aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΧ. Κυριάκου: «Νιώθω την ΑΕΛ δικό μου κομμάτι, μας αδικεί η διακοπή»

Χ. Κυριάκου: «Νιώθω την ΑΕΛ δικό μου κομμάτι, μας αδικεί η διακοπή»

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

ΑΕΛ και Χάρης Κυριάκου θα πορευθούν μαζί έως το 2024, μετά τη συμφωνία για επέκταση του συμβολαίου συνεργασίας τους. Ο 30χρονος μπακ αποδέχθηκε την πρόταση του συλλόγου για μείωση απολαβών και κέρδισε επιπλέον δύο χρόνια συμβόλαιο και θα αφήσει την άγκυρά του στο… λιμάνι μέχρι το 2024.

«Νιώθω την ΑΕΛ δικό μου κομμάτι», τόνισε στο «Goal» ο Κυριάκου λίγο μετά την υπογραφή του νέου συμβολαίου. «Δεν γεννήθηκα στη Λεμεσό και ΑΕΛίστας, αλλά είμαι 4 χρόνια στην ομάδα και δέθηκα μαζί της», πρόσθεσε.

«Η απόφαση ήταν πολύ εύκολη για μένα από τη στιγμή που η ΑΕΛ μου πρόσφερε νέο συμβόλαιο. Ήθελα να μείνω και τα βρήκαμε σχετικά εύκολα, αντιλαμβανόμενος τα νέα οικονομικά δεδομένα στην ομάδα αλλά και γενικότερα στο ποδόσφαιρο», σχολίασε ο 30χρονος ποδοσφαιριστής.

«Ταυτίστηκα με την ομάδα, τον κόσμο της, τη φιλοσοφία της. Είμαι πολλά χαρούμενος για την επιλογή μου», τόνισε. Το γεγονός ότι, η ΑΕΛ του πρόσφερε νέο μακροχρόνιο συμβόλαιο, ο Κυριάκου κρίνει πως εκτίμησαν την προσφορά του στο γήπεδο αλλά και ως άνθρωπο. «Μου έδειξαν ξεκάθαρα ότι με θέλουν στην ομάδα τα επόμενα χρόνια», είπε.

Ο Κυριάκου ήταν αρχηγός της ΑΕΛ στην περσινή σεζόν. «Είναι κάτι που με γεμίζει ευθύνη, στο γήπεδο, στα αποδυτήρια. Είναι βαριά η φανέλα της ΑΕΛ!». Τι τον κέρδισε, όμως, στην ΑΕΛ; «Η τρομερή αγάπη του κόσμου προς την ομάδα. Δύσκολα βρίσκεις οπαδούς να αγαπούν τόσο παθολογικά την ομάδα τους. Ο ΑΕΛίστας μπορεί τα τελευταία δύο χρόνια να μην ακολουθεί την ομάδα στο γήπεδο, όμως είναι πάντα στήριγμά της, η δύναμή της. Ο κόσμος συμπληρώνει την ΑΕΛ. Τον έζησα ιδιαίτερα την πρώτη σεζόν. Επίσης, πέρσι στους πανηγυρισμούς μετά την κατάκτηση του κυπέλλου. Το λέω και σηκώνεται η τρίχα μου», σχολίασε χαρακτηριστικά ο διεθνής ποδοσφαιριστής.

Τέσσερα χρόνια στην ΑΕΛ ο Κυριάκου και βάσει συμβολαίου θα φθάσει τα οκτώ. «Δεν μου αρέσουν οι αλλαγές. Νιώθω χαρούμενος στην ΑΕΛ. Είναι αμοιβαία η αναγνώριση και δεν ήθελα να αλλάξω περιβάλλον. Είμαι αρχηγός και είναι πολύ σημαντικό που θα πορευθούμε μαζί», υπογράμμισε. Εάν θα τελειώσει κιόλας την καριέρα του στους γαζαζοκίτρινους, δεν είναι κάτι που το σκέφτηκε όπως είπε, «αλλά γιατί όχι».

Ερωτηθείς εάν η περσινή σεζόν ήταν η καλύτερη της καριέρας του, επισήμανε: «Κάθε χρόνο προσπαθώ για το καλύτερο. Ίσως να ήταν η κορυφαία μου σεζόν. Ήμουν υγιής και σταθερά σε καλό επίπεδο. Με βοήθησαν τα συνεχόμενα παιχνίδια, βρήκα ρυθμό. Επίσης, όπου κι αν χρειάστηκε να αγωνιστώ το έκανε με μεγάλο βαθμό επιτυχίας».

Αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο Ανδρέα Σοφοκλέους για την εμπιστοσύνη και το νέο συμβόλαιο που του πρόσφερε, όπως και τον Θεόδωρο Αντωνίου που ήταν ο άμεσα εμπλεκόμενος στη διαδικασία, αναφέρθηκε και στον Κέρκεζ. «Ευχαριστώ τον προπονητή μου που με εμπιστεύθηκε να παραμείνω στην ομάδα. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία. Ελπίζω να βρίσκεται μαζί μας και τη νέα σεζόν», είπε.

Ο Κυριάκου θεωρεί ότι, αδικεί την ΑΕΛ η εξέλιξη με τη διακοπή των διοργανώσεων, πρωτάθλημα και κύπελλο, αφού ήταν στους «4» του κυπέλλου. «Προερχόμασταν από την κατάκτηση του κυπέλλου, υπήρχε δυναμική και θεωρώ πως μπορούσαμε να πάμε και πάλι στον τελικό και να διεκδικήσουμε το τρόπαιο», ανέφερε.

Ο Χάρης Κυριάκου, υποσχέθηκε στον κόσμο της ΑΕΛ ότι θα συνεχίσει να δουλεύει ακόμη πιο σκληρά, «να βελτιώνομαι και να ανταποκρίνομαι όπου με χρειαστεί η ομάδα». Καταλήγοντας, έστειλε το ακόλουθο μήνυμα στον κόσμο της ΑΕΛ: «Καταλαβαίνω του λόγους που δεν έρχονται στο γήπεδο. Ο κόσμος ήταν και θα είναι στήριγμα. Εύχομαι να βρεθεί η χρυσή φόρμουλα και να έρθει ο κόσμος πίσω στα γήπεδα. Γίνεται μια νέα προσπάθεια στην ΑΕΛ, να την αγκαλιάσει και να την οδηγήσουμε εκεί που της αξίζει».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ