aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜπίσεσβαρ: Ο θηριώδης πατέρας, η λατρεία για Ντιέγκο και η εκδίωξη από τον Άγιαξ

Μπίσεσβαρ: Ο θηριώδης πατέρας, η λατρεία για Ντιέγκο και η εκδίωξη από τον Άγιαξ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Στην ολοκλήρωση της μετεγγραφής του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ προχώρησε ο Απόλλων. Ο πρωταθλητής Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ την σεζόν 2018-19, αποτελεί την δεύτερη μετεγγραφή των κυανόλευκων για την περίοδο του Ιανουαρίου.

Οι ποδοσφαιρικές ικανότητες του Ολλανδού, με καταγωγή από το Σουρινάμ, είναι αδιαμφισβήτες, ωστόσο το ιδιαίτερο του χαρακτήρα του ανάγκασε τους ανθρώπους του Άγιαξ, μετά από πέντε χρόνια παρουσίας στις ακαδημίες της ομάδας, να τον διώξουν το 1999 ως… προβληματικό και δυσμεταχείριστο, όπως τον χαρακτήρισαν. Ο ίδιος δεν τα έβαλε κάτω, και λίγα χρόνια μετά, έφτασε στο σημείο να απορρίψει πρόταση της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για συνεργασία, δηλώνοντας πως δεν του ταιριάζει το στιλ του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Ο 32χρονος ποδοσφαιριστής, αν και γεννημένος στο Άμστερνταμ πάντα δήλωνε οπαδός της «εχθρού» Φέγενοορντ, στην οποία αγωνίστηκε για εφτά χρόνια, καταγράφοντας 108 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Όνειρό του ήταν πάντα να αγωνιστεί στο ιταλικό πρωτάθλημα, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Στο παρελθόν η Βαλένθια είχε δείξει ενδιαφέρον για την απόκτησή του, αλλά δεν μετουσιώθηκε ποτέ σε επίσημη πρόταση που θα τον έφερνε αντιμέτωπο με το ποδοσφαιρικό του είδωλο, τον Αντρές Ινιέστα.

Όσοι τον γνωρίζουν έχουν να πουν ότι πρόκειται για εξαιρετική περίπτωση τεχνίτη ποδοσφαιριστή που μπορεί να σκοράρει και με τα δύο πόδια και «αν του δώσεις την μπάλα όσο θέλει, η επιτυχία είναι δεδομένη».

Αν και ο ίδιος έχει ύψος μόλις 1.73μ., ο πατέρας του βλέπει τον κόσμο σχεδόν από τα δύο μέτρα, ενώ το θηριώδης παρουσιαστικό του δεν παραπέμπει σε τίποτα στο επάγγελμά του, αφού εργάζεται ως οδηγός λεωφορείου. Λόγω ακριβώς αυτού του παρουσιαστικού δεν δίσταζε ποτέ να κυκλοφορεί με μια τσάντα της Φέγενοορντ στον ώμο, στους δρόμους του… εχθρικού Άμστερνταμ, απαντώντας σε όποιον τον ρωτούσε αν φοβάται πως «δεν πρόκειται να με πειράξει κανείς».

Η τρέλα του μπαμπά Μπίσεσβαρ για το ποδοσφαίρο είναι δεδομένη, αφού στάθηκε ικανή να τον ωθήσει να ονομάσει τα δύο παιδιά του με τα ονόματα των δύο αγαπημένων του ποδοσφαιριστών, Ντιέγκο Μαραντόνα και Ρομάριο.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ