aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΧατζηκυριάκου: «Καυτά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν»

Χατζηκυριάκου: «Καυτά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν»

Ο πρώην Οικονομικός Σύμβουλος του Σωματείου της Ανόρθωσης, Σταύρος Χατζηκυριάκου, απέστειλε στα Μέσα την πιο κάτω επιστολή…

Αναλυτικά:

«Επιτέλους καιρός για σωστή και ουσιώδη ενημέρωση

Όταν αναφερόμαστε στην Ανόρθωση είναι σαν να αναφερόμαστε στο χαμένο μας σπίτι και στο ξεριζωμό των κατοίκων της αδικοχαμένης πόλης, που αφήσαμε από ανάγκη στα χέρια του τούρκου κατακτητή. Ακόμα και σήμερα πονάμε στην θύμηση της πανέμορφης και επιβλητικής πόλις του Ευαγόρα  με τον ίδιο τρόπο που πονάμε όταν βλέπουμε ένα από τα λιγοστά  πράγματα που μας θυμίζουν Αμμόχωστο να ταπεινώνεται καθημερινά και να γίνεται το περίγελο του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Από ανάγκη και ελπίδα πιστέψαμε κατά καιρούς σε διάφορους σωτήρες, χωρίς όμως να έρθει η αναμενόμενη σωτηρία σε αυτό το μεγαλοπρεπές και ιστορικό σωματείο. Γι αυτό και παραδώσαμε τα κλειδιά στον κ. Πουλλαίδη αφού παρουσιάστηκε τότε σαν ο μόνος σωτήρας που θα έβαζε φραγμό στην ξέφρενη κατρακύλα της ομάδας μας.

Φαίνεται ξεκάθαρα ωστόσο ότι η απόγνωση και η ελπίδα για σωτηρία τότε κατέληξε σήμερα σε ένα περίπλοκο ιδιοκτησιακό καθεστώς με τα γνωστά επακόλουθα εγκλωβισμού της Ανόρθωσης. Η Ανόρθωση όμως δεν είναι μονάχα μια ποδοσφαιρική ομάδα αλλά μια μεγαλειώδης ιδέα που δυστυχώς για τους λίγους και ευτυχώς για τους πολλούς δεν γίνεται κτήμα  ή ιδιοκτησία κανενός.

Εδώ είναι που εστιάζεται σήμερα το πρόβλημα και που χρειάζεται να βρεθεί άμεσα λύση για να μπορεί να έρθει κοντά ο κόσμος να βοηθήσει και να συνεχίσει αναμορφωμένη η Ανόρθωση να γράφει ιστορία. Όμως για να βρεθεί η πολυπόθητη  λύση και κατ’επέκταση η λύτρωση πρέπει να απαντηθούν  πολλά εύλογα ερωτήματα που μας προβληματίζουν όλους ειδικότερα μετά την ξαφνική φυγή του κ. Πουλλαίδη, ένα μήνα πριν τα κριτήρια και ένα μήνα πριν την αρχή της μεταγραφικής περιόδου.

Είναι αυτά τα ερωτήματα λοιπόν που θα πρέπει να απαντηθούν αύριο στην γενική συνέλευση και συνάμα παράκληση προς το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου να έρθει κατάλληλα προετοιμασμένο να μας ξεκαθαρίσει χωρίς υπεκφυγές τα πιο κάτω καυτά ερωτήματα, όπως:

-Ποιες είναι οι πραγματικές οφειλές της εταιρείας προς το κράτος π.χ. κοινωνικές ασφαλίσεις και ΦΠΑ;

-Πόσα χρωστά η εταιρεία σε ποδοσφαιριστές και προσωπικό;

-Ποιες είναι οι πραγματικές οφειλές της εταιρείας προς το Σωματείο;

-Ποιες είναι οι πραγματικές οφειλές της εταιρείας προς κτηματική για υφιστάμενα δάνεια και ενοίκιο χρήσης γηπέδου;

-Πόσο είναι το πραγματικό χρέος του Σωματείου σήμερα;

-Ποιες είναι οι ανάγκες για να συμπληρωθεί η τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδος χωρίς να βάζει την ομάδα σε περιπέτειες υποβιβασμού;

Φεύγει η μένει ο κ. Πουλλαίδης;

Ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις του κ. Πουλλαίδη σε σχέση με τες μετοχές του και γενικά με το μέλλων της εταιρείας;

Υπάρχει η δεν υπάρχει “Plan B” για την επομένη μέρα;

Αγαπητοί φίλοι του διοικητικού συμβούλιου σας δίνεται αύριο ίσως η τελευταία ευκαιρία να μας διαφωτίσετε στο τι ακριβώς συμβαίνει και που οδηγείτε η μαρτυρική και ταλαιπωρημένη μας ομάδα και Σωματείο. Εάν αύριο δεν ξεκαθαρίσετε την θέση σας και δεν απαντήσετε στα πιο πάνω ερωτήματα που βασανίζουν τον κάθε αγνό Ανορθωσιάτη και περιοριστείτε απλά σε μια τυπική ενημέρωση άνευ ουσίας θα είναι πάρα πολύ δύσκολο πλέων να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει το Σωματείο μας και πολύ φοβάμαι ότι θα είναι η αιτία να απομακρυνθεί περισσότερο, εάν όχι χαθεί τελείως, η ελπίδα που υπάρχει για να βρει στηρίξει η Ανόρθωση από τον πολύ απογοητευμένο και πικραμένο κόσμο της.

Φιλικά,

Σταύρος Χατζηκυριάκου

Πρώην Οικονομικός Σύμβουλος Σωματείου Ανόρθωσης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ