aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΧάθηκε μία μάχη για τον Απόλλωνα, όχι ο πόλεμος

Χάθηκε μία μάχη για τον Απόλλωνα, όχι ο πόλεμος

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Tο γκολ που δέχθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου επηρέασε τον Απόλλωνα. Eνώ είχε σχεδόν κυριαρχήσει με τη σβελτάδα και την καλή του απόδοση, στο ξεκίνημα της επανάληψης εμφανίστηκε νωθρός, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο ΑΠΟΕΛ να σημειώσει και δεύτερο τέρμα, το οποίο έμελλε να κρίνει και την τύχη του ματς.

Όλα είχαν ξεκινήσει ιδανικά για τον Απόλλωνα καθώς έδωσε στο παιχνίδι τον ρυθμό που ήθελε, προηγήθηκε στο 27’, είχε ευκαιρίες για το 2-0 και όλα φαινόντουσαν να γέρνουν προς την πλευρά του. Όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ, ανέβηκε ψηλά, πίεσε στο τελευταίο ημίωρο, όμως δεν κατάφερε να πετύχει δεύτερο γκολ που θα του έδινε τουλάχιστον τον έναν βαθμό. Η αλήθεια είναι πως μετά το 4-0 της περασμένης εβδομάδας, όλοι έβλεπαν την ευκαιρία των κυανόλευκων να αποσπαστούν στο +4 στην κορυφή. Από την άλλη όμως, όλοι έλεγαν πως ακόμη και σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σε νίκη δηλαδή του Απόλλωνα, θα ήταν νωρίς να προδικάσει κάποιος κάτι με σιγουριά. Απομένουν άλλα 14 παιχνίδια και τα πάντα βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού.

Οι κυανόλευκοι έχασαν το παιχνίδι και το αήττητό τους, μαζί και την κορυφή, όμως τα πάντα είναι ανοικτά και αυτό που έχουν να κάνουν είναι να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους για να επιστρέψουν άμεσα στις νίκες. Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή δεν ήταν προχθές στα καλύτερά της και φάνηκε μια αδυναμία στον τρόπο λειτουργίας της επιθετικής γραμμής. Αυτή τη φορά ήταν καλά μπλοκαρισμένοι οι επιθετικοί, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να αιφνιδιάσουν τους αντιπάλους τους. Υστέρησαν οι Σελάγια και Γιάκολις, κυρίως ο δεύτερος που δεν έμπαινε στη φωτιά, ιδιαίτερα στις «καυτές» φάσεις στην επανάληψη. Στη μεσαία γραμμή έτρεξαν πάρα πολύ ο Άλεφ με τον Άλαν, αλλά έλειψε το… εγκεφαλικό μυαλό, δεν υπήρχαν εμπνεύσεις και μαζί με την ατυχία σε κάποιες φάσεις, ο Απόλλων δεν μπόρεσε να κινηθεί απειλητικά.

Η ουσία δεν αλλάζει. Χάθηκε ένα ντέρμπι, αλλά ο πόλεμος είναι ανοικτός και οι κυανόλευκοι πρέπει να διαχειριστούν σωστά την ήττα, όπως έκαναν και στις επιτυχίες. Κάποτε θα ερχόταν και η πρώτη ήττα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τα κεφάλια θα μείνουν κάτω. Τώρα είναι η ώρα που θα πρέπει να πεισμώσουν περισσότερο και να αποδείξουν ότι έχουν τις δυνάμεις, αγωνιστικές και ψυχικές, για να φτάσουν στον στόχο τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ