι όσους οπαδούς είχαν απομείνει σε αυτό να ξεσπούν σε αποδοκιμασίες.

Αναλυτικά η 30η αγωνιστική

Σάββατο 20/04 
Μπάγερν Μονάχου-Βέρντερ Βρέμης 1-0 (75’ Σούλε)
Λεβερκούζεν-Νυρεμβέργη 2-0 (61’ Αλάριο, 86’ Φόλαντ)
Άουγκσμπουργκ-Στουτγκάρδη 6-0 (11’ Κεντίρα, 19’ Χαν, 29’, 59’ Μαξ, 53’, 68’ Ρίχτερ)
Μάιντς-Φορτούνα Ντίσελντορφ 3-1 (1’, 87’ Ματέτα, 67’ Ονισίβο – 19’ Λουκεμπάκιο)
Γκλάντμπαχ-Λειψία 1-2 (61’ Πλεά – 17’ πεν., 63’ Χάλστενμπεργκ)
Σάλκε-Χόφενχαϊμ 2-5 (60’ πεν. Καλιγκιούρι, 90’ Μπούργκσταλερ – 25’, 80’ Μπελφοντίλ, 45’ Κράμαριτς, 65’ Ζαλάι, 73’ Αμίρι)

Κυριακή 21/04 
Φράιμπουργκ-Μπορούσια Ντόρτμουντ (16:30)
Χέρτα Βερολίνου-Ανόβερο (19:30)

Δευτέρα 22/04 
Βόλφσμπουργκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (21:30)

Η επόμενη (31η) αγωνιστική

Παρασκευή 26/04 
Άουγκσμπουργκ-Μπάγερ Λεβερκούζεν (21:30)

Σάββατο 27/04 
Μπορούσια Ντόρτμουντ-Σάλκε (16:30)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Χέρτα Βερολίνου (16:30)
Φορτούνα Ντίσελντορφ-Βέρντερ Βρέμης (16:30)
Ανόβερο-Μάιντς (16:30)
Λειψία-Φράιμπουργκ (16:30)
Στουτγκάρδη-Γκλάντμπαχ (19:30)

Κυριακή 28/04 
Χόφενχαϊμ-Βόλφσμπουργκ (16:30)
Νυρεμβέργη-Μπάγερν Μονάχου (19:00)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ