aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜπαρσελόνα & Ίντερ: Και τώρα… πιάστε τις! (vids)

Μπαρσελόνα & Ίντερ: Και τώρα… πιάστε τις! (vids)

Ξεκάθαρο προβάδισμα για να περάσουν παρέα στους «16» πήραν στον δεύτερο όμιλο του Champions League Μπαρσελόνα και Ίντερ. Η πρώτη πέρασε με 4-2 από το «Γουέμπλεϊ» κόντρα στην Τότεναμ και η δεύτερη με 2-1 από την Ολλανδία κόντρα στην Αϊντχόφεν φτάνοντας αμφότερες στους έξι βαθμούς και αφήνοντας στο μηδέν τους αντιπάλους τους.

Μετά από τρεις σερί γκέλες στο πρωτάθλημα, η Μπαρσελόνα επέστρεψε στο σωστό δρόμο νικώντας με 3-2 την Τότεναμ στο Λονδίνο. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε μπήκε αγριεμένη στον κακό αγωνιστικό χώρο του «Γουέμπλεϊ». Μόλις στο 2’ η εξαιρετική μπαλιά του Μέσι στον Άλμπα σε συνδυασμό με την κάκιστη έξοδο του Γιορίς έδωσαν την ευκαιρία στον Κουτίνιο να ανοίξει το σκορ. Στο 24’ ο Ράκιτιτς με φοβερό βολέ από το ύψος της περιοχής διπλασίασε το προβάδισμα της «Μπάρσα», που έφτασε με το τέρμα αυτό τα 600 στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο Μέσι στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους σημάδεψε δύο φορές το δεξί δοκάρι και σε μια άριστη αντεπίθεση στο 52’ ο Κέιν αφού άδειασε τον Σεμέδο έβαλε την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι. Όχι για πολύ όμως, αφού στο 56’ ο Άλμπα έκανε το γύρισμα από δεξιά, οι προσποιήσεις από Κουτίνιο και Σουάρες «χάζεψαν» την άμυνα της Τότεναμ και ο Μέσι αυτή τη φορά βρήκε δίχτυα.

Το ματς όμως δεν είχε τελειώσει, καθώς στο 66’ το σουτ του Λαμέλα κόντραρε και ξεγέλασε τον Τερ Στέγκεν μειώνοντας ξανά στο γκολ. Στο 84’ ο Λούκας έφτασε κοντά στο 3-3 αλλά ο Λενγκλέ αποσόβησε σωτήρια με τάκλιν το σουτ του. H «Μπάρσα» άντεξε την πίεση και τελείωσε το ματς με το πέμπτο γκολ του Μέσι στη φετινή διοργάνωση στο 90’ με κοντινό πλασέ μετά από νέα απίθανη προσποίηση του Σουάρες.

Στην Ολλανδία η Ίντερ έκανε μία ακόμη ανατροπή, μετά από αυτή της πρεμιέρας απέναντι στην Τότεναμ και επικράτησε 2-1 της Αϊντχόφεν. Ο Ροσάριο με φοβερό σουτ εκτός περιοχής σήκωσε στο πόδι το κοινό στο 27’, αλλά στο 44’ ήρθε η απάντηση με τον Ικάρντι να στρώνει στον Ναϊνγκολάν και τον τελευταίο με όμορφο σουτ να ισοφαρίζει.

O δημιουργός έγινε σκόρερ στο 60’, όταν μετά από βαθιά μπαλιά κέρδισε τη μονομαχία με το σώμα και εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Ζουτ βάζοντας μπροστά τους «νερατζούρι». H PSV πίεσε και άγγιξε την ισοφάριση, αλλά στο 79’ ο Χαντάνοβιτς απέκρουσε το εντυπωσιακό ψαλιδάκι του Μάλεν.

Τα αποτελέσματα 
Τότεναμ-Μπαρτσελόνα 2-4 (52’ Κέιν, 66’ Λαμέλα-2’ Κουτίνιο, 24’ Ράκιτιτς, 56’, 90’ Μέσι)
Αϊντχόφεν-Ίντερ 1-2 (27’ Ροσάριο-44’ Ναϊνγκολάν, 60’ Ικάρντι)

Βαθμολογία 
1. Μπαρτσελόνα
2. Ίντερ 6
3. Τότεναμ 0
4. Αϊντχόφεν 0

Επόμενη αγωνιστική (24/10)
Αϊντχόφεν-Τότεναμ 19:55
Μπαρτσελόνα-Ίντερ 22:00

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ