aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΧαμός στον έβδομο όμιλο με «διπλό» της Πόρτο και ισοπαλία στο Ρότερνταμ

Χαμός στον έβδομο όμιλο με «διπλό» της Πόρτο και ισοπαλία στο Ρότερνταμ

Όλοι μπορούν να προκριθούν, αλλά και να μείνουν έξω από τη φάση των «32» στον έβδομο όμιλο, μετά την 5η αγωνιστική. Η Πόρτο πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη με ανατροπή επί της Γιουνγκ Μπόις με 2-1, ενώ Φέγενορντ και Ρέιντεζρς αναδείχθηκαν ισαόπαλες με 2-2 στην Ολλανδία. Έτσι, οι τέσσερις ομάδες βρίσκονται πλέον σε απόσταση τριών βαθμών. Την τελευταία αγωνιστική Πόρτο και Ρέιντζερς υποδέχονται Φέγενορντ και Γιουνγκ Μπόις αντίστοιχα.

Με φόρα μπήκε στον αγώνα η Γιουνγκ Μπόις και προηγήθηκε στο 7΄ με κεφαλιά του Φάσναχτ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το ημίχρονο, αφού οι Ελβετοί δεν απειλήθηκαν από τους φιλοξενούμενους. Η ανατροπή για τους «δράκους» έμελλε να έρθει στο δεύτερο ημίχρονο διά ποδός Αμπουμπακάρ, μέσα σε ένα πεντάλεπτο.

Δύο κοντινά πλασέ του Γκανέζου στο 76΄ και το 80΄ έδωσαν το προβάδισμα με 1-2 στην Πόρτο, σκορ το οποίο δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε. Με αυτή την ανατροπή οι Πορτογάλοι βρέθηκαν «από την κόλαση στον παράδεισο» και μπήκαν δυνατά στο κόλπο της πρόκρισης.

Στο Ρότερνταμ, η Φέγενορντ είχε την υπεροχή από την αρχή του αγώνα και τη μετουσίωσε σε γκολ στο 34΄. Ο Ντόρστα σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του Μακ Γκρέγκορ για το 1-0. Αυτό ήταν και το σκορ με το οποίο οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι πήρε «φωτιά». Η Ρέιντζερς έκανε την ανατροπή για το 1-2 μέσα σε δεκατρία λεπτά, με δύο κεφαλιές του Μορέλος στο 52΄ και το 65΄, έπειτα από ισάριθμες σέντρες από την αριστερή πλευρά.

Η χαρά για την ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ δεν κράτησε πολύ, αφού μετά από τρία λεπτά (68΄) η Φέγενορντ έφερε το παιχνίδι στα ίσα με υπέροχη ατομική ενέργεια του Σινιστέρα (2-2).Με αυτό το αποτέλεσμα οι Σκωτσέζοι βρέθηκαν μόνοι στην κορυφή του ομίλου, ενώ οι Ολλανδοί στην τέταρτη και τελευταία θέση.

Τα σημερινά αποτελέσματα του 7ου ομίλου
Γιουνγκ Μπόις- Πόρτο 1-2 (Φάσναχτ 7΄ – Αμπουμπακάρ 76΄, 80΄)
Φέγενορντ – Ρέιντζερς 2-2 (Ντόρστα 34΄, Σινιστέρα 68΄ – Μορέλος 52΄, 65΄)

Η βαθμολογία
Ρέιντζερς 8 (7-5)
Γιουνγκ Μπόις 7 (7-6)
Πόρτο 7 (5-7)
Φέγενορντ 5 (5-6)

Η επόμενη αγωνιστική (6η, 12/12)
Ρέιντζερς – Γιουνγκ Μπόις
Πόρτο – Φέγενορντ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ