aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜπουφόν: «Για αυτό έγινα τερματοφύλακας»

Μπουφόν: «Για αυτό έγινα τερματοφύλακας»

Η μεγάλη του έμπνευση για να πάρει την απόφαση να καθίσει κάτω από τα γκολπόστ, αποτέλεσε ο παλιός τερματοφύλακας του Καμερούν Τόμας Ν’Κονό, όπως υποστήριξε στην «Marca» ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

«Όταν ήμουν μικρός ανακάλυψα έναν… μυθικό άνθρωπο τον Τόμας Ν’Κονό, ο οποίος ήταν τερματοφύλακας του Καμερούν», δήλωσε αρχικά ο 39χρονος κίπερ. 

Στη συνέχεια μας ταξίδεψε στο παρελθόν ώστε να φτάσει στην προσωπική του αποκάλυψη: «H πρώτη φορά που τον είδα ήταν στο παγκόσμιο κύπελλο του 1990 στο παιχνίδι Αργεντινή-Καμερούν. Όταν το Καμερούν κέρδισε το πήρα απόφαση και είπα στον εαυτό μου ότι θέλω να γίνω τερματοφύλακας. Επιπλέον από τη στιγμή εκείνη και μετά οφείλω να πω οτι μετά την Ιταλία η αγαπημένη μου ομάδα ήταν το Καμερούν».

Ο 61χρονος Ν΄Κονό, ο οποίος θεωρείται ο μεγαλύτερος κίπερ που έχει βγάλει ποτέ η Αφρική πραγματοποίησε στην καριέρα του συνολικά 525 εμφανίσεις από το 1974-1997 (τις περισσότερες με τη φανέλα της Εσπανιόλ) σε συλλογικό επίπεδο, ενώ σε εθνικό κατέγραψε με τα «λιοντάρια» 112 συμμετοχές σε 18 χρόνια (1976-1994).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ