aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΧαμπουλλάς: «Γιατί δεν έγινε καμία διαγραφή διαιτητή της πρώτης κατηγορίας;»

Χαμπουλλάς: «Γιατί δεν έγινε καμία διαγραφή διαιτητή της πρώτης κατηγορίας;»

Για το θέμα των τελευταίων… μηνών αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, Ευγένιος Χαμπουλλάς. Ο ισχυρός άντρας της «Κυρίας» κλήθηκε να απαντήσει (ΣΠΟΡ FM 95.0) μεταξύ άλλων για τη διαιτησία, τονίζοντας πως πρέπει να στηριχτούν οι Κύπριοι διαιτητές, ενώ διερωτήθηκε γιατί δεν διαγράφηκε κάποιος διαιτητής της πρώτης κατηγορίας όπως έγινε με τον Αντρέα Κωνσταντίνου της β’.

Διαβάστε επίσης: Βγήκε μπροστά ο Χαμπουλλάς: «Κανένα ίχνος πανικού. Στείλαμε το μήνυμα…»

Αναλυτικά:

Αν υπάρχουν κριτήρια στην επιλογή των αγώνων που τοποθετούνται ξένοι διαιτητές: «Ήταν κάποια πράγματα τα οποία θα συζητούσαμε στην τελευταία συνάντηση αλλά λόγω της περιπέτειας που είχε ο πρόεδρος της ΚΟΠ, δεν έγινε η συνάντηση. Ο κ. Λαγιέκ τοποθετεί τους ξένους διαιτητές στα παιχνίδια που θεωρεί πιο σημαντικά. Θα πρέπει οι τρεις ομάδες που διεκδικούν για την ώρα τον τίτλο να τυγχάνουν της ίδιας μεταχείρισης. Πρέπει να ισχύει και για τους τρεις το ίδιο, ή ξένους ή Κύπριους».

Για τη διαιτησία του χθεσινού αγώνα: «Ήταν καλή η διαιτησία χτες όμως έχω δει άλλα παιχνίδια που έκαναν λάθη οι ξένοι διαιτητές».

Αν είναι λύση οι ξένοι διαιτητές: «Οι ξένοι διαιτητές δεν είναι η λύση ούτε και η σωστή επιλογή. Πρέπει να στηριχτεί η κυπριακή διαιτησία. Και για να στηριχτεί πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Η δικαιολογία ότι δεν έχουμε αρκετούς διαιτητές στην elite κατηγορία δεν μπορεί να ισχύει. Πρέπει να δοθούν ευκαιρίες σε νέους διαιτητές».

Για το κόστος των ξένων διαιτητών: «Μέρους του κόστους το επωμίζονται οι ομάδες».

Για τους Κύπριους διαιτητές: «Είδαμε πρόσφατα τη διαγραφή του κ. Κωνσταντίνου. Για ποιο λόγο έγινε η διαγραφή; Έγινε μια κακή διαιτησία σε ματς δεύτερης κατηγορίας. Αν αυτή την πρακτική την εφαρμόζεις για ένα παιχνίδι της δεύτερης κατηγορίας, γιατί δεν το πράττεις και για αγώνες της πρώτης κατηγορίας; Η λογική της διαγραφής ήταν η κακή διαιτησία. Πόσες κακές διαιτησίες είδαμε φέτος στο πρωτάθλημα; Πόσες διαγραφές έγιναν; Καμία. Γιατί δεν υπήρξε άλλη διαγραφή; Πρέπει να βρούμε τρόπους για να δημιουργήσουμε καλύτερο κλίμα σε όλα τα θέματα που απασχολούν την κυπριακή διαιτησία».

Για τις αντιδράσεις που υπάρχουν από ομάδες για τη διαιτησία: «Εμείς φέτος είχαμε πάρα πολλές σφυρίγματα τα οποία δεν ήταν σωστά και εντούτοις κρατήσαμε χαμηλούς τόνους. Πρέπει να καταλάβουμε ότι χρειάζεται μεταρρύθμιση σε αυτό το χώρο και αυτή η μεταρρύθμιση πρέπει να στηριχτεί».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ