aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΧάλασε την «εκδίκηση» του Μουρίνιο η Μαν. Γιουνάιτεντ (video)

Χάλασε την «εκδίκηση» του Μουρίνιο η Μαν. Γιουνάιτεντ (video)

Το αήττητο σερί που έτρεχε προ κορωνοϊού συνέχισε και στην επανεκκίνηση της Premier League η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αν κι έμειναν πίσω στο ντέρμπι με την Τότεναμ, οι «κόκκινοι διάβολοι» κυριάρχησαν στη συνέχεια του αγώνα κι εντέλει απέσπασαν μια ισοπαλία (1-1) που μάλλον κολακεύει την ομάδα του Μουρίνιο.

Το φοβερό σόλο του Μπεργκβάιν στο 27’ (με τον Ντε Χέα να έχει μερίδιο ευθύνης για το ότι η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του) έκανε αφεντικά του αγώνα τους Λονδρέζους. Θεωρητικά…

Γιατί παραχώρησαν για τα καλά τον έλεγχο του αγώνα στη Γιουνάιτεντ -ή μάλλον εκείνη τον απέκτησε (ειδικά στο β’ μέρος). Αφού λοιπόν ο Ντε Χέα εξιλεώθηκε κάπως με φοβερή επέμβαση σε κεφαλιά του Σον, οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν.

Και εντέλει δικαιώθηκαν γι’ αυτό στο 81’. Τότε που ο Φερνάντες αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε με εκπληκτική ενέργεια από τον Ντάιερ ο Πογκμπά (έχοντας περάσει λίγο πριν στο παιχνίδι).

Λίγο πριν τη λήξη μάλιστα η Γιουνάιτεντ θα μπορούσε να πετύχει και την ολική ανατροπή. Το VAR ωστόσο άλλαξε (σωστά) την απόφαση για πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Φερνάντες (που έπεσε μόνος του).

Και ο Γκρίνγουντ έχασε μεγάλη ευκαιρία να γίνει ήρωας στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν το διαγώνιο σουτ του έφυγε ελάχιστα άουτ.

Έστω κι έτσι πάντως η ομάδα του Σόλσκιερ έμεινε αήττητη για 12ο παιχνίδι σε όλες τις διοργανώσεις και διατήρησε την επαφή με την τετράδα της βαθμολογίας που οδηγεί στο Champions League της επόμενης σεζόν.

Το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 19/6

Νόριτς-Σαουθάμπτον 0-3
(49′ Ινγκς, 54′ Άρμστρονγκ, 79′ Ρέντμοντ)

Τότεναμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1
(27’ Μπεργκβάιν – 81’ πεν. Φερνάντες)

Σάββατο, 20/6

Γουότφορντ-Λέστερ (14:30)
Μπράιτον-Άρσεναλ (17:00)
Γουέστ Χαμ-Γουλβς (19:30)
Μπόρνμουθ-Κρίσταλ Πάλας (21:45)

Κυριακή, 21/6

Νιούκαστλ-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (16:00)
Άστον Βίλα-Τσέλσι (18:15)
Έβερτον-Λίβερπουλ (21:00)

Δευτέρα, 22/6

Μάντσεστερ Σίτι-Μπέρνλι (22:00)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ