aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΧαμπουλλάς: Οι μετεγγραφές, η προσφυγή και η θέση για 12 ή 14 ομάδες

Χαμπουλλάς: Οι μετεγγραφές, η προσφυγή και η θέση για 12 ή 14 ομάδες

Καλεσμένος στην εκπομπή της Cablenet «Χωρίς VAR» ήταν ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, Ευγένιος Χαμπουλλάς.

Ο ισχυρός άντρας της «Κυρίας» τοποθετήθηκε για την πορεία των κυανόλευκων, το μέλλον του Τιμούρ Κετσπάγια καθώς άρχισαν ήδη οι συζητήσεις για επέκταση της συνεργασίας τους, όπως επίσης και για όλα τα τεκταινόμενα στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Μάλιστα, αναφέρθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας με την οποία είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι στην Ανόρθωση, τις μετεγγραφές αλλά και το οικονομικό.

Αναλυτικά:

Για την πορεία της Ανόρθωσης: «Είμαστε ικανοποιημένοι με την ομάδα. Πάντα θέλουμε κάτι περισσότερο, όμως πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι και να κοιτάζουμε την ουσία. Βλέποντας και τις άλλες ομάδες, θεωρώ ότι πρέπει να δηλώσουμε την ευχαρίστηση μας και τον θαυμασμό μας για την δουλειά που γίνεται στην ομάδα. Με περισσότερη όρεξη ως διοίκηση, να είμαστε συνέπεις θα δώσουμε τα εφόδια στην ποδοσφαιρική ομάδα να υλοποίησει τους στόχου μας».

Για το γεγονός πως το θέαμα που παρουσιάζουν οι ομάδες δεν είναι το καλύτερο: «Αυτό το οποίο βλέπουμε φέτος, ιδιαίτερα με την ποιότητα, είναι συνδεδεμένο με τις ιδιαιτερότητες της σεζόν. Η αποχή των παικτών, η δυσκολία στην ενίσχυση και ότι δεν άρχισαν όλοι μαζί προπονήσεις, ενώ οι παίκτες που άργησαν να έρθουν ήταν αδρανείς. Όσον αφορά στην Ανόρθωση, θεωρώ πως δεν μας αγγίζει, η ομάδα αποδίδει καλό ποδόσφαιρο. Προσωπικά, είμαι άνθρωπος των μαθηματικών. Βλέπω τους πίνακες και διαπιστώνω μετά τα ματς είναι ότι έχουμε καλύτερους δείκτες που αφορούν στην κατοχή και την δημιουργία, όπως επίσης και στις ευκαιρίες. Είμαστε ικανοποιημένοι και πιστεύουμε πως όσο περνάει ο καιρός, γιατί φέτος έχουμε περισσότερο βάθος, η Ανόρθωση θα παίρνει αποτελέσματα. Αναμένουμε πως θα βελτιώνεται η ομάδα, θα υπάρχει μια συνέχεια στην συγκομιδή βαθμών».

Για τις ομάδες που είναι αντίπαλοι της Ανόρθωσης για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Νομίζω πως η εξάδα θα είναι ίδια με πέρσι, με 1-2 αλλαγές. Βλέπω να διεκδικεί θέση στην εξάδα η Πάφος και ο Ολυμπιακός. Στην διεκδίκηση, είναι λίγο νωρίς να πούμε κάτι. Έχω εμπειρίες στα διοικητικά, η Ανόρθωση έτυχε να παίζει το πρωτάθλημα στην τελευταία αγωνιστική. Δεν μπορείς να διαγράψεις τον ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια που έμειναν πίσω. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η δική μας παρουσία που θα μας φέρνει το τρίποντο σε κάθε παιχνίδι. Το δηλώνω για να το εμπεδώσουν όλοι, ο αντίπαλος της Ανόρθωσης με τα σημερινά δεδομένα, είναι ο κακός της εαυτός. Η Ανόρθωση δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν. Αν η Ανόρθωση συνεχίσει να παρουσιάζεται σταθερά διοικητικά αλλά και οικονομικά, τότε έχει άμεση απήχηση και στο αγωνιστικό κομμάτι. Εκείνο που προσπαθώ με τους συνεργάτες μου και τον Πουλλαΐδη, είναι ότι κάθε μέρα πρέπει να βελτιωνόμαστε. Γίνονται αλλαγές ορατές αλλά και κάποιες που δεν φαίνονται. Αλλαγές στις δομές της εταιρείας, στην διαχείριση των οικονομικών. Όλες οι αλλαγές γίνονται με πρόγραμμα, στοχευόμενα».

Για την μετεγγραφική Ιανουαρίου: «Δεν έχουμε μιλήσει ακόμη. Εκείνο που εισπράττω είναι πως ο προπονητής είναι απόλυτα ικανοποιημένος με το ρόστερ. Σε καμία περίπτωση δεν θα γίνουν αλλαγές για χάριν των αλλαγών. Έχουμε 20 ενδεκαδάτους ποδοσφαιριστές. Είναι στην απόλυτη εξουσία του προπονητή να κάνει αλλαγές ή να μείνει με το ίδιο ρόστερ».

Για τα δημοσιεύματα περί ενδιαφέρον της Εθνικής Γεωργίας για τον Κετσπάγια και το μέλλον του στην Ανόρθωση: «Το συμβόλαιο του Κετσπάγια με την Ανόρθωση, είναι συμβόλαιο ζωής. Δεν τελειώνει. Διερωτώμαι, γιατί πήρε τόση έκταση αυτή η συζήτηση στην Κύπρο. Το μήνυμα που θα στείλω είναι ότι αν ένας προπονητής θα κάθεται στον ίδιο πάγκο και του χρόνου, αυτός είναι ο Κετσπάγια. Να ψάξουν για ειδήσεις σε άλλους αντιπάλους. Επεκτείνεται το συμβόλαιο του Τιμούρ, με άλλους όρους».

Για τα πρόστιμα στον Κετσπάγια και την σιωπή του: «Τα θέματα παραπομπών, έχουμε ζητήσει να απασχολήσει την ΚΟΠ. Θεωρούμε πως είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο που πρέπει να ανοίξει. Θα παραπέμπεται κάποιος που δικαιολογεί την θέση ή την ομάδα του. Έχουν διαμορφωθεί κάποιοι κανονισμοί που ξεπερνούν την δημοκρατία. Είναι κάτι που όλοι οι πρόεδροι, ζητούν να αλλάξει. Δυστυχώς πέρσι αν και το θέλαμε, δεν μπήκαμε σε λεπτομερή συζήτηση για την προκήρυξη του πρωταθλήματος. Αναλώσαμε την ενέργεια μας για να διακόψουν το πρωτάθλημα ή να το συνεχίσουν, όπως επιδιώξαμε εμείς. Όσον αφορά στον Τιμούρ, εμείς τον στηρίξαμε, αντιληφθήκαμε το παράπονο του και θα ήταν αδιανόητο για εμάς να επιχειρήσουμε την φίμωση του. Διερωτώμαι και ρωτώ 20 νομικούς, το “όλα καλά” δεν είναι δήλωση; Τι είναι; Αποφάσισε να μιλήσει για τα κακώς κείμενα στο ποδόσφαιρο μας και αντί να κληθεί να μιλήσει για να πει τον λόγο που τα είπε, παραπέμφθηκε. Αντί να τον ακούμε, να τον αφουγκραζόμαστε, να δούμε αν μπορούμε να διορθώσουμε αυτά που είπε, τον τιμωρούμε κιόλας; Αυτή είναι η αιτία της αντίδρασης του. Εύχομαι φέτος στα πλαίσια της προκήρυξης να γίνουν αλλαγές. Υπάρχει και ανομοιομορφία στις παραπομπές. Είδαμε εκπροσώπους των ομάδων στην ΚΟΠ να κάνουν αναρτήσεις και δεν παραπέμφθηκαν. Εμείς σαν παράγοντες δίνουμε και προσφέρουμε στο ποδόσφαιρο».

Για την εξέλιξη της σεζόν: «Εξελίσσεται κανονικά, υπάρχουν όμως προβλήματα που δεν βγαίνουν προς τα έξω. Λόγω της πανδημίας φυσικά. Δεν είναι φυσιολογικές συνθήκες. Είναι δύσκολο πρωτάθλημα, ευχόμαστε, να τελειώσουμε κανονικά το πρωτάθλημα και να μην έχουμε άλλες εκπλήξεις. Αν αρχίσουν κάποιοι για διακοπή, θα είναι οικονομική καταστροφή για τα σωματεία».

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει πρωτόκολλο το οποίο θα έπρεπε να γίνει από πέρσι τον Απρίλιο. Το πρωτόκολλο δεν έχει ιδιαίτερες διαφορές από το πρώτο που απορρίφθηκε από το Υπουργείο Υγείας. Εγείρονται πολλά ερωτηματικά για τότε. Το αφήνουμε πίσω και σαν Ανόρθωση ευελπιστούμε να συνεχίσουμε έτσι. Ότι κερδίσουμε να το κερδίσουμε εντός του αγωνιστικού χώρου».

Για την προσφυγή: «Έχει προχωρήσει. Έχουμε διάφορες απαιτήσεις από διάφορους φορείς. Πριν το τέλος του Νοεμβρίου θα έχετε νεότερα. Έχει να κάνει με αποζημιώσεις. Για παράδειγμα οι συμφωνίες με τους κύριους χορηγούς. Είχαμε ζημιές. Με την Cablenet δεν θα διεκδικήσουμε από αυτήν χρήματα».

Για την διαιτησία: «Θεωρώ πως φέτος είναι βελτιωμένη. Αναμένουμε την εφαρμογή του VAR το οποίο θα βοηθήσει. Δεν σημαίνει ότι παραγνωρίζω ή διαγράφω λάθη που έγιναν φέτος. Έχουμε επισημάνει σαν Ανόρθωση κακά σφυρίγματα που μας στέρησαν βαθμούς. Το μήνυμα που θέλω να περάσω, είναι πως πρέπει να επικεντρωνόμαστε στα δικά μας, αλλά αν θέλεις να είσαι πρωταθλητής, πρέπει να έχεις ισχυρό σύνολο ώστε τα διαιτητικά λάθη να μην σε αγγίζουν.

Για το οικονομικό: «Η ζημιά από την πανδημία από Μάρτιο σε Μάιο, θα ξεπεράσει τα 2.000.000. Εκείνο που είναι πρόβλημα δεν είναι τόσο η ζημιά, όσο η ρευστότητα. Λειτουργούμε με συμβατικές υποχρεώσεις προς το κράτος, που δεν μπορούμε να παρεκκλίνουμε. Θα ζητήσουμε διευκολύνσεις. Εμείς τις πληρώνουμε. Έχουμε ζητήσει συνάντηση με την Πολιτεία η οποία υποσχέθηκε στήριξη. Θα την απαιτήσουμε γιατί την δικαιούμαστε. Συνεχίζουμε να λειτουργούμε, να ψυχαγωγούμε κόσμο και αυτή η λειτουργία γίνεται σχεδόν με τα έσοδα μειωμένα κατά 40%. Πρέπει και το Υπουργείο αλλά και ο ΚΟΑ, να συνεργαστούν με την ΚΟΠ για να μας δώσουν ανάσα».

Για τον προϋπολογισμό: «Ίσως λίγο αυξημένος από πέρσι. Αυτό έλεγα και πέρσι όταν μιλάγαμε με τους προέδρους. Να συζητούσαμε τι; Είναι 100% κατοχυρωμένοι με τα συμβόλαια τους. Δεν διεκόπη η σεζόν λόγω έκτακτης ανάγκης. Χάσαμε το όποιο λογικό επιχείρημα, ειδικά για τους παίκτες που θα έφευγαν. Πετύχαμε γρήγορα και εύκολα σε συνεννόηση με τους παίκτες, μια καλή συμφωνία. Τους ευχαριστώ δημόσια. Είναι μια καλή συμφωνία για την εταιρεία όμως δεν είναι τέτοια που να μας απαλλάσσει από τις ζημιές».

Για το χρέος της Ανόρθωσης: «Συνολικά μπορεί να διαχειριστεί γιατί έχουμε αυστηρότατους ελέγχους στις δαπάνες, αυξήσαμε συγκεκριμένα έσοδα από χορηγούς. Μπορεί να διαχειριστεί γιατί η Ανόρθωση έχει την ευλογία να έχει ένα μεγάλο ευεργέτη, τον Πουλλαΐδη ο οποίος είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, αγνός Ανορθωσιάτης. Δεν έχω λόγια να περιγράψω την προσφορά του».

Για τα έσοδα της ομάδας από την Ευρώπη: «Πήραμε 280.000 ευρώ και 40.000 για τα ταξίδια. Θα μας βοηθούσε η έναρξη από τον γ’ προκριματικό, όμως μας στέρησε κάποια χρήματα από τους προηγούμενους γύρους».

Για την αποζημίωση της ΑΕΚ και της ΑΕΛ: «Αν ισχύει ο λος τους ανθρώπου, η συμφωνία ισχύει. Ερωτηθήκαμε από τον πρόεδρο της ΚΟΠ αν ήμασταν διατεθειμένοι εμείς που θα πηγαίναμε Ευρώπη να αποζημιώναμε την ΑΕΚ και την ΑΕΛ. Εγώ είπα πως είναι κάθετος γιατί ήθελα να παίξω μπάλα. Το ξεκαθάρισα από την αρχή. Αν όμως διακοπή, δεν θα δώσω τίποτα. Ήμουν ξεκάθαρος, με έβλεπαν όλοι περίεργα. Έγινε η συμφωνία στην παρουσία μου. Υποσχέθηκαν οι άλλοι τρεις που θα συμμετείχαν στην Ευρώπη, πως θα αποζημιώσουν την ΑΕΛ και την ΑΕΚ».

Για την επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού: «Διερωτώμαι για την μακαρίτισσα την επιτροπή Δεοντολογίας πως μπορεί να τα παρακολουθεί αυτά και να μην ασχολείται και να ασχολείται για τα mind games. Της κάναμε μνημόσυνο πριν από ένα μήνα. Διερωτώμαι πως γίνεται μια επιτροπή να τα βλέπει αυτά και να ασχολείται με το αν μιτσοκάμμισε ο ένας τερματοφύλακας του επιθετικού. Ένας από τους λόγους που δεν περάσαμε από την Βασιλεία, είναι η αναστάτωση που μας δημιούργησε ο πρόεδρος της Επιτροπής, ο Παπαχαραλάμπους. Εντελώς αδικαιολόγητα, με δηλώσεις του και ενέργειες έπληξε το κύρος συγκεκριμένων παικτών και της Ανόρθωσης. Διερωτώμαι πως το Υπουργικό συμβούλιο που έχει τεράστια ευθύνης, γιατί δεν διέλυσε αυτή την επιτροπή και στον διορισμό νέων. Η υπομονή μας θα εξαντληθεί. Αυτή η επιτροπή πρέπει να διαλυθεί, η σύσταση της και να διοριστούν νέα μέλη με νέα κριτήρια. Έχει αποτύχει παταγωδώς».

Για την παραμονή 14 ομάδων στην πρώτη κατηγορία: «Πρέπει να μειωθούν σε 12 ή ακόμα και σε 10. Όχι μόνο στην πρώτη κατηγορία, αλλά και στην δεύτερη. Πρέπει τα πρωταθλήματα να είναι βιώσιμα. Αν υπάρχει ένα σωματείο που έκανε μια μελέτη που να μας αποδείξει πως οι ομάδες πρέπει να γίνουν 18, να το κουβεντιάσουμε. Με επιχειρήματα σε οικονομικό πλαίσιο. Δεν μου αρέσει η λογική των αριθμών, ούτε και τι συμφέρει σε ποιον. Να δούμε το οικονομικό μοντέλο με 12 ή 14 ομάδες και να δούμε τι πρέπει να γίνει. Θεωρώ λάθος ότι αφού έχει ψηφιστεί, να συζητάμε αλλαγή από τώρα. Είναι πάγια μας θέση η μείωση στις 12, να μας πείσουν για το αντίθετο. Δεν παίρνουμε θέση για να ικανοποιήσουμε φίλους και γνωστούς».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ