aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΧαμπουλλάς: «Η μοίρα παίζει περίεργα παιχνίδια...»

Χαμπουλλάς: «Η μοίρα παίζει περίεργα παιχνίδια…»

Το τελευταίο αντίο στον Dr Σέργιο Σεργίου, τον γιατρό της Ανόρθωσης όπως τον γνώριζαν όλοι, είπαν φίλοι, συγγενείς και η οικογένεια της Ανόρθωσης. Η ομάδα της Αμμοχώστου δημοσίευσε τον επικήδειο λόγο του Ευγένιου Χαμπουλλά για τον Dr Σέργιο Σεργίου.

Αναλυτικά

«Αγαπητοί φίλοι,

Η μοίρα παίζει περίεργα παιχνίδια και η σημερινή είναι μια μέρα που η Ανόρθωσις και η Αμμόχωστος γιορτάζουν τη γενέθλια ημέρα του συλλόγου και συνάμα αποχαιρετούν ένα λαμπρό τέκνο τους. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τον γιατρό Σέργη Σεργιου, ένα βέρο Aμμοχωστιανό, τον Σέργη της Ανόρθωσης. Έναν άνθρωπο που ταυτίστηκε με το σύλλογο και τον υπηρέτησε ανιδιοτελώς για τρεις και πλέον δεκαετίες.

Γεννημένος στον Άγιο Θεόδωρο της Καρπασίας επέλεξε μετά τα μαθητικά του χρόνια να υπηρετήσει την επιστήμη της ιατρικής και φοίτησε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το μαύρο Καλοκαίρι του 1974, ήταν Κύπρο για διακοπές με την οικογένειά του και στο κάλεσμα της πατρίδας δήλωσε παρών. Πολέμησε, τραυματίστηκε από τα πυρά του τούρκου εισβολέα αλλά δε λύγισε.

Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του, επέστρεψε στην Κύπρο το 1980 και άμεση υπήρξε η εμπλοκή του με την αγαπημένη του Ανόρθωση. Παρείχε τις υπηρεσίες του ως γιατρός αφιλοκερδώς και όταν ο Κίκης Κωνσταντίνου ανέλαβε την προεδρία και ξεκίνησε την πλήρη ανοικοδόμηση και εκσυγχρονισμό του συλλόγου διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Ρόλο τον οποίο είχε και σε μεταγενέστερα συμβούλια της Ανόρθωσης. Κομμάτι των μεγάλων επιτυχιών της δεκαετίας του 1990 με τους συνεχόμενους τίτλους, παρών και εκ των συντελεστών των λαμπρών επιτυχιών στην Ευρώπη με αποκορύφωμα το έπος της Τραπεζούντας. Οι εικόνες του φίλου Σέργη να πανηγυρίζει την ιστορική πρόκριση μαζί με τους ποδοσφαιριστές θα είναι μέρος της ιστορίας της Ανόρθωσης για πάντα.

Φίλε Σέργη,

Υπηρέτησες και αγάπησες την Ανόρθωση όσο λίγοι. Συνδέθηκε η επαγγελματική σου πορεία με την προσφορά στο σύλλογο και το όνομά σου γράφτηκε δίπλα σε πολλούς άλλους στις χρυσές σελίδες της ιστορίας του. Σήμερα αποχαιρετούμε ένα γνήσιο Ανορθωσιάτη, ένα γνήσιο Αμμοχωστιανό και εκφράζουμε το θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη μας.
Αφήνεις πίσω σου τη σύζυγό σου Κλέλια που πάντα ήταν δίπλα σου και τα παιδιά σου Αγγελική, Κωνσταντίνο και Θεοδώρα. Όμως μαζί με την οικογένειά σου, αφήνεις πίσω σου και την Ανόρθωση που αποτέλεσε το δεύτερό σου σπίτι, τη δεύτερη σου οικογένεια και ως μέλος της σου λέμε το στερνό αντίο σήμερα.

Αιωνία σου η μνήμη, καλό παράδεισο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ