aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαChampions League: Με μονά ματς και μακριά από τον Ερντογάν η φάση των «8»

Champions League: Με μονά ματς και μακριά από τον Ερντογάν η φάση των «8»

Kωνσταντινούπολη ήταν και πάει. Διπλές αναμετρήσεις ήταν και… μας τελείωσαν. Τουλάχιστον για φέτος και για λόγους ανωτέρας βίας που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού. Σύμφωνα με την γερμανική Bild, η UEFA αποφάσισε να διεξαχθεί Final-8 στο φετινό Champions League, με μονά νοκ-άουτ παιχνίδια στην Λισσαβώνα. Ανακοίνωση που πρόκειται να κάνει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στις 17 Ιουνίου.

Αφού πρώτα διεξαχθούν τα παιχνίδια ρεβάνς της φάσης των «16» της διοργάνωσης, ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα – Νάπολι, Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν – Τσέλσι και Γιουβέντους – Λιόν, οι ομάδες που θα πάρουν τα εισιτήριο για τα προημιτελικά, μαζί με τις Λειψία, Παρί Σεν Ζερμέν, Αταλάντα, Ατλέτικο που είναι ήδη εκεί, όλες μαζί θα μετακομίσουν στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας.

Εκεί τα ζευγάρια των «8» θα αναμετρηθούν σε μονά παιχνίδια, με τον νικητή να προχωράει στην επόμενη φάση. Τα ματς αυτά θα γίνουν στο ‘Λουζ’ της Μπενφίκα και το «Ζοζέ Αλβαλάδε» της Σπόρτινγκ. Η UEFA ήταν θορυβημένη από την πορεία της πανδημίας στην Τουρκία και τους χειρισμούς της κυβέρνησης Ερντογάν, καθώς υπήρχε έντονος προβληματισμός για την πραγματική κατάσταση στην χώρα. Σε συνδυασμό με το γεγονός πως δεν υπάρχει πορτογαλική ομάδα στη συνέχεια της διοργάνωσης, επιλέχθηκε η Λισσαβώνα ως ιδανικός προορισμός, αφού συν τοις άλλοις δεν είχε χτυπηθεί ιδιαίτερα από τον κορωνοϊό.

Στην ίδια λογική, είναι πιθανό να διεξαχθεί ένα Final-8 και στο Europa League, με έδρα την Φρανκφούρτη. Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά και οι δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα επανεκκινήσουν και ολοκληρωθούν μέσα στον Αύγουστο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ