aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜπαρτσελόνα: Πρώτη απόλυση προπονητή μετά από 17 χρόνια

Μπαρτσελόνα: Πρώτη απόλυση προπονητή μετά από 17 χρόνια

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα, με τον Κίκε Σετιέν να είναι ο διάδοχός του. Ο Βάσκος προπονητής είναι ο πρώτος που απολύεται από τη διοίκηση των «μπλαουγκράνα» μεσούσης της σεζόν, έπειτα από 17 χρόνια.

Τελευταίος που είχε γνωρίσει την απόλυση ήταν ο Λουίς Φαν Χάαλ, τον Ιανουάριο του 2003, με απόφαση του τότε προέδρου Τζουάν Γκασπάρ. Εκείνη την περίοδο οι Καταλανοί πραγματοποιούσαν απογοητευτική πορεία, όντας μόλις τρεις βαθμούς πάνω από την ζώνη υποβιβασμού.

Όλοι οι προπονητές που μεσολάβησαν από τότε μέχρι τον Ερνέστο Βαλβέρδε, αποχώρησαν μετά την ολοκλήρωση της σεζόν. Αυτοί ήταν συγκεκριμένα οι Φρανκ Ράικαρντ, Πεπ Γκουαρδιόλα, Τάτα Μαρτίνο και Λουίς Ενρίκε. Δεν περιλαμβάνεται βέβαια στους προαναφερθέντες ο πρόωρα χαμένος Τίτο Βιλανόβα, ο οποίος είχε αποχωρήσει εν μέσω της σεζόν εξαιτίας του προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ