aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΧαμπουλλάς: Ευχή για Κετσπάγια, σιγουριά για Κύπελλο και «πυρά»

Χαμπουλλάς: Ευχή για Κετσπάγια, σιγουριά για Κύπελλο και «πυρά»

Νεότερα ως προς το καυτό θέμα της ανανέωσης συμβολαίου του Τιμούρ Κετσπάγια δεν έφερε η συνέντευξη του πρόεδρου της Ανόρθωσης. Ο Ευγένιος Χαμπουλλάς μιλώντας στην εκπομπή «Χωρίς VAR» επιβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κατάληξη στις επαφές με τον Γεωργιανό τεχνικό και όπως είπε οι δύο πλευρές συμφώνησαν να επικεντρωθούν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας και να ανοίξουν ξανά το συγκεκριμένο κεφάλαιο σε μεταγενέστερο στάδιο. Πάντως, ο πρόεδρος της Ανόρθωσης εξέφρασε δημόσια την επιθυμία του να παραμείνει ο Κετσπάγια στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Ο Ευγένιος Χαμπουλλάς εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η Ανόρθωση θα καταφέρει να κατακτήσει το κύπελλο, μίλησε για το έργο της διοίκησης και τη συνεργασία με τον μεγαλομέτοχο Χρίστο Πουλλαΐδη, ανέφερε ότι χρειάζονται 5.3 εκατ. ευρώ για να μπορέσει το «Αντώνης Παπαδόπουλος» να φιλοξενεί αγώνες ομίλων, αναφέρθηκε στη διαιτησία και αποκάλυψε πως έχει έχει συμπληρωθεί φάκελος και εντός της εβδομάδας θα αξιώσουν την καταδίκη όσων συμμετείχαν στην συκοφαντική δυσφήμιση της Ανόρθωσης στα περί προσυνεννοημένου αγώνα με τον Απόλλωνα.

Αναλυτικά οι σημαντικότερες τοποθετήσεις

Για την επέτειο 200 χρόνων της Επανάστασης του 1821: «Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες και κυρίως τους Κύπριους Έλληνες που καταφέρνουν και κρατάνε ακόμα Θερμοπύλες. Ανόρθωσις και Ελλάς είναι έννοιες ταυτόσημες, αυτό καταδεικνύουν τα χρώματα και το έμβλημα της».

Για το συμβόλαιο του Τιμούρ Κετσπάγια: «Να πω ότι ως διοίκηση είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από το προνοητικό τιμ. Είναι γεγονός ότι η επιστροφή του Τιμούρ στα ηνία του ποδοσφαιρικού τμήματος έδωσε νέα πνοή. Με τον ίδιο έχω σχεδόν καθημερινή επαφή και μιλάμε και για θέματα εκτός ποδοσφαίρου γιατί η παρέα του είναι ευχάριστη,. Έχουμε ανοίξει το κεφάλαιο επέκτασης της συνεργασίας. Δεν υπάρχει ακόμα κατάληξη, αλλά για την ώρα επειδή μπαίνουμε σε μία σημαντική αγωνιστική περίοδο ενόψει και των ημιτελικών κυπέλλου έχω έρθει σε συνεννόηση με τον ίδιο ότι αυτό το θέμα θα το δούμε όταν θα ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα και δεν έχει σχέση με το Κύπελλο. Εκείνο που πρέπει να τονίσω είναι ότι αυτή την στιγμή το πρώτο μας μέλημα είναι η συστράτευση και η συμπόρευση για να πετύχουμε τον στόχο της κατάκτησης του κυπέλλου».

Υπάρχουν κάποιοι παράγοντες για το θέμα του συμβολαίου; «Όχι, δεν είναι μία τυπική συμφωνία με κάποια νούμερα. Είναι κάτι πολύ πιο σοβαρό. Επειδή εμείς επιθυμούμε την παρουσία του, εγώ προσωπικά επιθυμώ την παραμονή του, θέλουμε να συζητήσουμε όλες τις πτυχές που αφορούν τη συνεργασία μας. Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο. Το κύριο μέλημα μας είναι η επαναφορά της ομάδας στις επιτυχίες. Μας έχουν λείψει οι επιτυχίες. Όχι γιατί είχαμε αγωνιστική πτώση, αλλά και λόγω ατυχίας. Αν δει κανείς τις επιθετικές προσπάθειες που είχαμε στα τελευταία παιχνίδι, η βαθμολογική συγκομιδή μας αδικεί. Πρέπει να εργαστούμε στο αγωνιστικό κομμάτι για να πετύχουμε τους στόχους μας. Η επικοινωνία και η σχέση που έχω με τον Τιμούρ είναι άριστη. Η ευχή μου είναι επιστρέψουν πίσω οι χαρές και ασφαλέστατα να συνεχίσουμε μαζί για τα επόμενα χρόνια».

Για τη δήλωση Τιμούρ πως ίσως να μην είναι του χρόνου και την ενόχλησή του για όσα γράφτηκαν και λέχθησαν: «Είναι σύνηθες φαινόμενο να βγάζουν την γλώσσα τους όλοι για όλα. Δεν πρέπει να ενοχλούμαστε από κάποια που γράφονται. Είναι στη μόδα ο κανιβαλισμός. Όταν κάποια άτομα ασκούν ισοπεδωτική κριτική φυσικά θα ακουμπήσουν τον προπονητή. Αν ήμουν στην θέση του θα ήμουν και εγώ ενοχλημένος. Εγώ προσωπικά δεν ασχολούμαι με αυτά. Η μόνη μου έννοια είναι να είμαι αποτελεσματικός και όταν πηγαίνω σπίτι μου έχω ήσυχη τη συνείδηση μου. Υπάρχουν άτομα που δεν έτσι. Και ο Τιμούρ όσο και αν δεν φαίνεται είναι ευαίσθητος και γι’ αυτό είπε αυτά που είπε για το συμβόλαιο του».

Για τους συνεργάτες του στο διοικητικό συμβούλιο: «Έχω διατελέσει μέλος σε πολλές διοικήσεις και το παρόν διοικητικό συμβούλιο είναι από τα καλύτερα που είχε η Ανόρθωση. Είναι άτομα επιτυχημένα στον τομέα τους. Ο καθένας έχει ρόλο και αποστολή. Εργάζονται άοκνα για τα βάρη που έχουμε επωμιστεί από προηγούμενες διοικήσεις. Το πιο σημαντικό είναι πως πρόκειται για άτομα που ποτέ δεν επιδίωξαν και εκβίασαν την προσωπική τους προβολή».

Για τη συνεργασία του με τον κ. Πουλλαΐδη: «Είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας και ο μεγαλομέτοχος. Είναι σημαντική η αρωγή του τα τελευταία χρόνια ώστε η Ανόρθωση να ξεπεράσει σοβαρές δυσκολίες που θα είχε αντιμετωπίσει αν δεν ήταν ο κ. Πουλλαΐδης. Έχει άποψη για τη διοίκηση, τα οικονομικά και τον προϋπολογισμό. Όλα τα κόστη στο τέλος της ημέρας θα τα επωμιστούν οι μέτοχοι. Γι’ αυτό το κάθε Συμβούλιο πρέπει να κρίνεται από τους μετόχους και το σωματείο».

Για τη φετινή πορεία της ομάδας: «Όλοι περιμέναμε κάτι περισσότερο αλλά αυτό δεν μας δημιουργεί ούτε πικρία, ούτε δυσφορία. Εγώ βλέπω την Ανόρθωση από την αρχή της παρουσίας μας μέχρι σήμερα αλλά και τις προοπτικές. Έχουν μπει πολύ γερές και σωστές βάσεις στη διοίκηση της Ανόρθωσης και είμαι βέβαιος πως με υπομονή και σωστή συνεργασία αλλά και οικονομική ευρωστία δεν θα αργήσουν οι επιτυχίες. Πέρσι διακόπηκε το πρωτάθλημα για τους γνωστούς ακατανόητους λόγους. Στη συνέχεια είχαμε τον ατυχή και άκομψο αποκλεισμό από την Ευρώπη και συνδέθηκε και με ένα “μαχαίρωμα” από την επιτροπή δεοντολογίας που όσο και αν θέλαμε να το διαχειριστούμε μας κόστισε. Η Ανόρθωση φέτος παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε είμαι αισιόδοξος πως στο τέλος θα έρθει η κατάκτηση του κυπέλλου».

Aν έχει υποπέσει σε λάθη η διοίκηση, είπε: «Στο αγωνιστικό οι επεμβάσεις μας ήταν ελάχιστες. Τώρα σε διοικητικό επίπεδο κάναμε λάθη. Όπως με το έμβλημα και στο τέλος απολογηθήκαμε. Πάντοτε θα γίνονται λάθη. Αναλάβαμε μια μεγάλη ευθύνη σε μια εποχή που η Ανόρθωση αντιμετώπιζε μεγάλες δυσκολίες και αν αξιολογήσω τη διοίκηση με βάση τα οικονομικά, την οργάνωση και τον όγκο των υποθέσεων που έθεταν σε κίνδυνο το μέλλον της Ανόρθωσης και έχουν κλείσει θα έδινα άριστα. Και δεν το λέω εγώ θα το δείτε στις καταστάσεις της ΚΟΠ με τα κριτήρια Μαρτίου».

Για την απόδοση της διαιτησίας και το VAR: «Δεν μπορεί να υπάρξει πρωτάθλημα χωρίς κριτική στη διαιτησία. Πρέπει να είμαστε αυστηροί με τη διαιτησία γιατί ένα σφύριγμα μπορεί για κάποια ομάδα να είναι όλη η χρονιά. Εγώ δέχομαι κριτική από τους οπαδούς μας γιατί δεν είμαστε καυστικοί στα λάθη που μας στοιχίζουν βαθμούς και έγιναν τέτοια και φέτος και πέρσι. Δεν εξυπηρετεί όμως το άθλημα οι καθημερινές αναφορές στη διαιτησία. Η διαιτησία τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πρόοδο, αλλά έχει περιθώρια για πολύ μεγαλύτερη. Η ΚΟΠ θα πρέπει να ομολογήσει πως έχει ξοδέψει πολλά λεφτά για το πρόγραμμα των διαιτητών αλλά έχει αποτύχει στο να βγάλει ικανοποιητικό αριθμό διαιτητών. Όσοι ήταν υπεύθυνοι έχουν αποτύχει καθώς θα έπρεπε να έχουμε αν όχι τους τριπλάσιους, τουλάχιστον τους διπλάσιους. Δεν πρέπει να αλλάζουμε υπεύθυνους διαιτησίας για ένα σφύριγμα και μια φωνή. Φέραμε το VAR και ναι αν είχε 100 παρεμβάσεις μέχρι σήμερα οι 80 ήταν σωστές. Το αποτέλεσμα ως εκ τούτου είναι πως έχουν βελτιώσει τη διαιτησία. Μια ιδέα από τον πρόεδρο της Πάφου τον κ. Ντουμπόβ ήταν να αναπτύξουμε σχέσεις με 1-2 πρωταθλήματα και να ανταλλάζουμε διαιτητές. Γιατί να το κάνουμε; Για να βελτιωθούν και να κάνουν λάθη έξω. Όχι να ξυπνούμε και να διαβάζουμε πως η μάνα του ενός διαιτητή είναι που τη Μόρφου, ο πατέρας του από την Πάφο, είναι συγγενείς του Χαμπουλλά ή είναι με την Ομόνοια. Πρέπει να υπάρχουν επίσης ποινές και αξιολογήσεις ίδιες για όλους. Αν δεν το πράξουμε αυτό δεν θα πάμε μπροστά. Αν είχαμε ξένους από την αρχή δεν θεωρώ πως θα ήταν αλλιώς η βαθμολογία. Θεωρώ πως αργήσαμε να βάλουμε το VAR».

Για την επιτροπή δεοντολογίας και τον κ. Παπαχαραλάμπους: «Η ομάδα ήταν σε καλή φόρμα και ηρεμία, όμως ήρθε το παιχνίδι με τον Απόλλωνα που ήταν πριν το παιχνίδι με τη Βασιλεία. Υπήρξε η αστεία υπόθεση με τους ανυπόστατους ισχυρισμούς για προσυμφωνημένο παιχνίδι. Έπεσε στο κενό, όμως μας είχε επηρεάσει. Όσο και αν προσπαθήσαμε να πείσουμε τους παίκτες μας και το τεχνικό τιμ να το ξεπεράσουν δεν ήταν αρκετό. Όταν είσαι έντιμος αθλητής και ακούς να σε αμφισβητούν θα πέσεις ψυχολογικά. Δεν θα το συγχωρέσω ποτέ αυτό. Έχουμε συμπληρώσει φάκελο και εντός της εβδομάδας θα αξιώσουμε και την καταδίκη όσων συμμετείχαν στην συκοφαντική δυσφήμιση της Ανόρθωσης. Στιγμάτισε την πορεία της ομάδας αυτό. Δεν ξέρω αν θα ήμασταν πιο πάνω ή όχι αλλά μας επηρέασε αρνητικά».

Για την οικονομική ζημιά που έφερε η πανδημία: «Οι ζημιά είναι πάνω από 1.500.000 ευρώ και όταν μια εταιρεία είχε προϋπολογισμό για δυο θέματα, αυτό το βάρος είναι δύσκολο να το διαχειριστείς. Παρά το γεγονός αυτό, είμαστε αισιόδοξοι πως θα έρθουν καλύτερες μέρες και στο οικονομικό».

Για το «Αντώνης Παπαδόπουλος» και τα βελτιωτικά έργα που απαιτούνται: «Από μια μελέτη που έγινε από την αρχή αδειοδότησης των γηπέδων πρέπει να δώσουμε 5.3 εκατομμύρια ευρώ για να μπορούμε να αγωνιζόμαστε στην έδρα μας στην Ευρώπη σε φάση ομίλων. Δυστυχώς η Πολιτεία έχει αδικήσει την Ανόρθωση σε αυτό τον τομέα. Η Ανόρθωση είναι ο μόνος οργανισμός που διόρθωσε με κόστος της λάθος της Κυβέρνησης γιατί ήταν σε Τ/Κ γη το γήπεδο».

Για τους αγώνες με τον ΑΠΟΕΛ στο κύπελλο: «Είναι παιχνίδια ίσης ευκαιρίας. Προτιμούμε να αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα όπως ο ΑΠΟΕΛ στον ημιτελικό και σε δυο παιχνίδια παρά στον τελικό, γιατί έχουμε ισχυρή έδρα. Είμαστε αισιόδοξοι πως θα πάρουμε τον τίτλο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ