aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜπιλμπάο - Μπαρτσελόνα 2-3: One Messi show (vid)

Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα 2-3: One Messi show (vid)

ΗΜπαρτσελόνα επικράτησε 2-3 της Μπιλμπάο σε εξ’ αναβολής παιχνίδι για τη 2η αγωνιστική της La Liga, με κορυφαίο του γηπέδου τον Λιονέλ Μέσι. Με δύο γκολ, δύο δοκάρια και συμμετοχή στο πρώτο γκολ της ομάδας του, ο Αργεντινός ήταν όλα τα λεφτά και οδήγησε τους μπλαουγκράνα στην 9η νίκη σε 17 παιχνίδια (έχουν και τέσσερις ισοπαλίες, τέσσερις ήττες). Μπορεί να έκανε λάθος πάσα στη φάση του 2-3 των γηπεδούχων, αλλά αυτός ήταν ο λόγος που η Μπάρτσα νίκησε στον Σαν Μαμές.

Η Μπιλμπάο παραμένει στην ένατη θέση με έξι νίκες, τρεις ισοπαλίες και εννέα πια ήττες σε 18 παιχνίδια, την ίδια ώρα που ο Μαρθελίνο ξεκίνησε με το… αριστερό στον πάγκο της ομάδας.

Οι Βάσκοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Ινιάκι Γουίλιαμς πήρε την μπάλα πίσω απ’ το κέντρο, απέφυγε τον Αραούχο και πλάσαρε τον Τερ Στέγκεν για το 1-0.

Το προβάδισμα των γηπεδούχων κράτησε για έντεκα λεπτά. Στο 14′ ο Μέσι έκανε τη σέντρα απ’ τα αριστερά, ο Ντε Γιονγκ γύρισε υπέροχα στον Πέδρι, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Στο 38′ έγινε το 1-2 με φοβερό συνδυασμό Πέδρι – Μέσι. Ο Αργεντινός με εξαιρετικό πλασέ μέσα από την περιοχή και αριστερά, αφού πρώτα του πάτησε τη μπάλα ο Ισπανός, έγραψε το 1-2.

Ο Μέσι ήταν σε καταπληκτική κατάσταση. Στο 59′ έκανε σουτ λίγο έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα πήγε στο δοκάρι. Στο 62′ με φοβερό πλασέ από πάσα του Γκριεζμάν έκανε το 1-3, δοκάρι και μέσα.

Στο 72′ έφτασε μια… ανάσα από το χατ τρικ, αλλά το πλασέ μέσα από την περιοχή χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Σιμόν. Στο τέλος η Μπιλμπάο ξαναμπήκε στο ματς, όταν στο 90′ ο Μουνιαΐν με φοβερό πλασέ έκανε το 2-3, ενώ είχε προηγηθεί κακή πάσα του Μέσι με αποδέκτη τον Μπερενγκέρ. Μέχρι το 90’+3, ωστόσο, διατηρήθηκε το σκορ και η Μπάρτσα κατέκτησε τη νίκη.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ (Μαρθελίνο): Σιμόν, Κάπα, Νούνιεθ, Μαρτίνεθ, Γιούρι (32′ Μπαλενθιάγα), Βενθέντορ, Βέσγκα (66′ Ντάνοι Γκαρθία), Ντε Μάρκος (66′ Μπερενγκέρ), Μουνιαΐν, Ραούλ Γκαρθία (80′ Μορθίγιο), Γουίλιαμς.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν, Ντεστ (75′ Μινγκέθα), Αραούχο, Λανγκλέ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ, Πέδρι, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ (75′ Μπρέθγουεϊτ), Μέσι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ