aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαChampions League: Πού θα σκάσει η έκπληξη στους τελευταίους αγώνες των «16»;

Champions League: Πού θα σκάσει η έκπληξη στους τελευταίους αγώνες των «16»;

Η φάση των «16» του Champions League, κατά τη διάρκεια της οποίας έχουμε δει πολλές εκπλήξεις στο παρελθόν, πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της και τα τελευταία εισιτήρια κρίνονται σε ματς… φωτιά!

Ρεάλ Μαδρίτης – Αταλάντα (16/03, 22:00)

Η Ρεάλ κέρδισε το πρώτο παιχνίδι με 1-0 και έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση, όμως η απρόβλεπτη Αταλάντα δεν πρόκειται να πέσει αμαχητί. Άλλωστε, η ιταλική ομάδα έχει κερδίσει και τα 5 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της στο Champions League, σερί που είναι το κορυφαίο ανάμεσα στις ομάδες που συνεχίζουν στη διοργάνωση. Την ίδια στιγμή η Ρεάλ δεν έχει κερδίσει κανένα από τα 4 προηγούμενα παιχνίδια της στη Μαδρίτη στα νοκ άουτ. Απόδοση 3.30 να νικήσει η Αταλάντα μέσα στο Μπερναμπέου.

Τα θετικά σερί για την Αταλάντα συνεχίζονται, καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα δεν έχει δεχθεί ούτε ένα γκολ μακριά από το γήπεδό της, ενώ δέχεται τις λιγότερες τελικές προσπάθειες (1,7) εντός εστίας εκτός έδρας, μετά την Μάντσεστερ Σίτι (1). Βέβαια, η εμπειρία θα παίξει σημαντικό ρόλο στο ζευγάρι, καθώς η «βασίλισσα» έχει προκριθεί στις 8 από τις 9 περιπτώσεις που κέρδισε το πρώτο παιχνίδι μακριά από την έδρα της.

Επίσης και η παράδοση απέναντι στις ιταλικές ομάδες είναι καλή για τη Ρεάλ, με 11 νίκες σε 12 ματς στο Champions League, σκοράροντας 2+ στις 10 από αυτές. Μόνο με την Αταλάντα σκόραρε λιγότερες από 2 φορές, ενώ η τελευταία ιταλική ομάδα που την κράτησε στο μηδέν ήταν η Γιουβέντους τον Νοέμβριο του 2008.

Μάντσεστερ Σίτι – Γκλάντμπαχ 16/03, 22:00)

Η εντυπωσιακή πορεία της Μάντσεστερ Σίτι συνεχίζεται σε όλα τα μέτωπα και μετά την «καθαρή» νίκη στο πρώτο ματς με 2-0 επί της Γκλάντμπαχ θέλει να τελειώνει χωρίς προβλήματα με την πρόκριση. Και ο επαναληπτικός τελικά θα διεξαχθεί σε ουδέτερο έδαφος (Βουδαπέστη), με τους «πολίτες» να παραμένουν αήττητοι απέναντι στη γερμανική ομάδα σε 5 παιχνίδια, σκοράροντας 2+ τέρματα στα 4 τελευταία από αυτά.

Η Γκλάντμπαχ βρίσκεται σε άσχημη αγωνιστική κατάσταση από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι ο Μάρκο Ρόζε θα αποχωρήσει το καλοκαίρι από τον πάγκο για να αναλάβει την Ντόρτμουντ και μετά την εντυπωσιακή πορεία της στους ομίλους του Champions League, δεν έχει σκοράρει στα 2 προηγούμενα ματς της στη διοργάνωση.

Μπορεί το παιχνίδι να διεξάγεται σε ουδέτερο γήπεδο, όμως και πάλι η Σίτι θεωρείται γηπεδούχος. Ο Ραχίμ Στέρλινγκ έχει πετύχει 13 γκολ σε 19 εμφανίσεις στο Champions League από τη σεζόν 2016-17 και μετά στα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας του, τα περισσότερα από κάθε άλλον παίκτη των «πολιτών» και τα περισσότερα από κάθε άλλον Άγγλο.

Μπάγερν – Λάτσιο (16/03, 22:00)

Η Μπάγερν ήταν εκπληκτική στο πρώτο παιχνίδι, εκμεταλλεύτηκε όλα τα λάθη της Λάτσιο και με το 4-1 μάλλον έχει ήδη προκριθεί στην επόμενη φάση. Αυτό θα είναι το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στο Μόναχο, όπου η Μπάγερν δεν έχει χάσει ούτε μία φορά απέναντι σε ομάδα που αντιμετώπισε εντός έδρας για πρώτη φορά.

Η αυτοπεποίθηση των γηπεδούχων ενισχύεται και από το γεγονός ότι η Λάτσιο έχει κερδίσει μόλις σε 1 από τις 15 τελευταίες εξόδους της στο Champions League, με αυτή τη νίκη να έρχεται το 2003 στην έδρα της Μπεσίκτας (2-0). Επίσης, καμία ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης δεν έχει προκριθεί, χάνοντας το πρώτο ματς εντός έδρας με διαφορά τουλάχιστον 3 τερμάτων.

Η ιταλική ομάδα, πάντως, παίζει επιθετικά και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι και στα 13 τελευταία της παιχνίδια στο Champions League βρήκαν δίχτυα και οι δύο ομάδες. Αυτό σίγουρα θα βοηθήσει και τον Λεβαντόφσκι, που βρίσκεται στο δρόμο να κάνει ιστορική σεζόν στη Γερμανία, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ, μιας και έχει πετύχει 28 γκολ σε 31 ματς στη διοργάνωση. Όταν, μάλιστα, σκοράρει στο Μόναχο, η ομάδα του κερδίζει, κάτι που έχει συμβεί και στις 21 πιο πρόσφατες περιπτώσεις!

Τσέλσι – Ατλέτικο Μαδρίτης (17/03, 22:00)

Η αναγεννημένη με τον Τούχελ στον πάγκο, Τσέλσι, επιβλήθηκε στον πρώτο αγώνα και θα ποντάρει ξανά στην άμυνά της για να εξασφαλίσει την πρόκριση. Άλλωστε, ο Γερμανός τεχνικός οδήγησε πέρυσι την Παρί μέχρι τον τελικό και γνωρίζει καλά τον τρόπο, ενώ οι «μπλε» δεν έχουν αποκλειστεί ποτέ, έχοντας κερδίσει το πρώτο παιχνίδι μακριά από την έδρα τους σε 13 περιπτώσεις! Απόδοση 3.40 να νικήσει η Τσέλσι με μηδέν παθητικό!

Η Ατλέτικο του Σιμεόνε, πάντως, έχει επισκεφθεί δύο φορές το «Στάμφορντ Μπριτζ» και δεν έχει ηττηθεί (1 νίκη, 1 ισοπαλία), ενώ στο μοναδικό της ματς για τα νοκ άουτ είχε επιβληθεί με 3-1 τον Απρίλιο του 2014, ένα σκορ που τώρα, φυσικά, θα της δώσει την πρόκριση. Μάλιστα, οι «ροχιμπλάνκος» είναι η ομάδα με το καλύτερο ποσοστό προκρίσεων στην ιστορία του Champions League, έχοντας χάσει το πρώτο παιχνίδι.

Η άμυνα της Ατλέτικο θα πρέπει να σταματήσει τον Ολιβιέ Ζιρού, που κάνει εντυπωσιακή σεζόν στη διοργάνωση, σκοράροντας ανά 38’ φέτος! Στο πρώτο παιχνίδι, μάλιστα, έγινε ο γηραιότερος σκόρερ σε νοκ άουτ του Champions League, σε ηλικία 34 ετών και 146 ημερών. Αν σκοράρει ξανά, θα γίνει ο γηραιότερος με γκολ και στα 2 νοκ άουτ παιχνίδια, παίρνοντας το ρεκόρ από τον Ιμπραΐμοβιτς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ