aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΧαμπουλλάς: «Να κάνουμε και κάρτα παράγοντα, θα βελτιωθεί η αξιοπιστία»

Χαμπουλλάς: «Να κάνουμε και κάρτα παράγοντα, θα βελτιωθεί η αξιοπιστία»

Στον Active και στην εκπομπή «Τα λέμε όλα» μίλησε ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, Ευγένιος Χαμπουλλάς, ο οποίος αναφέρθηκε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και στην έκδοση νέου πακέτου μετοχών, που θα ονομάζονται Champion Shares.

Τοποθετήθηκε επίσης για την υπόθεση Αντρέα Παντελή τονίζοντας πως πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης, ενώ σχολίασε την πρόταση του Απόλλωνα για κάθοδο ξένων διαιτητών και την κινητοποίηση ομάδων για τροποποίηση του νόμου της κάρτας φιλάθλου.

Αναλυτικά όλα όσα ανέφερε:

Για την προεργασία σχετικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου: «Έχουμε ήδη δημιουργήσει ένα σχέδιο, οδικό χάρτη αν θέλετε, με επαφές που θα γίνουν. Κάποιες από αυτές θα γίνουν μέσω συγκεντρώσεων και κάποιες κατ’ ιδίαν. Είναι μια στρατηγική προώθησης των μετοχών αυτών οι οποίες πιστεύουμε πως είναι ελκυστικές, αφορούν ένα πρωτοποριακό σχέδιο οι οποίες συνδέονται με τα έσοδα που θα έχει η ομάδα από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Είμαστε σε επικοινωνία με ιδιώτες επενδυτών αλλά και οίκους. Ευελπιστούμε πως σύντομα, αρχές του Δεκέμβρη, θα αρχίσουμε την υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού».

Και πρόσθεσε και τις επόμενες ενέργειες: «Όλα θα γίνονται ταυτόχρονα, συνεδριάσεις και με τον κόσμο αλλά και επαφές με τους επενδυτές. Θα συμπορευτούν μαζί μας και 2-3 χρηματιστηριακά γραφεία με τα οποία πιστεύω πως θα καταλήξουμε αυτή την εβδομάδα σε συμφωνία για τον τρόπο διάθεσης των μετοχών. Όλες οι δράσεις θα τρέχουν παράλληλα. δεν είναι εύκολο, το ποδόσφαιρο βάλλεται από παντού. Η Ανόρθωση αποτελεί μια αξιόπιστη πλέον επενδυτική ευκαιρία και μάλιστα σε μια εποχή που όλες οι άλλες μορφές επενδύσεων δεν αποδίδουν ή έχουν ρίσκα. Είτε είναι μετοχές, είτε καταθέσεις με μειωμένο επιτόκιο. Ένα σχέδιο από δημόσια εταιρεία που εγγυάται από τα ακάθαρτα της έσοδα της ομάδας που θα προκύψουν από την Ευρώπη, κέρδη μέχρι και 150% στην επένδυση, νομίζω ότι θα έχει επιτυχία».

Για το αν υπάρχει όριο σχετικά με το ποιος θα αποκτήσει μετοχές: «Δεν υπάρχει. Οι μετοχές είναι προνομιούχες όσον αφορά την απόδοση γιατί δεν συνδέονται με τα κέρδη της εταιρείας. Αν η ομάδα βγει στην Ευρώπη, τότε αυτές οι μετοχές έχουν απόδοση. Όμως οι κάτοχοι αυτών των μετοχών, δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην εταιρεία ή στις συνελεύσεις. Είναι εύκολο όμως να αποκτήσει κάποιος κανονικές μετοχές, υπάρχουν. Εκείνο όμως που αλλάζει αν παν όλα καλά, είναι ότι δημιουργούνται νέα οικονομικά δεδομένα για την Ανόρθωση που θα αποτελέσουν καταλύτη, ώστε να εκπληρωθούν οι στόχοι και να δικαιωθούν οι κόποι μας. Ο κόσμος ανταποκρίνεται και συμπορεύεται μαζί μας για να ξεφύγουμε από τα οικονομικά αδιέξοδα που συναντήσαμε».

Διαβάστε επίσης: Σφίγγει περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό του Παντελή ο Πουλλαΐδης

Για τα οικονομικά της Ανόρθωσης: «Γνωρίζοντας και την ιστορία της Ανόρθωσης, αυτή την σεζόν ευαισθητοποιήθηκε ο κόσμος και παλιοί παράγοντες. Είχε περισσότερα έσοδα από άλλες χρονιές, λόγω των αναγκών το 65%-70% παραχωρήθηκε σε παλιές οφειλές και μόνο το 30% χρησιμοποιήθηκε για τις τρέχων ανάγκες της ομάδας. Μέχρι σήμερα ανταποκρινόμαστε στις υποχρεώσεις μας. Είναι η ώρα της Ανόρθωσης να αποτεθεί στο ευρύτερο κοινό, να μην γυρίσουμε δίσκο, να προτείνουμε στους φιλάθλους μας να συμπορευτούν μαζί μας και να γίνουν μέρος της επιτυχίες που ονειρευόμαστε».

Για τους ξένους διαιτητές και το γεγονός πως θεωρεί τέτοια ενέργεια ως πισωγύρισμα: «Θεωρώ ότι είναι πολύ πρόωρο πριν το τέλος του πρώτου γύρου να συζητάμε και να πλήττουμε την αξιοπιστία των δικών μας ικανοτήτων. Υπάρχουν προβλήματα στη διαιτησία, και πέρσι και πρόπερσι. Όλοι παραδέχονται, ακόμη και η επιστολή του φίλου μου του Νίκου Κίρζη, πως έχει έχουν γίνει βήματα προόδου και έχουν καταγραφεί. Γι’ αυτό θεωρώ πως πρέπει να διεξαχθεί συζήτηση για το πώς προχωρούμε που να αγγίζει και τους διαιτητές, αλλά και μελλοντικούς σχεδιασμούς. Νιώθω ως παράγοντας και φίλαθλος, κάπως υποτιμητικό να σηκώσουμε λευκή πετσέτα από τώρα και να πω “ξέρετε πρέπει να έρθουν ξένοι διαιτητές για να δίνει η δουλειάς μας”. Νομίζω είναι το τελευταίο μέτρο που θα θέλαμε να δούμε να συμβαίνει. Νομίζω δεν είναι ωφέλιμο, πρέπει να βρούμε τρόπους να βελτιωθούμε. Περιμένουμε να μας καλέσει η ΚΟΠ, να μας πει τι σκέφτεται, να τα βάλουμε όλα κάτω. Να δούμε τις ποινές, πως αξιολογούνται οι διαιτητές από τους παρατηρητές. Με ειλικρίνεια και λεπτομέρεια».

Για την κάρτα φιλάθλου και τις κινήσεις από τις διοικήσεις ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ: «Δεν είναι ίδιες οι επιστολές. Ο Σοφοκλέους θέτει θέμα τροποποίησης και ο Πετρίδης μιλά για κατάργηση της κάρτας σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Η θέση μου είναι ότι εμείς υποστηρίζουμε τη θέση της ΚΟΠ και της Πολιτείας που έχει σκοπό να περιορίσει τη βία ή να δημιουργήσει προϋποθέσεις για ασφαλέστερη διεξαγωγή των αγώνων. Έκρινε πως αυτό ήταν ένα μέτρο και το εφαρμόζουμε. Αν κρίνουν τώρα ότι κάποια πράγματα μπορούν να αλλάξουν, να το κουβεντιάσουμε. Δεν είμαι διατεθειμένος να υπόσχομαι ή να λέω πράγματα που δεν με αφορούν. Κάποιοι είχαν μείωση, κάποιοι αύξηση όπως εμείς. Αν θέλουμε να μιλήσουμε για τη μείωση των φιλάθλων, να πούμε ότι υπάρχουν κι άλλα προβλήματα εκτός από την κάρτα στα οποία κανείς δεν αναφέρεται. Ας κάνουμε και κάρτα παράγοντα. Να δείτε ότι όταν καθαρίσει από κάποιους παράγοντες θα βελτιωθεί και η αξιοπιστία του χώρου και πιθανόν να έχουμε περισσότερες παρουσίες. Η κάρτα είναι ένα νέο μέτρο. Όταν γίνει καλύτερη ενημέρωση, όταν δοθεί χρόνος, να εξηγηθεί ότι δεν εξαπατούνται τα δικαιώματα, ίσως δουλέψει καλύτερα. Αν μας καλέσει η ΚΟΠ, θα δώσουμε παρών. Έχουμε πράγματα να εισηγηθούμε».

Για την δήλωση του Πουλλαΐδη για τον Παντελή ότι «ανακαλύψαμε τέρατα»: «Δεν θέλω να σχολιάσω τις διαπιστώσεις του Πουλλαΐδη. Εγώ θα σταθώ στην διαπίστωση, ότι γίνονται πράγματα προς τα εμπρός, νιώθει ικανοποιημένος. Θα επικεντρωθώ με τα θέματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και είναι πολλά. Σε συνεργασία με το συμβούλιο, θα ενισχύσουμε την προσπάθεια ώστε η Ανόρθωση θα δυναμώσει και να μην επιτραπεί να μπει ξανά σε περιπέτειες».

Για το αν ανακάλυψαν επιπλέον οικονομικά προβλήματα που δεν περίμεναν: «Ναι προέκυψαν υποχρεώσεις που δεν περιμέναμε. Δεν θέλω να μιλώ για ατασθαλίες. Προκύπτουν διάφορα θέματα παλαιότερα. Δεν υπήρχε ξεκάθαρη εικόνα για του που βρισκόταν η εταιρεία. Σε προηγούμενη Γ.Σ. ζήτησα και εγκρίθηκε να αλλάξουμε το ελεγκτικό ημερολογιακό έτος και να το κάνουμε Ιούνιο-Ιούλιο, σαν ποδοσφαιρική σεζόν, ώστε να υπάρχει έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση. Έχουμε πλήρη εικόνα. Γνωρίζουμε τις υποχρεώσεις μας μέχρι το τέλος του 2019, είτε αφορούν την τρέχουσα σεζόν είτε παλαιότερες καταστάσεις. Σκεφτήκαμε ότι πέραν των εσόδων, πέραν της στήριξης, είναι η ώρα του κόσμου. Μας έχει στείλει το μήνυμα πως είναι εδώ και θα μας βοηθήσει».

Για τις ενέργειες διαχείρισης του Ανδρέα Παντελή: «Με απόφαση της Γ.Σ. το χειρίστηκα εγώ, και μετά οι νομικοί της Ανόρθωσης. Είναι στο στάδιο της διερεύνησης».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ