aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜπίσκαν: Η παράξενη απόλυση κι οι αντίθετες λαϊκές απαιτήσεις

Μπίσκαν: Η παράξενη απόλυση κι οι αντίθετες λαϊκές απαιτήσεις

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Εποχή Ιγκόρ Μπίσκαν αρχίζει στην Ανόρθωση, καθώς ο Κροάτης εξελίξιμος προπονητής είναι και επίσημα ο αντικαταστάτης του Ρόνι Λέβι στον πάγκο της προσφυγικής ομάδας. Ο 40χρονος τεχνικός, είναι μία από τις περιπτώσεις οι οποίες προκαλούν ενδιαφέρον όταν πρόκειται να μπει κανείς στον κόπο να ψάξει κάποια επιπλέον στοιχεία μέσω διαδικτύου. Και πέραν του ρεπορτάζ αυτού, ενδιάμεσα θα μπορείτε κάνοντας κλικ στα links, να διαβάσετε κι άλλα ενδιαφέροντα δημοσιεύματα.

Διαβάστε επίσης: Χαραλαμπίδης για Μπίσκαν και Βύντρα: «Το παρελθόν γίνεται παρόν»

Ένα από τα ρεπορτάζ ξένων ΜΜΕ τα οποία αξίζουν αναφοράς, αφορά στην πετυχημένη παρουσία του στην Ολίμπιγια Λιουμπλιάνας (κατάκτηση νταμπλ στη Σλοβενία) και στην αδιανόητη αποδέσμευσή του από τον εκκεντρικό πρόεδρο της ομάδας, για λόγους οι οποίοι στα αφτιά οποιουδήποτε οπαδού, εύκολα μπορούν να φανούν αστείοι. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον σλοβενικό Τύπο, η παρουσία του Μπίσκαν ήταν αβέβαιη στον πάγκο της ομάδας και για την τρέχουσα σεζόν, από πριν ολοκληρωθεί η περσινή στο πρωτάθλημα της χώρας. Και όταν στέφθηκε πρωταθλήτρια η Ολίμπιγια, ο Κροάτης κόουτς λίγο καιρό μετά, αποτέλεσε παρελθόν και επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες.

Διαβάστε επίσης: Όταν ο Μπίσκαν μπήκε φυλακή για ξυλοδαρμό ταξιτζή

Όπως τονίζεται, ο πρόεδρος Μίλαν Μάνταριτς δεν δίσταζε να κατακρίνει δημόσια τον Μπίσκαν για τον τρόπο παιχνιδιού της Ολίμπιγια, παρά τις επιτυχίες της ομάδας. Ήθελε, λέει, να βλέπει την ομάδα του να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο, ενώ ο Μπίσκαν προτιμούσε συντηρητικό στιλ αφού αυτό πίστευε πως θα απόφερε περισσότερα επιθυμητά αποτελέσματα. Επίσης, ο Μάνταριτς απαιτούσε να δίνονται ευκαιρίες σε νεαρούς Σλοβένους παίκτες της ομάδας και να αναδεικνύονται, κάτι που επίσης ο Μπίσκαν δεν έπραττε σε μεγάλο βαθμό. Και το καλύτερο; Ο πρόεδρος της Ολίμπιγια είχε την απαίτηση το πρωτάθλημα να κατακτηθεί μαθηματικά από πολύ πιο νωρίς παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό που υπήρχε με τη Μάριμπορ.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: To συμβόλαιο του Μπίσκαν και το πάθημα με Λέβι που έγινε μάθημα

«Δεν ήταν εύκολη η απόφαση, αλλά πιστεύω πως πάρθηκε για το καλό της Ολίμπιγια. Ο Ιγκόρ Μπίσκαν έχει ολοκληρώσει επιτυχώς την αποστολή του σχετικά με τους στόχους που τέθηκαν. Εύχομαι ό,τι καλύτερο σ’ αυτόν και κάθε επιτυχία στην καριέρα του στο μέλλον», είχε δηλώσει ο ιδιόρρυθμος Μάνταριτς, ο οποίος πήρε αντίθετη απόφαση από την απαίτηση που είχαν οι πλείστοι οπαδοί της ομάδας που ζητούσαν την παραμονή του Μπίσκαν, ενώ σε κάθε ματς προς το τέλος της σεζόν, μετά τις διαρροές πως θα αποχωρήσει ο 40χρονος κόουτς, τραγουδούσαν συνθήματα υπέρ του.

Για την ιστορία, η Ολίμπιγια ανέβηκε στην κορυφή τρεις αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση του περσινού πρωταθλήματος στη Σλοβενία και διατηρήθηκε εκεί μέχρι το τέλος. Κατά την τελευταία αγωνιστική, όμως, χρειαζόταν μόλις ένας βαθμός για να στεφθεί πρωταθλήτρια απέναντι στην Ντομζάλε εκτός έδρας και μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης ήταν πίσω στο σκορ. Ισοφάρισε όμως στο 81’ με πέναλτι και τελικά κατέκτησε τον τίτλο. «Ευχαριστώ τον πρόεδρο για την εμπιστοσύνη. Επίσης ευχαριστώ όλο το προσωπικό του κλαμπ και όποιον είχε συμβολή ώστε αυτή η σεζόν να είναι ιστορική για όλους μας. Ευχαριστώ τους οπαδούς για την έντονη υποστήριξη και τους συνεργάτες μου για τη μεγάλη βοήθεια, όπως και τους παίκτες που ήταν οι κυριότεροι υπεύθυνοι για την τρομερή μας επιτυχία», είχε δηλώσει ο Μπίσκαν.

ΕΔΩ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ